Snel pizzabrood
Bewaren
Dit is een schandalig makkelijk recept. Maar het was zo lekker en snel gemaakt dat ik je toch wil laten zien dat je heel simpel een lekker pizzabrood kunt maken. Lekker in het weekend met een kom soep er bij op de bank, of met mooi weer in de tuin.
In het weekend doen we vaak minimaal 1 dag lekker makkelijk, dan kook ik niet uitgebreid en gaan we voor iets snels. Laatst fabriceerde ik van restjes uit de koelkast dit pizzabrood en dat was zo lekker dat ik hem zeker met jullie moet delen.
Dit is bijvoorbeeld ook lekker als hapje op een feestje. Al zou ik er dan wel servetjes bij geven, voor als de pizza-topping van het ciabattbrood afrolt.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze snel pizzabrood
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 C en bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 2
Snijd de tomaatjes in plakjes en de ananas in stukjes.Stap 3
Leg het ciabattabrood op de bakplaat en smeer de bovenkant in met tomatenpuree. Verdeel hierover de helft van de salami en daarop de plakken kaas. Beleg dit met de overige salami. Bestrooi plakjes tomaat en ananas. Verdeel hierover de geraspte kaas en maak het af met oregano.Stap 4
Bak het pizzabrood 20 minuten af in de oven. Snijd hem in plakjes en server direct.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze snel pizzabrood
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 C en bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 2
Snijd de tomaatjes in plakjes en de ananas in stukjes.Stap 3
Leg het ciabattabrood op de bakplaat en smeer de bovenkant in met tomatenpuree. Verdeel hierover de helft van de salami en daarop de plakken kaas. Beleg dit met de overige salami. Bestrooi plakjes tomaat en ananas. Verdeel hierover de geraspte kaas en maak het af met oregano.Stap 4
Bak het pizzabrood 20 minuten af in de oven. Snijd hem in plakjes en server direct.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
14 reacties
Marleen
Heerlijk! En zo snel gemaakt! Paprika en courgette toegevoegd. En de tweede keer tonijn in plaats van salami.
Jaap
a.u.b. GEEN ananas op een pizza
Marjolein
Voor hoeveel personen is dit recept of kijk ik er overheen waar het staat?
Nadia
Super snel en nog lekker ook, een aanrader !
Fenny
Ziet er super lekker uit. Ga ik zeker proberen!
Ohmydish
Schandalig of niet, dit pizzabrood ziet er verrukkelijk uit JUM!
Rachel
Ik ben deze aan het maken..zonder salami en met Champignons en 2 soorten kaas..
Kirsten
Hij staat, met een eigen twist, voor straks op het menu!
Marie-Claire
Snij je het brood toevallig niet middendoor?
Brenda Kookt
Nee dat heb ik toevallig niet gedaan. Maar als je liever een dunner pizzabrood wilt kan dat wel.
Daniëlle
Heerlijk! Heb gelijk zin om dit te gaan eten!
Demi | DE KOOKFABRIEK
Hier krijg ik spontaan trek van!
Anne
Heerlijk, wat een fijn snackrecept.
Mirjam
Lekker! Wij maken hem af en toe ook van Naanbrood. Ook erg lekker.