Spaanse rijst met bonen en olijven
Lekkere eenpansgerecht met rijst. Spaanse rijst met bonen en olijven. Een ideaal vakantiemaaltje!Spaanse rijst met bonen en olijven
Bewaren
We gaan vandaag voor een heerlijke zomermaaltijd. Een eenpansgerecht met rijst. We noemen het Spaanse rijst met bonen en olijven. Een ideaal vakantiemaaltje!
Gemak dient de mens, of niet? Zeker in de warme zomer kook ik graag makkelijk. Helemaal als we op vakantie zijn en ik weer zelf moet afwassen of als de keuken op vakantie niet zo groot is als mijn keuken thuis. Ik kies dan vaak voor eenpansmaaltijden: lekker makkelijk, weinig afwas en te maken in iedere keuken.
Vaak kies ik bij eenpansmaaltijden voor maaltijden met pasta, maar deze keer koos ik voor rijst. Rijst met een Spaanse twist. De Spaans rijst doet me lichtjes denken aan een paellavariant, maar dat komt vooral door de kleur en het gerookte paprikapoeder dat ik gebruikte om de rijst op smaak te brengen.
Spaanse rijst met bonen en olijven
Spaanse rijst met bonen en olijven is een makkelijk en lekker eenpansgerecht. Ideaal om dus op de camping te maken bijvoorbeeld. Zoals ik al vertelde lijkt het op de Spaanse paella, waarbij de rijst in dezelfde pan en tegelijkertijd wordt gegaard als de andere ingrediënten.
Naast rijst zijn ui, knoflook, peper en paprika de basis van het rijstgerecht. Paprikapoeder en saffraan mogen ook niet ontbreken. Dit zorgt ook voor de mooie rode kleur van het gerecht. Samen met de tomatenblokjes en sojasaus. Verder voegde ik bonen toe voor de nodige eiwitten, zodat dit een heerlijk vullende maaltijd is geworden. Peterselie en olijven maken dit maaltje a la Spaanse rijst af.
Makkelijk, snel, lekker en voedzaam dus! Ideaal!
Meer makkelijke rijstgerechten
Snelle eenpansgerechten met rijst zijn ideaal. En daamee kun je ook veel kanten op. Heb je na de Spaanse rijst met bonen en olijven trek gekregen in meer makkelijke rijstgerechten? Dan tip ik je graag deze toppers die ook op de website staan:
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze spaanse rijst met bonen en olijven
Stap 1
Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Verwarm een grote koekenpan of hapjespan op middelhoog vuur, voeg olie toe en fruit hierin de ui en knoflook tot de ui glazig is.Stap 2
Snijd de rode peper fijn en snijd de paprika’s in blokjes.Stap 3
Voeg de rode peper, de paprikablokjes, het gerookte paprikapoeder en de saffraan toe aan de pan als de ui glazig is. Roer 1 minuut door en voeg dan sojasaus en de rijst toe. Roer goed door en bak 1 minuut. Voeg dan de tomatenpolpa en de groentebouillon toe. Breng aan de kook en zet dan het vuur zacht. Laat 10 – 15 minuten pruttelen totdat de rijst gaar is.Stap 4
Laat de kidneybonen uitlekken en spoel ze af. Voeg ze de laatste minuten aan de rijst toe en warm ze mee op.
Stap 5
Snijd de krulpeterselie klein.Stap 6
Garneer de eenpansrijst met de peterselie en de olijven.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze spaanse rijst met bonen en olijven
Stap 1
Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Verwarm een grote koekenpan of hapjespan op middelhoog vuur, voeg olie toe en fruit hierin de ui en knoflook tot de ui glazig is.Stap 2
Snijd de rode peper fijn en snijd de paprika’s in blokjes.Stap 3
Voeg de rode peper, de paprikablokjes, het gerookte paprikapoeder en de saffraan toe aan de pan als de ui glazig is. Roer 1 minuut door en voeg dan sojasaus en de rijst toe. Roer goed door en bak 1 minuut. Voeg dan de tomatenpolpa en de groentebouillon toe. Breng aan de kook en zet dan het vuur zacht. Laat 10 – 15 minuten pruttelen totdat de rijst gaar is.Stap 4
Laat de kidneybonen uitlekken en spoel ze af. Voeg ze de laatste minuten aan de rijst toe en warm ze mee op.
Stap 5
Snijd de krulpeterselie klein.Stap 6
Garneer de eenpansrijst met de peterselie en de olijven.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
2 reacties
Irene
Echt een ontzettend smaakvol recept en gemakkelijk te maken, heerlijk! De tomatenpolpa heb ik vervangen door verse tomaten en tomatenpuree
Linda
Echt heerlijk. Eenvoudig te bereiden en erg smakelijk. Dit recept is voor mij weer zo’n fijne ontdekking waar ik gelukkig van wordt.