Ga naar de inhoud

Vega bolognese

Deze bolognese niet alleen vegetarisch, maar ook vegan. De pastasaus bevat geen vlees of andere dierlijke producten. Misschien heb je gezien dat ik de uitdaging ben aangegaan om 14 dagen plantaardig, of veganistisch, te eten. Ik eet geen dierlijke producten (wat dat precies inhoudt dat lees je hier), en daar...
30 minuten Voorbereidingstijd

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Snipper de ui en de pers de knoflook. Fruit dit in een koekenpan met olijfolie aan.
2
Stap 2
Schil de wortel en snijd dit in blokjes samen met de bleekselderij, bak dit mee met de ui. Snijd de champignons in plakjes en de courgette in blokjes, bak dit mee mee met de overige groenten. Voeg de oregano, zout en peper toe.
3
Stap 3
Doe de gepelde tomaten, gezeefde tomaten en rode linzen bij de groenten en laat dit 10 minuten sudderen.
4
Stap 4
Kook de spaghetti in een ruime pan gaar.

Vega bolognese

Deze bolognese niet alleen vegetarisch, maar ook vegan. De pastasaus bevat geen vlees of andere dierlijke producten.

Misschien heb je gezien dat ik de uitdaging ben aangegaan om 14 dagen plantaardig, of veganistisch, te eten. Ik eet geen dierlijke producten (wat dat precies inhoudt dat lees je hier), en daar horen dus ook vegan recepten bij. Hoe het plantaardig eten me bevallen is dat laat ik je later in een vlog zien. Wel kan ik alvast de lekkerste receptjes die ik at met jullie delen, zoals deze vega(n) bolognese!

pasta bolognese vegatarisch

De echte bolognesesaus bevat natuurlijk veel gehakt, i love it! Zonder gehakt is het eigenlijk geen bolognesesaus. Om een pastasaus te maken die hier dichtbij komt heb ik als basis dezelfde ingrediënten gebruikt. Het gehakt heb ik ik in dit geval vervangen door rode linzen. Hierdoor wordt de tomatensaus wat dikker qua structuur en is de saus voedzaam.

Qua smaak is de vegan bolognese goed, al wordt het door het toevoegen van de linzen wel nuchter. (ik hoop dat jullie begrijpen wat ik bedoel, ik weet niet precies hoe ik het kan omschrijven) De vega bolognese vult goed, zeker als je het serveert met volkoren pasta.

Vega bolognese

bolognese vega recept

Bekijk ook andere recepten
BLT Salade
Crumble van nectarine met kersen
Pasta pesto salade
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet

4 reacties

Ines van Es

Ben niet veganistisch of vegetariër, maar vond het recept met de linzen erg lekker. Ook de kinderen vonden het heerlijk, terwijl ze eigenlijk niet van linzen en champignons houden. ,

Laat een bericht achter

Hanna

Leuk recept! Gebruik je gedroogde linzen? Worden die gaar binnen 10 minuten?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Ik gebruik linzen uit blik of zak.

suzanne

je zou in plaats van zout een blokje bospaddestoelenbouillon kunnen gebruiken. dat geeft de smaak 'diepte' .

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op