Ga naar de inhoud
3 beoordelingen

Snelle curry met rijst en halloumi

Op zoek naar een vegetarische makkelijke maaltijd? Probeer dan deze snelle curry met rijst en halloumi. Bijzonder lekker!
30 minuten Bereidingstijd
Delen op

Snelle curry met rijst en halloumi

Hebben jullie weleens gehoord van halloumi? Deze van oorsprong Cypriotische kaas is een harde kaas die ideaal is voor warme bereiding. De kaas smelt namelijk niet snel, waardoor je ‘m heel fijn kunt grillen of gebruiken in gerechten waarin je de textuur van de kaas wil behouden. Deze kaas past perfect in de makkelijke maaltijd van vandaag: snelle curry met rijst en halloumi!

Snelle curry met rijst en halloumi

Snelle curry met rijst en halloumi

Qua smaak lijkt halloumi op feta, maar dan is de kaas wat harder. Ik ben er heel erg fan van en bij mij vind je halloumi dan ook in allerlei bereidingen op tafel. Wist je bijvoorbeeld dat je halloumi heel goed als frietje kunt serveren? Of gegrild op een spiesje? Superlekker!

Vandaag combineer ik deze kaas met een zachte curry met tomaten en spinazie. Erbij at ik naan. Door de zachte smaak van deze curry zullen de meeste mensen deze curry weten te waarderen. Probeer maar!

–> klik hier voor meer vegetarische maaltijden.

Snelle curry met rijst en halloumi

 

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze snelle curry met rijst en halloumi

Bereiding: 30 minuten
Stap 1
Snipper de ui. Verwarm een hapjespan of grote koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de ui tot deze glazig is.
2
Stap 2
Voeg de tomatenpuree, de komijn en het paprikapoeder toe en bak een minuut op zacht vuur.
3
Stap 3
Voeg dan de tomaten uit blik toe. Vul het blik met water en voeg dat ook toe. Halveer de cherrytomaatjes en voeg deze ook toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat de tomaten ongeveer 10 minuutjes pruttelen.
4
Stap 4
Voeg dan hand voor hand de spinazie toe en laat deze steeds slinken.
5
Stap 5
Voeg de kookroom toe als alle spinazie is geslonken. Laat zachtjes pruttelen en breng de saus op smaak met peper en zout.
6
Stap 6
Snijd de halloumi in kleine blokjes. Voeg ze toe aan de curry en warm ze kort op.
7
Stap 7
Serveer de curry met warme naan en verse koriander.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Bladerdeegkrans met zalm en MonChou
Gourmethapjes met vlees, tips gourmetten
Romige kerstbroodjes
Plaattaart met krokante kip en honing-mosterd

14 reacties

Sander

Een prima basis voor een curry, toen we het volgens recept maakten was hij vrij flauwtjes. Wat knoflook en gember erbij doet wonderen en brengt het dichter bij een Indiase curry (waar ui, knoflook en gember doorgaans de aromatische basis is). Maar de haloumi paste er zeker goed bij!

Laat een bericht achter

Roos
5/5 sterren

Heerlijk

Laat een bericht achter

Galina

Many thanks for this recipe! I have cooked it yesterday and i find it super tasty and easy to make! Super nice combination of the products and halloumi fits perfectly! Rgs, Galina

Laat een bericht achter

Marrielle

Zou dit gerecht ook met feta kaas kunnen?

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Hoi Marielle dat kan zeker, een fijne vervanger voor de halloumi

Esther

Een recept met halloumi, daar was ik naar op zoek. Deze klinkt heerlijk; i love curry! Helaas is mijn man allergisch voor spinazie... waar zou ik dit door kunnen vervangen om toch aan groente te komen?

Laat een bericht achter

Arianne

Hoi Brenda, Hoe groot moet het blikje tomatenpuree zijn? Groet, Arianne

Elseline

Hij was heerlijk! Pas toen ik stond te koken bedacht ik me dat de titel een beetje gek was ???? Maar ook met rijst ipv naam smaakte 'ie prima!

Laat een bericht achter

Anna

Hoi, lijkt me heerlijk, dot recept! N vraag: boven het recept staat: snelle curry met rijst en haloumi. In de beschrijving komt de rijst echter niet terug. Hoort het er wel of niet bij? ????

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

De curry serveer je met rijst of bijvoorbeeld naan. De rijst gaat inderdaad niet direct door de curry.

Pamela

Hallo Brenda, Heb je een vervanger voor de haloumi? Het lijkt me heerlijk maar geitenkaas is niet mijn ding.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Voor een vega versie kun je de halloumi ook vervangen door tofu. Voor een versie met vlees zou ik kipblokjes gebruiken

Laat een bericht achter

De beoordelingen van het recept
3 beoordelingen
Wil je dit recept delen?
Delen op