Ga naar de inhoud

Satésaus

Met dit basisrecept maak je zelf de lekkerste satésaus. Serveer de satésaus bij nasi, gado gado, een gehaktbal of een lekker patatje oorlog!
30 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Satésaus

Vandaag is het tijd voor één van mijn favoriete basisrecepten, namelijk die voor het maken van satésaus!

Saté saus of pindasaus is een van mijn favoriete sauzen. Onmisbaar bij nasi en gado gado, maar ook heel erg lekker bij een patatje. Voor mij met mayo en zonder uitjes. En wist je dat het dus helemaal niet ingewikkeld is om dit zelf te maken?

Met een aantal simpele ingrediënten die je standaard in huis hebt kun je binnen een half uurtje van je homemade pindasaus genieten. De belangrijkste ingrediënten zijn melk en pindakaas, maar ook ketjap en sambal mogen niet ontbreken. En vergeet ook zeker niet de suiker, dit maakt het extra lekker.

Satesaus recept

Satésaus – recept

Satesaus maken

Ingrediënten

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze satésaus

Voorbereiding: 30 minuten
Stap 1
Snipper de ui en pers de knoflook.
2
Stap 2
Verwarm een scheutje olijfolie in een steelpannetje en fruit hierin de ui en het knoflook aan.
3
Stap 3
Voeg de overige ingrediënten toe, roer dit met een garde goed door en breng aan de kook. Blijf roeren tot een gladde saus ontstaat.
Bekijk ook andere recepten
Pokébowl met gegrilde zalm
Romige citroenorzo met gebakken feta
Geroosterde aubergine met z'atar, dilleyoghurt en zoetzure ui
Macaroni stroganoff met kip

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op