Ga naar de inhoud

Snel pizzabrood

Dit is een schandalig makkelijk recept. Maar het was zo lekker en snel gemaakt dat ik je toch wil laten zien dat je heel simpel een lekker pizzabrood kunt maken. Lekker in het weekend met een kom soep er bij op de bank, of met mooi weer in de tuin. In het weekend doen we

Snel pizzabrood

Simpel pizzabrood

Dit is een schandalig makkelijk recept. Maar het was zo lekker en snel gemaakt dat ik je toch wil laten zien dat je heel simpel een lekker pizzabrood kunt maken. Lekker in het weekend met een kom soep er bij op de bank, of met mooi weer in de tuin.

In het weekend doen we vaak minimaal 1 dag lekker makkelijk, dan kook ik niet uitgebreid en gaan we voor iets snels. Laatst fabriceerde ik van restjes uit de koelkast dit pizzabrood en dat was zo lekker dat ik hem zeker met jullie moet delen.

Dit is bijvoorbeeld ook lekker als hapje op een feestje. Al zou ik er dan wel servetjes bij geven, voor als de pizza-topping van het ciabattbrood afrolt.

Snel pizzabrood

Snel pizzabrood

Bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten:

  • 1 ciabatta afbakbrood
  • blikje tomatenpuree
  • 5 a 6 plakjes salami
  • 2 grote plakken jong belegen kaas (of 6 kleinere plakjes)
  • 6 cherry tomaatjes
  • 4 schijven ananas
  • 50 gram geraspte kaas, extra belegen
  • 1 theelepel gedroogde oregano

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Snijd de tomaatjes in plakjes en de ananas in stukjes.

Leg het ciabattabrood op de bakplaat en smeer de bovenkant in met tomatenpuree. Verdeel hierover de helft van de salami en daarop de plakken kaas. Beleg dit met de overige salami. Bestrooi plakjes tomaat en ananas. Verdeel hierover de geraspte kaas en maak het af met oregano.

Bak het pizzabrood 20 minuten af in de oven. Snijd hem in plakjes en server direct.

Bekijk ook andere recepten
Geroosterde bloemkool met komkommeryoghurt
Knoflookbrood
Rosbiefrolletjes met truffelmayonaise

14 reacties

Marleen

Heerlijk! En zo snel gemaakt! Paprika en courgette toegevoegd. En de tweede keer tonijn in plaats van salami.

Laat een bericht achter

Jaap

a.u.b. GEEN ananas op een pizza

Laat een bericht achter

Marjolein

Voor hoeveel personen is dit recept of kijk ik er overheen waar het staat?

Laat een bericht achter

Nadia

Super snel en nog lekker ook, een aanrader !

Laat een bericht achter

Fenny

Ziet er super lekker uit. Ga ik zeker proberen!

Laat een bericht achter

Ohmydish

Schandalig of niet, dit pizzabrood ziet er verrukkelijk uit JUM!

Laat een bericht achter

Rachel

Ik ben deze aan het maken..zonder salami en met Champignons en 2 soorten kaas..

Laat een bericht achter

Kirsten

Hij staat, met een eigen twist, voor straks op het menu!

Laat een bericht achter

Marie-Claire

Snij je het brood toevallig niet middendoor?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Nee dat heb ik toevallig niet gedaan. Maar als je liever een dunner pizzabrood wilt kan dat wel.

Daniëlle

Heerlijk! Heb gelijk zin om dit te gaan eten!

Laat een bericht achter

Demi | DE KOOKFABRIEK

Hier krijg ik spontaan trek van!

Laat een bericht achter

Anne

Heerlijk, wat een fijn snackrecept.

Laat een bericht achter

Mirjam

Lekker! Wij maken hem af en toe ook van Naanbrood. Ook erg lekker.

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op