Ga naar de inhoud

Spinaziesalade met pompoen en kikkererwten

Spinaziesalade met pompoen en kikkererwten. Kleurrijke herfstsalade die het perfect doet in de meer donkere maanden van het jaar.

30 minuten Voorbereidingstijd
15 minuten Bereidingstijd

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2
Stap 2
Verdeel de pompoenblokjes over de bakplaat, breng op smaak met zout en peper en besprenkel met olijfolie. Rooster de blokjes pompoen 15 minuten in de oven.
3
Stap 3
Doe hierna de kikkererwten bij de pompoen en verdeel de komijnzaad erover. Rooster deze nog 10 minuten mee met de pompoen. Laat de pompoenblokjes hierna eventueel afkoelen.
4
Stap 4
Verdeel de verse spinazie over een schaal of kommetjes. Verdeel hierover de pompoenblokjes met kikkererwten. Doe dit ook met de gegrilde paprika en verkruimel vervolgens de feta erover. Verdeel tot slot de azijn over de salade.

Wil je hier een maaltijdsalade van maken? Voeg dan couscous toe, meng dit met de spinazie.

Spinaziesalade met pompoen en kikkererwten

Van de warme ovenschotels gaan we zo weer door naar de salades. Een herfstsalade in dit geval, met gegrilde pompoen. Deze spinaziesalade met pompoen en kikkererwten doet het goed als bijgerecht bij de avondmaaltijd. Al is het ook een kleurrijke lunch.

Salades in de herfst, daar moest ik eerder een beetje aan wennen. Inmiddels eet ik in de herfst bijna meer salade dan in de zomer. Ik ben namelijk gek op gegrilde groenten, en deze zijn zeer geschikt om in salades te verwerken. Restjes groenten verwerk ik daarom regelmatig in een herfstsalade voor de lunch. Deze spinaziesalade met pompoen was een pareltje die ik jullie niet kon onthouden.

Spinaziesalade met pompoen en kikkererwten

Spinaziesalade met pompoen en kikkererwten

De basis van deze salade is verse spinazie. Ik vind dat, zeker in de herfst of winter, een hele fijne vervangen voor sla. Het is stevig en heeft een meer donkere smaak wat heel goed past bij de aardse smaak van geroosterde pompoen.

De pompoen rooster ik in dit geval in de oven, samen met kikkererwten. De kikkererwten worden zo lekker krokant. Met komijnzaad breng ik ze op smaak. De spinaziesalade maken we af met gegrilde paprika en feta. Zo zet je binnen no time een lekkere herfstsalade op tafel.

–> Ben je nieuwsgierig geworden naar meer herfstsalades? Neem eens een kijkje bij dit artikel waar ik 10 herfstsalades voor je op een rijtje zette.

Spinaziesalade met pompoen en kikkererwten

Bekijk ook andere recepten
Pasta pesto salade
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet
Fruitpizza met koekbodem
Huzarensalade

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op