Ga naar de inhoud

Spaghetti bolognese

Spaghetti bolognese. De allerlekkerste spaghetti met rode saus, als je het mij vraagt. Deze keer wel met extra veel groenten verwerkt in de saus.

20 minuten Voorbereidingstijd
2 uur Bereidingstijd

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Bak de pancetta aan in een droge hapjespan. Haal het hierna uit de pan en zet het even weg.
2
Stap 2
Verwarm olijfolie in de pan en doe het gehakt samen met ui en knoflook erbij en bak dit rul. Doe hierna de blokjes wortel en selderij erbij en bak dit 10 minuten mee voor je de blokjes courgette en paprika toevoegt. Bak dit 5 minuten mee.
3
Stap 3
Doe hierna de rode wijn erbij en verwarm dit 5 minuten op middelhoog tot hoog vuur zodat de alcohol verdampt. Doe hierna de passata erbij, samen met het bouillonblokjes en Italiaanse kruiden. Voeg ook de pancetta weer toe aan de pan. Breng op smaak met zout en peper. Laat dit minimaal een uur pruttelen, langer mag ook.
4
Stap 4
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen van de verpakking gaar.
5
Stap 5
Serveer de spaghetti met de bolognesesaus. Verdeel hierover fijngehakte basilicum en geraspte Parmezaan.
  • Heb je een korst van de Parmezaan over? Gooi dit niet weg, maar kook het mee met de saus. Dit komt de smaak zeer ten goede.
  • De saus kun je hel goed in dubbele porties maken en invriezen.

Spaghetti bolognese

Spaghetti bolognese. De allerlekkerste spaghetti met rode saus, als je het mij vraagt. Deze keer wel met extra veel groenten verwerkt in de saus. Een basisrecept die je gemaakt moet hebben. Als je deze hebt geproefd wil je namelijk niet anders meer.

Spaghetti bolognese

Spaghetti bolognese

Als er iets is dat altijd in de smaak valt bij ons thuis is het pasta met rode saus en gehakt. De lekkerste is met bolognesesaus die lekker lang pruttelt. Dit is dus ook geen snel klaar recept, maar je moet het even de tijd geven om te gaten. Daar wordt de spaghetti bolognese alleen maar lekkerder van!

Het maken van de bolognesesaus is niet moeilijk, het duurt alleen dus even omdat je het lekker mag laten pruttelen. Ideaal om dit bijvoorbeeld te maken op een dag waarop je thuis bent. Of gebruik d slowcooker, ook daar is de saus natuurlijk zeer geschikt voor.

Voor de saus bakken we eerst ii, knoflook en gehakt aan. Hierna gaan de groenten erbij. In dit geval vind ik het fijn om extra groenten toe te voegen. Naast bleekselderij en wortel gaan er bij mijn versie dus ook blokjes courgette en paprikablokjes bij de saus. De groenten bak ik even mee voor ik de wijn meeverwarm zodat de alcohol kan verdampen. Als je liever geen wijn gebruikt kun je het in dit geval ook weglaten.

Daarna gaat de passata erbij samen met bouillonblokjes en Italiaanse kruiden. De gebakken pancetta voeg ik ook toe bij deze stap. Breng de saus op smaak met zout en peper en laat het lekker pruttelen op het vuur, met de deksel (half) op de pan. Minimaal een uur, maar langer mag ook.

De bolognesesaus serveer ik met gekookt spaghetti, al kun je natuurlijk ook een andere pastasoort gebruiken. Maak het af met wat geraspte Parmezaan en eventueel verse basilicum.

Tip: heb je een korst van de Parmezaan over? Gooi dit niet weg, maar kook het mee met de saus. Dit komt de smaak zeer ten goede.Spaghetti bolognese

Bolognese recepten

Met de Italiaanse bolognesesaus kun je goed variëren. Je kunt niet alleen spaghetti bolognese maken maar ook andere soortgelijke gerechten. Al dan niet met een twist.

De meest bekende is natuurlijk lasagne alla bolognese, dit is een recept die je zeker moet maken. Wat mij betreft namelijk de aller lekkerste lasagne.

Maar naast spaghetti en lasagne tip ik je ook graag deze variaties van bolognese recepten:

Bekijk ook andere recepten
Ravioli met zalm en pesto
BLT Salade
Pasta pesto salade
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op