Snel cheesecake taartje met aardbeien
Bewaren
Als je zin hebt in een snel lekkernij met een zomers tintje dan moet je aan de slag met dit receptje. Een cheesecake taartje met verse aardbeien.
Vorig weekend gingen we varen met familie. Bij zo’n dagje uit vind ik het altijd leuk om iets lekkers mee te nemen. Ik had lekkere verse aardbeien in de koelkast liggen en daarom wilde ik hier iets mee maken. Uiteindelijk werden het deze snelle cheesecake taartjes. Een super snel gebakje dat ontzettend in de smaak viel.
Van bladerdeeg maakte ik een taartje die ik vulde met een mengsel van roomkaas. Nadat dit krokant gebakken en afgekoeld was heb ik het belegd met verse aardbeien. Een lekker snel toetje, of lekkers voor bij de koffie.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze snel cheesecake taartje met aardbeien
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 2
Vouw de uiteinden van de plakjes bladerdeeg 0,5 cm naar binnen zodat een rand ontstaat. Prik met een vork gaatjes in het midden van het deeg (dus niet op de randen).Stap 3
Meng de roomkaas met poedersuiker en vanille essence en verdeel dit met een lepel over het midden van het deeg.Stap 4
Klop het ei los en bestrijk de randen van de taartjes hiermee.Stap 5
Bak de taartjes 20 minuten in de oven en laat ze hierna op een rooster afkoelen.Stap 6
Verdeel de aardbeien over de cheesecake taartjes en bestuif voor het serveren met poedersuiker.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze snel cheesecake taartje met aardbeien
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 2
Vouw de uiteinden van de plakjes bladerdeeg 0,5 cm naar binnen zodat een rand ontstaat. Prik met een vork gaatjes in het midden van het deeg (dus niet op de randen).Stap 3
Meng de roomkaas met poedersuiker en vanille essence en verdeel dit met een lepel over het midden van het deeg.Stap 4
Klop het ei los en bestrijk de randen van de taartjes hiermee.Stap 5
Bak de taartjes 20 minuten in de oven en laat ze hierna op een rooster afkoelen.Stap 6
Verdeel de aardbeien over de cheesecake taartjes en bestuif voor het serveren met poedersuiker.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
5 reacties
Jonna@Burgertrutjes
Wat origineel, dit lekkere taartje is zo gemaakt.
A.Hannema
beste Brenda,volg je al heel lang,maar ben niet tevreden over het recept van cheesecake.het bladerdeeg is niet gerezen,misschien op lagere temp bakken of met boven en onderwarmte.ziet er niet uit om te presenteren. groet Annemieke.
Nicole
Wat een leuk idee en fijn dat je dit snel in elkaar kan zetten :) Ziet er lekker uit
Demi | DE KOOKFABRIEK
Dol op cheesecake en wat een lekker receptje is dit! Eenvoudig en snel. Vooral benieuwd naar de roomkaasvulling. Dit is een handige receptje om in je repertoire te hebben.