Ga naar de inhoud

Bolognese ovenschotel met aardappel

Deze bolognese schotel met aardappel is weer eens wat anders dan pasta bolognese. Al het lekkers van pasta bolognese, in een ovenschotel met aardappel.

30 minuten Voorbereidingstijd
25 minuten Bereidingstijd

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1

Verhit een scheutje olijfolie in een grote hapjespan en bak de ui met knoflook even aan. Voeg de wortel en bleekselderij toe en bak dit 5 minuten mee. Doe hierna het gehakt erbij, roerbak dit circa 5 minuten rul. Breng op smaak met peper.

2
Stap 2

Voeg hierna de courgette toe, samen met de Heinz Tomato Frito en Heinz Tomato Blokjes. Doe ook de kaneel en oregano erbij. Roer het door elkaar en verwarm dit mee. Breng de saus op hoog vuur aan de kook, draai het vuur vervolgens laag en laat dit 15 minuten zachtjes pruttelen. Roer dit af en toe door.

3
Stap 3
Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal alvast in.
4
Stap 4
Verdeel de bolognese-gehaktsaus over bodem van de ovenschaal en verdeel hierover de aardappelschijfjes. Bestrooi dit met de kaas.
5
Stap 5
Bak de schotel 25 minuten in de oven en serveer hierna direct.

Bolognese ovenschotel met aardappel

Schotels als deze kan ik iedere dag wel eten. Echte comfortfood, zeker in de koudere en natte maanden van het jaar. Deze bolognese ovenschotel met aardappel is gebaseerd op pasta bolognese. Omdat dat altijd goed is, en mijn kinderen er ook ontzettend van smullen leek het me lekker dit traditionele pastagerecht een andere twist te geven. Ik maakte er een complete ovenschotel van.

Bolognese ovenschotel met aardappel

Pasta bolognese is een gerecht dat denk ik bij iedereen bekend is. Een saus op basis van tomaat, gehakt, wortel, selderij en ui. Deze ingrediënten gebruik ik in deze schotel ook allemaal. Toch geef ik er een twist aan. Meestal wordt bolognese geserveerd met pasta, zoals in deze lasagne of in dit gerecht.

Maar vandaag doe ik het anders! In deze bolognese ovenschotel voeg ik geen pasta toe, maar aardappelschijfjes. Samen met kaas vormt dit een lekker korstje op de schotel.

Bolognese ovenschotel met aardappel

Bolognese ovenschotel met aardappel

De basis van de bolognese ovenschotel is de welbekende gehaktsaus met ui, bleekselderij en wortel. Wat hierbij niet mag ontbreken is tomatensaus. In dit geval voeg ik Heinz Tomato Frito en Heinz Tomato Blokjes toe. Heinz Tomato Frito zorgt voor extra veel smaak aan de schotel, hierdoor voeg ik naast oregano en knoflook geen andere kruiden toe.

De saus verdeel je over een ovenschaal welke je belegt met plakjes aardappel en kaas. Door dit in de oven te bakken ontstaat een mooi goudbruin en knapperig korstje. Lekker!

Ga je toch liever voor een gerecht met pasta? Laat de aardappelschijfjes en kaas in dat geval achterwege en roer gekookte pasta door de saus.

Ben je opzoek naar meer inspiratie met Heinz Tomato Frito? Ik gebruik het vaak als basis voor pastasaus of gevulde wrap zoals ik deed bij dit recept. Het is ook heel erg lekker om te combineren met dit gehaktbrood.

Bolognese ovenschotel met aardappel

Extra benodigd:

Bolognese ovenschotel met aardappel

Dit artikel schreef ik in in samenwerking met Heinz.

Bekijk ook andere recepten
Pasta pesto salade
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet
Aardappelsalade met geroosterde bloemkool
Aziatische Kipspiesjes met honing en knoflook

12 reacties

Lonneke

Dit is ook heel erg lekker met een laagje aardappelPUREE en kaas. Zo maakte mijn moeder het vroeger al. Wellicht niet helemaal dezelfde saus, maar het idee is wel hetzelfde. Mijn kinderen smullen daar nu ook weer van, de schaal is altijd leeg.

Laat een bericht achter

N.doodeman

Ik heb het vandaag gekookt ,dit is voor herhalng vatbaar. Had de aardappelen al wat gekookt.

Laat een bericht achter

Thea

Moet ik 2 gewone wortels of 2 winterwortels gebruiken?

Syl

Verkeerd gelezen... sorry! Beide gaan er in zie ik

Laat een bericht achter

M

Super lekker...heel het gezin blij,weer een nieuw recept er bij

Syl

In het stukje heb je het over knoflook en oregano toevoegen, bij de ingrediënten en instructie over kaneel en oregano... Wat gaat er in??

Laat een bericht achter

Monica Prigge-Hulst

Hoi Brenda, hij staat nu in de oven. Ben zeer benieuwd. Bedankt voor de dit recept. Groetjes Monica

Laat een bericht achter

Ans

Dag Brenda, dank voor dit leuke recept. Ik vroeg me af: gebruik je eigen gemaakte aardappelschijfjes of een zakje kant en klaar? En als je eigen schijfjes gebruikt, kook je die dan van tevoren?

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Hoi Ans, In dit geval heb ik voorgekookte aardappelschijfjes uit de supermarkt gebruikt. Maar je kunt ook aardappel in plakjes snijden en deze even voorkoken.

Rob Borghmans

Moet je deze aardappel niet effe koken ? Worden ze zo wel gaar ?

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Ik heb voorgekookte aardappelschijfjes gebruikt, zie ingredientenlijst. Als je aardappelen zelf schilt en in plakjes snijdt dan is het inderdaad beter om ze even voor te koken.

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op