Ga naar de inhoud

Smoothiebowl

Op Pinterest kwam ik ze steeds vaker tegen, de smoothiebowl. De ingrediënten van een smoothie, maar dan in een kommetje. Op een zonnige middag had ik geen zin om een smoothie te maken (geen zin om de blender daarna schoon te maken ;)) dus besloot ik dat ik ook aan de smoothiebowl ging. En ik

Smoothiebowl

Smoothiebowl

Op Pinterest kwam ik ze steeds vaker tegen, de smoothiebowl. De ingrediënten van een smoothie, maar dan in een kommetje.

Op een zonnige middag had ik geen zin om een smoothie te maken (geen zin om de blender daarna schoon te maken ;)) dus besloot ik dat ik ook aan de smoothiebowl ging. En ik moet zeggen dat dat me goed bevallen is.

De basis voor de smoothiebowl zijn ingrediënten die je normaal gesproken in de blender stopt, deze stop je nu in een kommetje. Het is lekker om het kommetje een basis van yoghurt te geven. Daarbij nam ik verschillende soorten fruit en koos ik een aantal toppings. Et voilà, de smoothiebowl is klaar. Extra lekker om in het zonnetje in de tuin op te eten.

Smoothie in een kom

Smoothiebowl

Bereidingstijd 5 minuten

Ingrediënten voor 2 kommetjes:

  • 4 scheppen Griekse yoghurt
  • 1 kiwi
  • 5 aardbeien
  • halve banaan
  • halve mango
  • 1 peer
  • 1 eetlepel havermout
  • halve eetlepel kokosrasp
  • halve eetlepel walnootjes
  • halve eetlepel pompoenpitten
  • halve eetlepel cacaonibs

Bereiding:

Schil het fruit, snijd de aardbeien en banaan in plakjes en het overige fruit in blokjes. Hak de walnootjes fijn. Verdeel de yoghurt over de kommetjes en bestrooi dit met de havermout. Beleg het schaaltje yoghurt vervolgens met de verschillende soorten fruit. Leg het voor een extra mooi resultaat in een patroontje. Top tot slot af met de kokosrasp, gehakte walnootjes, pompoenpitten en cacaobibs.

———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

Bekijk ook andere recepten
Pasta pesto salade
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet
Fruitpizza met koekbodem
Huzarensalade

9 reacties

Cimi

Ooh, ik was in de veronderstelling dat een smoothiebowl een smoothie in een kommetje was (ipv yoghurt) met toppings!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Volgens mij mag dat ook hoor. Ik zou er dan wel voor zorgen dat de smoothie iets dikker is van structuur zodat het gemakkelijker op te lepelen is.

Emily van Kampen

Ik zie de smoothie bowl ook vaak voorbij komen inderdaad. Sowieso lekker met al dat fruit, yoghurt en extra toppings!

Laat een bericht achter

tinekr

Investeer maar goed in jezelf! ( in jouw toestand ;))

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat lief, dank je wel Tineke :)

MIrjam Maasland

Dat bedoel ik met een gezond fruithapje voor kraamvrouwen!

Laat een bericht achter

MIrjam Maasland

Dat bedoel ik met een gezond fruithapje voor kraamvrouwen!

Laat een bericht achter

Emma

Leuk! Ga ik zeker snel uitproberen!

Laat een bericht achter

Leah

Ziet er heerlijk en erg zomers uit! Vaak maak ik toch smoothies van al dat mooie fruit, of ik doe het na het sporten in een bakje kwark.

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op