Snelle zalm met saffraanrijst en paprika
Bewaren
Vandaag deel ik geen Brenda-Kookt-recept, maar een Crisp-recept. Dit heerlijke (en luxe) maaltje van zalm met saffraanrijst en paprika vind je namelijk in de Crisp-app. Met één druk op de knop bestel je alle (super verse) ingrediënten en kun je thuis aan de slag.
Gemak in de keuken is wat mij betreft belangrijk, ik schreef er niet voor niets een kookboek over 🙂 Met een gezin, een drukke (en leuke) baan en ook nog sporten erbij is de week aardig gevuld. Dan is het erg fijn als je soms niet zo over het avondeten en het doen van de boodschappen hoeft na te denken.
Ideaal dat we tegenwoordig de boodschappen met een paar klikken op je telefoon kunnen laten thuisbezorgen. Je kunt hierbij gemakkelijk filteren op glutenvrij- en vegan recepten etc. Crisp richt zich op supervers en lekker eten van het seizoen. De lokale producten worden direct ingekocht bij de makers en kwekers die ook liefde hebben voor alles dat goed smaakt.
Snelle zalm met saffraanrijst en paprika
Crisp heeft mij gevraagd om met het volgende recept aan de slag te gaan: ‘Snelle zalm met saffraanrijst’. Via de app had ik de producten met 2 klikken op mijn scherm besteld. Opvallend is dat de groenten zo min mogelijk in plastic waren verpakt. De zalm bereid je bij dit recept door het vacuümverpakte pakketje in heet water te leggen. De zalm was de dag van de bezorging verpakt, verser kan dus niet!
Snelle zalm met saffraanrijst en paprika is een luxe maaltijd met smaak. En je hoeft er niet lang voor in de keuken te staan. De rijst koken we met saffraan, waardoor het geel-kleurt en zoeter smaakt. In een andere pan koken we de haricots verts die we daarna samen met de paprika even aanbakken. Kappertjes, rode ui en citroen zorgen voor een frisse heerlijke smaak. En de zalm in kruidenolie maakt het af.
Bij het recept wordt ook de tip gegeven om een kinderportie apart te houden voor je de kappertjes, rode ui en citroen toevoegt. Handig want zo kunnen de kids gemakkelijk mee-eten.
Tip: kook ook knettervers, probeer nu de Crisp-app en ontvang € 15,00 korting bij je eerste bestelling. Ga naar https://crisp.nl/code/brendakookt om gebruik te maken van deze korting.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze snelle zalm met saffraanrijst en paprika
Stap 1
Kook 300 gram rijst met 6 saffraandraadjes in 20 minuten gaar.Stap 2
Breng 2 pannen met ruim water aan de kook.
Stap 3
Hang de zalmfilets met verpakking en al in de pan en zet het vuur zacht of uit (het water mag niet koken). Verwarm voor 7 minuten.
Stap 4
Kook ondertussen in de andere pan 500 gram haricots verts in ongeveer 4 minuten beetgaar.
Stap 5
Snijd 2 gele paprika’s en 2 rode paprika’s in blokjes van ongeveer 0,5 cm. Snijd 1 rode ui in ringen. Hak 14 gram dille grof.Stap 6
Bak de paprikablokjes 2 minuten in een koekenpan met een scheutje olie. Voeg dan de haricots verts toe en bak nog 1 minuut. Proef af op zout en peper.
Stap 7
Haal nu eventueel een kinderportie uit de pan en voeg de dille, rode uienringen en 2 l kappertjes toe voor de ouders. Bak nog 2 minuten op laag vuur.Stap 8
Serveer de groenten met de rijst en de zalm. Garneer met een partje citroen.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze snelle zalm met saffraanrijst en paprika
Stap 1
Kook 300 gram rijst met 6 saffraandraadjes in 20 minuten gaar.Stap 2
Breng 2 pannen met ruim water aan de kook.
Stap 3
Hang de zalmfilets met verpakking en al in de pan en zet het vuur zacht of uit (het water mag niet koken). Verwarm voor 7 minuten.
Stap 4
Kook ondertussen in de andere pan 500 gram haricots verts in ongeveer 4 minuten beetgaar.
Stap 5
Snijd 2 gele paprika’s en 2 rode paprika’s in blokjes van ongeveer 0,5 cm. Snijd 1 rode ui in ringen. Hak 14 gram dille grof.Stap 6
Bak de paprikablokjes 2 minuten in een koekenpan met een scheutje olie. Voeg dan de haricots verts toe en bak nog 1 minuut. Proef af op zout en peper.
Stap 7
Haal nu eventueel een kinderportie uit de pan en voeg de dille, rode uienringen en 2 l kappertjes toe voor de ouders. Bak nog 2 minuten op laag vuur.Stap 8
Serveer de groenten met de rijst en de zalm. Garneer met een partje citroen.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.