Snelle kaneelcake
Yum, tijd voor een heerlijke herstcake! Het is een snelle kaneelcake, deze schuif je binnen no time in de oven, ideaal als je weinig tijd hebt. Misschien herken je deze lekkere kaneelcake wel van de foto hier rechts in de sidebar. Toen Juliette van Lief Klein Gelukt Fotografie foto’s kwam...Snelle kaneelcake
Bewaren
Yum, tijd voor een heerlijke herstcake! Het is een snelle kaneelcake, deze schuif je binnen no time in de oven, ideaal als je weinig tijd hebt.
Misschien herken je deze lekkere kaneelcake wel van de foto hier rechts in de sidebar. Toen Juliette van Lief Klein Gelukt Fotografie foto’s kwam maken voor mijn blog wilde ik even snel iets klaarmaken zodat ik ook op de foto gezet kon worden terwijl ik aan het koken was. Ik besloot snel deze kaneelcake in elkaar te draaien.
Het was een beetje een gok, ik heb eerder een cake als deze gemaakt maar het recept niet bewaard. Maar het resultaat was super lekker, een ideale cake voor in de herfst of winter. Daarom kon ik het niet laten dit receptje ook snel met jullie te delen.
De cake bommetje vol smaak, en dat komt natuurlijk door de kaneel. Als ik kaneel ruik dan denk ik direct aan koude en regenachtige dagen en onder een dekentje op de bank zitten. Heerlijk! Voor wie ga de kaneelcake bakken?
Snelle kaneelcake
Ingrediënten
Voor de topping:
Extra benodigd:
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze snelle kaneelcake
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 C en vet het bakblik in.Stap 2
Mix in een grote kom de olie met eieren, vanille en melk. Meng in een andere kom de suiker met bloem, bakpoeder en zout. Mix beide mixen vervolgens door elkaar.Stap 3
In een andere kom maak je de topping door de bruine suiker en kaneel doorelkaar te roeren.Stap 4
Smelt de boter voor de topping in een steelpannetje op laag vuur..Stap 5
Verdeel de helft van het beslag over de bakvorm. Verdeel daarover de helft van het kaneelmengsel over. Spatel vervolgens de rest van het beslag over de kaneel en daarover de tweede helft van de kaneeldopping.Stap 6
Maak de cake af door de gesmolten boter erover te verdelen.Stap 7
Bak de cake 50 minuten in de oven.Stap 8
Laat de cake voor het aansnijden afkoelen.Ingrediënten
Voor de topping:
Extra benodigd:
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze snelle kaneelcake
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 C en vet het bakblik in.Stap 2
Mix in een grote kom de olie met eieren, vanille en melk. Meng in een andere kom de suiker met bloem, bakpoeder en zout. Mix beide mixen vervolgens door elkaar.Stap 3
In een andere kom maak je de topping door de bruine suiker en kaneel doorelkaar te roeren.Stap 4
Smelt de boter voor de topping in een steelpannetje op laag vuur..Stap 5
Verdeel de helft van het beslag over de bakvorm. Verdeel daarover de helft van het kaneelmengsel over. Spatel vervolgens de rest van het beslag over de kaneel en daarover de tweede helft van de kaneeldopping.Stap 6
Maak de cake af door de gesmolten boter erover te verdelen.Stap 7
Bak de cake 50 minuten in de oven.Stap 8
Laat de cake voor het aansnijden afkoelen.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
15 reacties
Jasmijn Sprong
Ik maak dit recept vaker. Ik vind hem heerlijk en lekker makkelijk. Soms heb je zin in iets lekkers bij de koffie maar niks in huis. Deze ingrediënten heb ik altijd in huis. In een handomdraai een lekkere cake. Ook super handig voor onverwachtse visite.
Tilly
Ik vond de taart helaas tegenvallen. Heb het gister gemaakt. De cake was te droog naar mijn smaak en TE zoet. De verhouding cake en topping waren niet in balans, heb het recept 1 op 1 aangehouden.
Brenda Hoff
Het is inderdaad een erg zoete cake tilly, jammer dat hij niet naar je smaak was.
Grace
Welke olie gebruik je voor deze cake? En bij de topping hebben we het dan over 230gr bruine suiker?
Annet
De cake staat nu in de oven, ik ben benieuwd! Kleine opmerking: de kinderen hebben mij hier geholpen met het voorlezen van het recept. 230 ml bruine suiker ??? Ik heb maar aangenomen dat het 230 mgr moest zijn ;-)
Petra
Weer zo'n heerlijk baksel! Heb het gisteren gemaakt en het was een succes! Ik heb zonnebloemolie gebruikt en omdat mijn man ook erg houdt van amandelspijs, heb ik als tussenlaag een dun laagje amandelspijs, iets verdund met ei, uitgesmeerd en meegebakken. Heerlijke smeuige cake! Deze komt vaker op tafel!! Bedankt voor het recept.
Linda
Mm, lekker!Wat voor olie kan ik het best gebruiken?
Peter
Die vraag had ik eigenlijk ook...
Desiree
Kun je de kristalsuiker ook vervangen door kokosbloesemsuiker of stevia of een mix hiervan ?
Brenda Kookt
Hoi Desiree, in dat geval denk ik dat kokosbloesemsuiker het dichtst bij kristalsuiker komt. Maar ik heb er geen ervaring mee, dus kan niet garanderen dat het resultaat hetzelfde zal zijn
Lianne
Mmm, ik kan de kaneel bijna ruiken, echt een heerlijke herfstcake, alhoewel het nu prachtig weer is! :)
Elize
Hij ziet er heerlijk uit zeg! Ik kan hem bijna ruiken hier :)
Brenda Kookt
Lekker he, ben gek op de geur van kaneel. Zeker als het uit de oven komt
Mirjam
Hmmmm. Lijkt mij heerlijk maar ik hou alleen niet zo van olie in baksels. Die kan ik toch ook vervangen door boter en die boter dan laten smelten?
Brenda Kookt
Ik vind dat ook altijd spannend, als ik olie toevoeg. Je kunt proberen om inderdaad gesmolten boter te gebruiken.