Ga naar de inhoud

Salade van paling met roggebrood

 Yes, tijd voor de eerste salade van het voorjaar. En wat voor eentje, een salade met een oer-Hollands ingrediënt. Ik maakte namelijk een lekkere frisse salade van paling met roggebrood. Op feestjes wordt paling meestal geserveerd op een toastje of op roggebrood. Maar je kunt nog veel meer lekkers...
20 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Salade van paling met roggebrood


Yes, tijd voor de eerste salade van het voorjaar. En wat voor eentje, een salade met een oer-Hollands ingrediënt. Ik maakte namelijk een lekkere frisse salade van paling met roggebrood.

Op feestjes wordt paling meestal geserveerd op een toastje of op roggebrood. Maar je kunt nog veel meer lekkers met paling. Zo is het ook lekker op een broodje, in de soep en zoals ik je in dit artikel laat zien, verwerkt in een salade.

Supergezond

Paling is een lekker en supergezond product dat je met een gerust hart kunt eten, het wordt verantwoord gekweekt. Daarbij is paling een gezonde vissoort, het bevat veel omega 3 vetten en vitamine D.

Salade van paling

Salade van paling met roggebrood

Paling verwerk ik graag in een salade. Ik ga voor een frisse salade van ijsbergsla met komkommer en paprika. Omdat paling vaak met roggebrood wordt gegeten leek het me lekker om dit toe te voegen. In plaats van croutons of noten en pitten heb ik blokjes roggebrood over de salade gestrooid.

Ga voor meer palinggerechten naar de Facebook pagina van Ikhouvanpaling

Tip: als je paling koopt, kies dan paling met het blauwe ESF® logo er op. Zo draag je bij aan het in stand houden en bevorderen van de natuurlijke palingstand, zodat we allemaal paling kunnen blijven eten.

Salade van paling

Dit artikel is een samenwerking, lees mijn disclaimer.

Ingrediënten

personen, bijgerecht
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze salade van paling met roggebrood

Voorbereiding: 20 minuten
Stap 1
Snijd de gerookte paling in stukjes. Snijd de paprika en komkommer in blokjes. Snijd de lente ui in ringen en het roggebrood in stukjes.
2
Stap 2
Meng de mayonaise met honing en een snuf peper. Roer dit door de ijsbergsla.
3
Stap 3
Verdeel de ijsbergsla over een groot bord of een schaal. Verdeel hierover de blokjes paprika en komkommer en de ringen lente ui. Verdeel hierna de garnaaltjes over de salade met de paling. Maak de salade af met de stukjes roggebrood.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Traybake met zalm en broccoli
Fish and chips traybake met kabeljauw en spek
Fetaspread met geroosterde courgette

1 reacties

Gerrit.

Ik ben dol op alle ingrediënten, we gaan dit recept een dezer dagen dus zeker maken.

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op