Ga naar de inhoud

Smoothiebowl van rood fruit

Trek in een ontbijtje met veel fruit, frisse lunch of een flink tussendoortje? Ga dan voor deze smoothiebowl! Inmiddels is mijn plantaardige challenge voorbij. Binnenkort laat ik jullie alles zien in een video, ik heb een film-dagboekje met de ups en downs voor jullie bijgehouden. Ik kan wel verklappen dat...
20 minuten Voorbereidingstijd
Delen op
smoothiebowl - moederdag recepten

Smoothiebowl van rood fruit

Trek in een ontbijtje met veel fruit, frisse lunch of een flink tussendoortje? Ga dan voor deze smoothiebowl!

Inmiddels is mijn plantaardige challenge voorbij. Binnenkort laat ik jullie alles zien in een video, ik heb een film-dagboekje met de ups en downs voor jullie bijgehouden. Ik kan wel verklappen dat ik mijn schaaltje yoghurt met granola als ontbijt erg mistte. Een oplossing of vervanger daarvoor is deze smothiebowl.

Een smoothiebowl is een smoothie in een kommetje. Om de smoothie extra romig te maken gebruik ik deels bevroren fruit en een beetje melk (of soyadrink). En het aller leukste van de bowl: je kunt hem versieren met extra fruit en granola of muesli waardoor het er extra feestelijk en lekker uitziet.

Door bevroren fruit te gebruikt wordt de smoothiebowl wel erg koud. Daar moet je van houden op de vroege ochtend. Houd je hier niet van? Gebruik dan geen of minder bevroren fruit, dit vervang je door fruit uit de koelkast.

smoothiebowl maken

Recept – Smoothiebowl van rood fruit

smoothiebowl rood fruit

Ingrediënten

grote portie of 2 kleinere
Print dit gerecht
Delen op

Bereidingswijze smoothiebowl van rood fruit

Voorbereiding: 20 minuten
Stap 1
Stop 2/3 van de banaan, het bevroren fruit, de melk en een halve kiwi in de blender en pureer dit tot een glad mengsel. Verdeel dit over een kom.
2
Stap 2
Snijd de overige banaan en kiwi in plakjes en beleg de smoothie hier mee. Verdeel de blauwe bessen erover en tot slot de granola.
Bekijk ook andere recepten
Ijsbergsalade met avocado, ei en spek
Gyrospita’s met tzatziki en geroosterde kikkererwten
Pittige garnalensalade met avocado en limoendressing
Cinnamon roll taart

1 reactie

Anton

Ik wil meer leren van kooien van jou Brenda Maar ik moet wil iete lekker kooken van Brenda Gr antonguldemeester

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op