Snelle curry met zalm en spinazie
Lekkere, milde, curry met zalm en spinazie. Deze snelle curry is wat frisser en minder scherp dan je wellicht gewend bent. Lekker met zalm, kokosmelk en spinazie.

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier inSnelle curry met zalm en spinazie
Bewaren
Eenvoudige makkelijke maaltijd. Snelle curry met zalm en spinazie. Een milde curry waarbij suiker en limoensap extra smaak geen. Zalm en spinazie maken het samen met de kokosmelk een lekker geheel.
Een curry zijn jullie niet zo van mij gewend. We eten het thuis niet zo vaak, vooral omdat we niet bepaald van pittig eten houden. Maar deze versie met een beetje suiker en limoen wilde ik eens proberen.
Snelle curry met zalm en spinazie
Voor we de curry bereiden bakken we eerst de zalm even aan in de pan. Hierna fruiten we de ui en knoflook en bakken we de paprika even aan voor we de basis van deze snelle curry toevoegen, de rode curry pasta. Om de curry lekker romig en wat zachter te maken voeg ik hierna kokosmelk toe, samen met een schepje suiker en vissaus. Tot slot laten we de spinazie slinken in de warme saus en voegen we voor de finishing touch limoensap toe. Hierna gaat de zalm weer bij de snelle curry zodat het nog even kan mee verwarmen.
Server de curry met zalm en spinazie met rijst en eventueel extra limoensap naar smaak.
Curry recepten
Naast deze snelle curry met zalm en spinazie staan er een aantal andere lekkere currys’s op Brenda Kookt, opvallend is dat de meeste door Joor zijn ontwikkeld. Zij is meer thuis in curry-land dan ik 🙂
- Makkelijke curry met garnalen (de favoriet!)
- Curry met rijst en halloumi
- Curryvis met sperziebonen en naan
- Thaise groene curry met kip
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze snelle curry met zalm en spinazie
Stap 1
Verwarm olie in een koekenpan. Bak de zalmfilets op de huid aan, draai ze hierna om en bak even mee. Haal de zalm hierna uit de pan.Stap 2
Voeg extra olie toe en fruit de ui met knoflook aan. Doe hierna de paprikareepjes erbij en bak kort mee.
Stap 3
Roer hierna de curry pasta door het uienmengsel en bak het kort mee. Doe hierna de kokosmelk, vissaus en suiker erbij. Roer door elkaar en breng aan de kook.
Stap 4
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.Stap 5
Zet het vuur hierna lager en roer de spinazie door de saus. Laat het op zacht vuur 10 minuutjes pruttelen. Doe hierna sap van een halve limoen erbij en roer even door. Doe hierna de zalm bij de saus en verwarm dit even mee.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze snelle curry met zalm en spinazie
Stap 1
Verwarm olie in een koekenpan. Bak de zalmfilets op de huid aan, draai ze hierna om en bak even mee. Haal de zalm hierna uit de pan.Stap 2
Voeg extra olie toe en fruit de ui met knoflook aan. Doe hierna de paprikareepjes erbij en bak kort mee.
Stap 3
Roer hierna de curry pasta door het uienmengsel en bak het kort mee. Doe hierna de kokosmelk, vissaus en suiker erbij. Roer door elkaar en breng aan de kook.
Stap 4
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.Stap 5
Zet het vuur hierna lager en roer de spinazie door de saus. Laat het op zacht vuur 10 minuutjes pruttelen. Doe hierna sap van een halve limoen erbij en roer even door. Doe hierna de zalm bij de saus en verwarm dit even mee.
Bekijk ook andere recepten

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in