Ga naar de inhoud

Snickerstaart

Fout, maar zo lekker! Deze snickerstaart is om je tanden in te zetten. Een chocoladetaart met karamel en pinda's.

3 uur Voorbereidingstijd
2 uur Bereidingstijd
Delen op

Snickerstaart

24 februari, het is een feestdag! Het is namelijk 9 jaar geleden dat ik begon met Brenda Kookt. Vandaag staat er daarom een hele lekkere chocoladetaart voor jullie klaar. Een spectaculaire snickerstaart!

ACTIE –  En wie jarig is trakteert, dus bestel je vandaag (woensdag 24 februari) mijn kookboek Makkelijk & Snel in mijn online winkeltje? Dan betaal je geen verzendkosten, en krijg je er een cadeautje bij! Let op: OP = OP, dus wacht niet te lang. Klik hier voor alle informatie.

Snickerstaart recept

9 jaar geleden begon ik ‘voor de leuk’ met een website waarop ik recepten deelde. Eigenlijk was mijn doel vooral om zelf meer te leren over koken, bereidingen en smaken. Ik weet nog dat ik dacht ik na een half jaartje (in de zomer) wel gestopt zou zijn. Maar dat gebeurde niet. Ik vond het koken en fotograferen leuker en leuker en begon steeds meer te publiceren.

Nu 9 jaar later is Brenda Kookt uitgegroeid tot een heus recepten-inspiratie platform. Makkelijke maaltijden staan centraal en hier richt ik mij dan ook op met mijn kookboeken en scheurkalenders.

Maar het aller tofste? Dat zijn jullie reacties, dm’s en berichtjes. Trots dat jullie iets anders hebben gekookt dan het standaard repertoire, mannen die ineens zelf kunnen koken en kids die hun bord niet alleen leegeten maar zelfs een tweede keer opscheppen. Daar wordt ik zo blij van. Ik hoop jullie nog lang te inspireren om lekker de keuken in te duiken. Vandaag dus niet met een makkelijke maaltijd, maar een schandalig lekkere taart 😉

Snickerstaart recept

Terug naar die schandalig lekkere chocoladetaart, een echte Snickers taart. Uiteraard gebaseerd op de welbekende candybar. Het bevat mijn favoriete combinatie: chocolade met karamel en nootjes. Eerder deelde ik Snickers-koeken, een andere (minder spectaculaire) Snickerstaart en Snickers bonbons. En nu gaan we dus voor een spectaculaire Snickers dripcake. Deze keer ging ik voor een Snickers dripcake, zoals ik ook bij de confettitaart heb gedaan.

Snickerstaart

De Snickerstaart is hemels. Het bevat de lagen die de candybar ook heeft. Chocolade met karamel, nootjes en een laagje room. Bij deze taart vind ik die laag stiekem het aller lekkerste.

De basis is een biscuitbodem waar ik cacao aan heb toegevoegd. Een laag dulce de leche met nootjes en een laag roomkaas met pindakaas vormen de vulling. Met daarom natuurlijk nog een laag cacao-biscuit. En het meest spectaculaire is waarschijnlijk de chocoladeganache die rijkelijk over de taart is gegoten. Met een topping van Snickersrepen, gehakte chocolade en nootjes.

Eerlijk, ik gebruik voor een taart zoals deze het liefst de biscuitmix van Dr. Oetker omdat ik deze mix heel fijn vind. Maar natuurlijk kun je ook een ander recept proberen. Annabella van Annabella’s Foodblog maakte een soortgelijke taart waarbij ze ook het biscuit zelf maakt, de middelste roomkaaslaag heb ik zoals haar recept gemaakt. Klik hier voor het recept.

Voor je aan de bak gaat

Bij deze taart is het het mooiste om een kleinere hoge taart te maken. Zodat de laagjes wat dikker zijn. Gebruik daarom een springvorm van 18 (of 20) cm.  Ook is het goed om te weten dat je de biscuitbodem en karamellaag het beste een dag of avond van te voren kunt maken. Beide moeten helemaal afgekoeld zijn voor je de taart opbouwt.

Snickerstaart recept

Snickerstaart recept

Ingrediënten

punten

Extra benodigd

  • springvorm met een diameter van 18 tot 20 cm
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze snickerstaart

Voorbereiding: 3 uur
Bereiding: 2 uur

Een dag van te voren

Stap 1
Bereid het beslag van de biscuittaart zoals aangegeven op de verpakking of het recept. Mix hier 4 eetlepels cacao door. Bak de biscuittaart volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2
Stap 2
Bewaar de biscuittaart als het is afgekoeld in een afgesloten plasticzak, buiten de koelkast.
3
Stap 3
Bereid het blikje gecondenseerde melk zoals in dit recept om dulce de leche te maken.
4
Stap 4
Laat het blikje afkoelen en roer hierna de gezouten pinda’s door 2/3 van het blikje.

De dag dat je de taart afmaakt

1
Stap 1
Roer de roomkaas los en mix met de poedersuiker en pindakaas.
2
Stap 2
Snijd de biscuittaart aan de bovenkant bij zodat de bovenkant van de taart recht is. Snijd de taart hierna nog 1x door zodat je twee gelijker taartbodems hebt.
3
Stap 3
Bekleed de zijkanten van de springvorm waar je het biscuitdeeg in gebakken hebt met bakpapier. Leg een van de bodems bescuitdeeg op de bodem van de springvorm en verdeel hierover de dulce de leche met pinda’s. Verdeel hierover de roomkaas met pindakaas. Leg hier de tweede bescuitbodem op. Laat dit minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
4
Stap 4
Hak de chocolade fijn en verwarm de slagroom in een pannetje. Roer de chocolade erdoor zodat het smelt.
5
Stap 5
Haal de springvorm en het bakpapier van de taart en verdeel de chocoladeganache over de bovenkant van de taart. Verdeel met een lepel zodat het ook langs de zijkant van de taart drupt.
6
Stap 6

Maak de taart af door de bovenkant te versieren met snickers, gehakte chocolade en pinda’s.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Amandeltaart met bramen en passievrucht
Hartige groentecake
Soesjestaart
Witte chocolade koeken met karamel en pretzels

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op