Ga naar de inhoud
1 beoordeling

Shoarmaschotel met aardappeltjes

Shoarmaschotel met aardappeltjes. Een snel gerecht van krokante bakaardappeltjes met shoarma en groenten. Lekkere makkelijke maaltijd.

20 minuten Bereidingstijd
Delen op

Shoarmaschotel met aardappeltjes

Een weekendgerecht, met groenten. Ik hou d’r van! Vroeger was ik al gek op een broodje shoarma, ik wilde dit altijd graag eten als ik jarig was. Tegenwoordig eet ik shoarma niet alleen in een pitabroodje, maar verwerk ik het ook graag in gerechten. Daar is het namelijk heel geschikt voor. Zo deed ik dit ook bij deze shoarmaschotel met aardappeltjes.

Een lekkere makkelijke maaltijd met groenten, die het ook goed doet als weekendgerecht.

Shoarmaschotel met aardappeltjes

Eerder vertelde ik jullie over de krokante frites van Quiks voor de Airfryer, klik hier voor het recept dat ik ermee maakte. Voor deze shoarmaschotel met aardappeltjes gebruik ik de speciale Quiks bakaardappeltjes voor de Airfryer. Wat mij betreft de lekkerste gebakken aardappeltjes die niet uit de koekenpan komen.

De Airfryer bakaardappeltjes zijn voorgebakken in een kruidenolie, hierdoor is de bereidingstijd erg kort en worden de bakaardappeltjes echt krokant. Als je geen Airfryer hebt kun je de bakaardappeltjes ook in de oven of koekenpan bereiden.

Quiks bakaardappeltjes vind je het koelschap van de supermarkt en zijn te verkrijgen bij Boon, Deen Supermarkten, Jan Linders, Vomar, Hoogvliet en PicNic.

Shoarmaschotel met aardappeltjes

Shoarmaschotel met aardappeltjes

De shoarmaschotel met aardappeltjes is super simpel om te maken én ontzettend lekker. Aardappeltjes met groenten en kipshoarma, verder niks. Het shoarmavlees geeft het gerecht veel smaak en daardoor is het toevoegen van extra kruiden niet nodig.

Naast aardappeltjes en kipshoarma voeg ik een uitje, rode en gele paprika toe, samen met champignons. Dit zijn ingrediënten die voor mij ook bij een goed broodje shoarma niet mogen ontbreken. Ringetjes lente-ui en een lepel knoflooksaus maken de shoarmaschotel met aardappeltjes af.

Je kunt de shoarmaschotel zelfs op drie manieren bereiden, (deels) in de Airfryer of in de oven. Onderstaande heb ik alle drie de bereidingen voor je uitgeschreven.

Om ervoor te zorgen dat de bakaardappeltjes lekker krokant zijn en blijven bak ik deze het liefst apart af in de Airfryer. De shoarma met groenten kun je aanbakken in de koekenpan, of apart in de Airfryer verwarmen. Pas na het bakken meng ik krokante aardappeltjes met de groenten en het vlees.

Ik gebruik graag kipshoarma in dit gerecht, wees vrij om shoarmavlees te gebruiken als je dat lekkerder vindt.

Shoarmaschotel met aardappeltjes

Dit artikel schreef ik in samenwerking met Quiks

Ingrediënten

personen

Extra benodigd

  • Airfryer of oven en eventueel een koekenpan
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze shoarmaschotel met aardappeltjes

Bereiding: 20 minuten
Stap 1
Verwarm olie in een koekenpan
2
Stap 2
Bak de kipshoarma rondom aan. Voeg hierna de ui, paprika en champignons toe en bak dit nog 10 minuten mee.
3
Stap 3

Verwarm ondertussen Quiks bakaardappeltjes 8-10 minuten in de Airfryer.

4
Stap 4
Meng de knapperige bakaardappeltjes door de kipshoarma en groenten en verdeel het over de borden. Garneer met ringetjes lente-ui en serveer eventueel met een lepel knoflooksaus.

Bereiding complete gerecht in Airfryer

1
Stap 1

Het is ook mogelijk om het complete gerecht in de Airfryer te maken. Zorg ervoor dat in dat geval de kipshoarma, groenten en bakaardappeltjes nog niet door elkaar zitten.

2
Stap 2

Verwarm eerst 8 minuten de Kipshoarma met groenten en champignons op 180 graden. Roer het tussentijds een keer door.

3
Stap 3

Haal de groenten en kipshoarma uit de Airfryer en bak Quiks bakaardappeltjes 8-10 minuten op 180 graden.

4
Stap 4

Meng hierna de knapperige bakaardappeltjes door de kipshoarma en groenten en verdeel het over de borden. Garneer met ringetjes lente-ui en serveer eventueel met een lepel knoflooksaus.

Bereiding in oven

1
Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2
Stap 2

Verdeel de bakaardappeltjes, groenten en kipshoarma over een bakplaat.

3
Stap 3

Verwarm de bakplaat 20 minuten in de oven.

4
Stap 4

Meng de knapperige bakaardappeltjes door de kipshoarma en groenten en verdeel het over de borden. Garneer met ringetjes lente-ui en serveer eventueel met een lepel knoflooksaus.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Grazing table Beemster kaas
Tarte tartin van sjalot en wortel
Bladerdeegkrans met zalm en MonChou
Gourmethapjes met vlees, tips gourmetten

4 reacties

Anita

Mmm… top-recept! Heb zelf nog beetje ijsbergsla erbij gedaan, maar echt ideaal makkelijk en lekker recept!

Laat een bericht achter

Anne Jan Visser
5/5 sterren

Dit recept staat hoog in onze top 10 Alleen nog een kleine toevoeging : een eenvoudige salade van sla, augurk en zilveruitjes is er erg lekker bij

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Wat leuk om te horen Anne Jan, en bedankt voor de extra tip.

Leonie

Lekker recept! Deze vandaag gemaakt. Lekker zaterdag maaltje en snel klaar, top!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

De beoordelingen van het recept
1 beoordeling
Wil je dit recept delen?
Delen op