Ga naar de inhoud
1 beoordeling

Shortcake met frambozenjam

Het is lente, tijd voor een lekker fris en zonnig bakrecept. Shortcake met frambozenjam. Een frisse cake met een topping van slagroom en zelfgemaakte frambozenjam. Yum! Als de zon niet schijnt gaat hij wel schijnen als je een hap neemt. Shortcake met frambozenjam Tijd voor een lekker bakrecept dat supersimpel...
30 minuten Voorbereidingstijd
20 minuten Bereidingstijd
Delen op

Shortcake met frambozenjam

Het is lente, tijd voor een lekker fris en zonnig bakrecept. Shortcake met frambozenjam. Een frisse cake met een topping van slagroom en zelfgemaakte frambozenjam. Yum! Als de zon niet schijnt gaat hij wel schijnen als je een hap neemt.

Shortcake met frambozenjam

Shortcake met frambozenjam

Tijd voor een lekker bakrecept dat supersimpel is om te maken, maar waarmee je ongetwijfeld de show gaat stelen. Deze shortcake met frambozenjam is namelijk supermakkelijk te maken en echt een feestje om te eten.

Shortcake is een Amerikaanse cake, een cake met andere verhoudingen dan onze Hollandse cake. Vaak bevat de Shortcake laagjes van fruit met slagroom. In dit geval doen we het iets anders. We snijden de gebakken shortcake in stukken. En in plaats van laagjes ertussen serveren we de topping van verse slagroom en homemade frambozenjam erop.

De frambozenjam maak je in een handomdraai, het enige wat je daarvoor hoeft te doen is de ingrediënten in een steelpannetje te doen. In de tijd dat de jam indikt, maak je de cake en daarna laat je beide onderdelen goed afkoelen. Als de jam en de Shortcake koud zijn kun je ze samen voegen.

Voor het serveren maak je er echt taartjes van: een stukje shortcake, een flinke lik slagroom en een schep frambozenjam en eventueel nog wat verse frambozen. Een gebakje, Shortcake met frambozenjam. Zo lekker!

Shortcake met frambozenjam

Shortcake met frambozenjam

Shortcake met frambozenjam

Ingrediënten

stuks

Voor de jam

Voor de cake

Extra benodigd

  • brownievorm (21x21 cm)
  • Keukenmachine
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze shortcake met frambozenjam

Voorbereiding: 30 minuten
Bereiding: 20 minuten
Stap 1
Doe de frambozen samen met de suiker, het limoensap en het water in een steelpannetje. Roer goed door en breng aan de kook. Zet dan het vuur zacht en laat pruttelen tot de jam de voor jou gewenste dikte heeft. Houd je niet van de frambozenpitjes? Dus de frambozenjam dan door een bolzeef heen.
2
Stap 2
Verwarm de oven op 180 graden en vet de brownievorm in.
3
Stap 3
Mix de boter en suiker tot je een romig geheel hebt. Voeg dan het ei tot en mix tot het is opgenomen. Voeg ook de vanille-essence en de melk toe.
4
Stap 4
Meng het zout, de bloem en het bakpoeder in een andere kom en voeg daarna toe aan de natte mix. Meng door elkaar, maar zorg dat je niet te veel mengt dan sla je alle lucht eruit. Schep de mix in de vorm en bak de cake in 15 – 20 minuten gaar en goudbruin.
5
Stap 5
Snijd de cake in stukken en serveer de stukken met wat slagroom en de frambozenjam.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Hartige groentecake
Ravioli met spinazie, champignons en truffel
Soesjestaart
Salade met gegrilde courgette, mais en feta

2 reacties

Toine
4/5 sterren

Ik heb de shortcake gemaakt met volkorenbloem. Heerlijk!

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Super om te horen!

Laat een bericht achter

De beoordelingen van het recept
1 beoordeling
Wil je dit recept delen?
Delen op