Ga naar de inhoud

Spaghetti met kip en mozzarella in citroen-knoflooksausje

Spaghetti met kip en mozzarella in citroen-knoflooksausje. Met tomaatjes en spinazie. Een lekkere makkelijke maaltijd die eens anders dan anders is.
50 minuten Bereidingstijd
Delen op
Spaghetti met kip en mozzarella in citroen-knoflooksausje

Spaghetti met kip en mozzarella in citroen-knoflooksausje

Spaghetti met kip en mozzarella in citroen-knoflooksausje. Met tomaatjes en spinazie. Een lekkere makkelijke maaltijd die eens anders dan anders is. Het hele gezin smult ervan!

Spaghetti met kip en mozzarella in citroen-knoflooksausje

Witte pastasaus met kip

Spaghetti, zonder rode saus en zonder gehakt. Dat eten we niet vaak moet ik zeggen. Wat dat betreft is spaghetti met kip en mozzarella in citroen-knoflooksausje een aangename afwisseling. Spaghetti met een twist.

Deze witte pastasaus bestaat uit plakjes citroen, knoflook en boter. Eigenlijk heel simpel. Maar net als alle gerechten uit de Italiaanse keuken is het de eenvoud die het gerecht zo lekker maakt. Met goede ingrediënten is deze saus echt een smaakmaker bij je spaghetti.

Spaghetti met kip en mozzarella in citroen-knoflooksausje

Spaghetti met kip en mozzarella in citroen-knoflooksausje

Soms wil je weleens iets anders dan de authentieke spaghetti bolognese. Vooral in de zomer, als het heet is, heb ik zin in iets lichts. Deze spaghetti met kip en mozzarella in citroen-knoflooksausje is dan echt een aanrader, vol met groenten en proteïne.

Eerst rooster is tomaatjes met olijfolie, knoflook, zout en peper. Dat geeft een extra lekkere smaak. Heb je iets minder tijd, dan kan je de tomaten natuurlijk ook even in de pan bakken. Vervolgens breng ik de kip op smaak met zout, paprikapoeder en Italiaanse kruiden. In een pan met olie bak ik dat rondom aan en gaar. Daarna laat je het even afkoelen en snijd je het in reepjes.

Spaghettisaus maken

Dan is het tijd om de lekkere spaghettisaus te maken. Je snijd een citroen in plakjes en perst vier teentjes knoflook uit. Dat doe je samen met de boter in de pan waarin je de kip hebt gebakken. Verwarm dit een paar minuutjes en haal de pan dan van het vuur. Wanneer je de spaghetti hebt gekookt bak je spinazie in een pan met olie, en dan is het tijd om de saus af te maken.

Doe de pasta bij de pan met citroen en meng dit goed door elkaar. Dan neemt de spaghetti goed de smaak van de saus op. Daarna verwijder je de plakjes citroen, want die zijn natuurlijk niet zo lekker om te eten. Doe kip en tomaatjes erbij samen met de gebakken spinazie. Verdeel je pasta dan op de borden met mozzarella, basilicum en pijnboompitjes. Zo lekker!

Spaghetti met kip en mozzarella in citroen-knoflooksausje

Makkelijk recept voor spaghetti met kip

Dit is zo’n makkelijk pasta recept dat ook nog eens bomvol smaak zit. Perfect voor een doordeweekse avond, of een warm weekend met het gezin aan de tuintafel. Een smaakvolle en verrassende twist op de klassieke spaghetti die je keer op keer wilt blijven maken. Smullen!

Ingrediënten

personen

Voor de geroosterde tomaatjes

Overige ingrediënten

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze spaghetti met kip en mozzarella in citroen-knoflooksausje

Bereiding: 50 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2
Stap 2
Meng de gehalveerde tomaatjes met olijfolie, knoflook, zout en peper. Verdeel dit over de bakplaat en rooster dit 20 minuten in de oven.
3
Stap 3
Breng de kip op smaak met zout, paprikapoeder en Italiaanse kruiden.
4
Stap 4
Verwarm een pan met olie op het vuur en bak de kip rondom aan en gaar. Haal de kip hierna uit de pan en snijd het in reepjes.
5
Stap 5
Doe de plakjes citroen, knoflook en boter weer in dezelfde pan en verwarm dit een paar minuutjes. Haal de pan hierna van het vuur.
6
Stap 6
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Giet het hierna af.
7
Stap 7
Bak de spinazie aan in een pan met olie.
8
Stap 8
Doe de pasta bij de pan met citroen en meng dit door elkaar. Verwijder de plakjes citroen. Doe kip en tomaatjes erbij samen met de gebakken spinazie.
9
Stap 9
Verdeel op de borden met mozzarella, basilicum en pijnboompitjes.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Tarte tartin van sjalot en wortel
Bladerdeegkrans met zalm en MonChou
Gourmethapjes met vlees, tips gourmetten
Carpaccio bonbon op krokant bladerdeeg

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op