Ga naar de inhoud

Jambalaya met kip en chorizo

Jambalaya is een eenvoudig eenpansgerecht uit Amerika, het lijkt op paella. Deze versie van Jambalaya met kip en chorizo is lekker kruidig.

20 minuten Voorbereidingstijd
25 minuten Bereidingstijd

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Fruit de ui met bleekselderij en knoflook aan in een hapjespan met olie. Doe hierna de kipfilet met cajunkruiden erbij en bak dit mee tot de kip rondom is aangebakken. Voeg hierna de blokjes paprika toe en bak dit nog 5 minuten mee.
2
Stap 2

Breng op smaak met zout, peper en de tijm en basilicum met worcestershire saus. Roer door elkaar en voeg hierna de tomatenblokjes en bouillon toe. Roer even door elkaar voor je de rijst en chorizo toevoegt. Roer nogmaals door zodat de rijst in het vocht ligt.

3
Stap 3
Laat dit alles op laag vuur, met deksel op de pan 25 minuten pruttelen. Roer de kip jambalaya tussentijds even door.
4
Stap 4
Garneer met gehakte peterselie en serveer hierna direct.

Jambalaya met kip en chorizo

Jambalaya is een Amerikaans rijstgerecht dat lijkt op paella. Vandaag deel ik mijn versie van Jambalaya met kip en chorizo.

Al jaren geleden zag ik een filmpje van Rudolph op 24Kitchen waarin hij Kip Jambalaya maakte. Ik heb het destijds genoteerd op mijn kooklijstje en er niets mee gedaan. Tot ik vorige week trek had in ‘iets met rijst’. Ik wilde iets nieuws. Dus pakte ik mijn kooklijstje erbij. Kip Jambalaya werd het uitverkoren recept.

Jambalaya met kip en chorizo

Jambalaya met kip en chorizo

Net als paella bereid je bij Jambalaya de rijst in de pan met groenten en het vlees (of de vis). De kip is gekruid met cajunkruiden, ook voeg ik gedroogde basilicum en tijm toe en een lepeltje Worcestershiresaus. De chorizo zorgt voor een beetje extra pit. Al kun je als extraatje ook nog een pepertje toevoegen.

Jambalaya met kip en chorizo

 

Jambalaya met kip en chorizo

Bekijk ook andere recepten
BLT Salade
Pasta pesto salade
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet
Aardappelsalade met geroosterde bloemkool

12 reacties

Rinus

Hallo. Ik wil het graag gaan maken maar: Wat of hoeveel is een blik tomatenblokjes?

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Hoi Rinus, een bik tomatenblokjes is 400 ml.

Anita

Ik heb het recept net gemaakt. Het staat te pruttelen. Ik ben benieuwd. Het ruikt al heerlijk.

Laat een bericht achter

Lotte

hoi brenda, De smaak was heerlijk, maar klopt het dat de rijst een beetje 'smotsig ' / nat blijft?

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Hoi Lotte, bij mij was de rijst niet te nat, maar het is wel natter dan wanneer je zilvervliesrijst kookt bijvoorbeeld.

Bosco Smit

Ben het recept nu aan het maken , het ruikt al erg lekker.

Laat een bericht achter

Hannes

Net gemaakt.. Het smaakte erg goed! Bedankt.... Ik heb de chorizo eerst kort apart gebakken en tijdens het koken van de rijst erbij gegooid..

Laat een bericht achter

Denise

Dit ziet er heel erg goed uit Brenda. De foto's spreken voor zich!

Laat een bericht achter

Wil

Ik wil het recept heel graag proberen. Alleen hou ik niet van paprika , wat kan ik doorboor in de plaats gebruiken?

Laat een bericht achter

Frans

Dit is zo lekker ben er dol op Ze hebben hét uit de schappen gegooid om dat het te weinig gegeten werd door de mensen Mijn vriendin maakte dit regelmatig nu zijn we vaak rond aan het kijken op internet maar kunnen niet meer de zakjes vinden zó jammer als je het vers wilt maken krijg je nooit de zelfde smaak meer terug

Anne

Hoi Brenda, misschien lees ik er compleet overheen, maar klopt het dat je de chorizoblokjes niet noemt in de bereiding? Ik bak de blokjes chorizo altijd even apart uit, ben je het overtollige vet kwijt en ze worden wat krokant. Mijn dank voor het recept. Groetjes.

Laat een bericht achter

Ilke

Bij stap 2 staat: "Roer even door elkaar voor je de rijst en chorizo toevoegt". Ik moest ook even zoeken...

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op