Ga naar de inhoud

Snickerskoeken (met pindakaas)

Al een hele tijd wilde ik weer eens koekjes bakken. Geen saaie kale koekjes, maar lekkere koeken. Met chocolade ofzo… Op Pinterest zag ik deze koeken met Snickers voorbij komen, snickerskoeken met pindakaas om precies te zijn. En als pindakaaslover die van Snickers houdt klonk dat me natuurlijk als muziek in de oren. Want dan
Delen op

Snickerskoeken (met pindakaas)

Snickerkoeken txt

Al een hele tijd wilde ik weer eens koekjes bakken. Geen saaie kale koekjes, maar lekkere koeken. Met chocolade ofzo… Op Pinterest zag ik deze koeken met Snickers voorbij komen, snickerskoeken met pindakaas om precies te zijn. En als pindakaaslover die van Snickers houdt klonk dat me natuurlijk als muziek in de oren. Want dan heb je dus een koek met chocolade, karamel, pinda’s én pindakaas. Beter kan niet toch? Ik wist zeker dat ik deze koeken lekker zou vinden.

Het zijn koeken met een verrassing want de Snickers zit precies in het midden van het koekje. Bij de eerste hap proef je het nog niet, maar daarna komt het en proef je de chocolade, karamel en pinda’s extra goed. Super lekker.
Doordat er pindakaas door het deeg is gemengd worden de koeken niet krokant, maar lekker zacht. En de pindakaas-smaak is niet overheersend, maar precies goed. Al zeg ik het zelf 😉

Mocht je toch te veel koeken hebben gemaakt, vries ze dan na het bakken in in! Zo kun je nog langer genieten van de lekkere snickerskoeken. Al vermoed ik dat ze bij jou ook zo op zullen zijn..

Snickerkoeken 02

Snickerskoeken

Bereidingstijd 45 minuten en 15-20 minuten baktijd

Ingrediënten voor 18 koekjes

 • 150 gram boter
 • 140 gram pindakaas
 • 150 gram lichte basterdsuiker
 • 50 gram kristalsuiker
 • 1 groot ei
 • 1 theelepel vanille essence
 • 1 eetlepel melk
 • snuf zout
 • halve theelepel baksoda of natriumcarbonaat
 • 175 gram bloem
 • 9 snickerreepjes (je kunt ook 18 mini snickerreepjes gebuiken)

Bereiding:

Mix de boter, pindakaas, bruine- en kristalsuiker, ei, vanille, melk, zout en baksoda/natriumcarbonaat door elkaar. Als dit goed gemengd is voeg dan beetje bij beetje de bloem er bij. Roer het mengsel tussendoor door.

Verwarm de oven voor op 180ºC en bekleed twee bakroosters met bakpapier.
Haal de snickerreepjes uit de verpakking en halveer ze.

Schep met een ijslepel een (halve) bol deeg, zodat de ijslepel precies gevuld is, en druk er een stuk snickers in. Bedek de snickers zodat het helemaal in het deeg zit. Knijp het deeg uit de ijslepel boven het bakpapier zodat het direct op de goede plaats ligt. Zorg ervoor dat de bollen met deeg goed uit elkaar liggen, in de oven loopt de bol uit tot een mooi ronde koek. Maak eventueel met de achterkant van een vork een patroontje op de deegbollen. (door de vork er haaks op elkaar twee keer zachtjes in te drukken)

Bak de bollen deeg 12 – 15 minuten in de oven, tot ze mooi zijn uitgelopen en bruin kleuren. Laat de koeken even afkoelen op een rooster (de koekjes zijn nog zacht) en verwijder hierna het bakpapier. Laat ze helemaal afkoelen op het rooster.

In een afgesloten trommel kun je de koeken ongeveer 3 dagen bewaren. Ook kun je ze invriezen, dit kan ongeveer een maand. Zorg ervoor dat tussen de koeken een bakpapiertje ligt zodat ze niet aan elkaar plakken.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Mango kwarktaart
Krieltjessalade met pesto en tomaatjes
Bahn mi met omelet
Eton Mess recept

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op