Ga naar de inhoud

Tango pannenkoekentaart

Tango pannenkoekentaart. Een hartige taart van pannnkoeken met groenten en salami. Het is een van mijn favorieten, zo lekker!
Delen op

Tango pannenkoekentaart

Tango pannenkoekentaart 02 txt

Het is alweer té lang geleden dat ik en pannenkoekenrecept plaatste, dus vandaag heb ik er weer eentje voor jullie!

Als ik bij mijn favoriete pannenkoekenhuis eet (lees hier meer) dan neem ik altijd de ‘Tango’ pannenkoek. Dit is een pannenkoek met een Italiaans tintje waarbij de ingrediënten zijn meegebakken.
Denk aan: salami, ham, champignons, ui, tomaat en Parmezaanse kaas. Loopt het water je al in de mond?

Omdat ik deze pannenkoek zo lekker vond leek het me lekker hier thuis ook eens mee aan de slag te gaan. Deze keer bakte ik de groenten en het vlees niet met het beslag mee, maar apart. Door de pannenkoeken te stapelen en daartussen te vullen met de verschillende ingrediënten ontstaat een heerlijke pannenkoekentaart.

Tango pannenkoekentaart 01

Hartige Pannenkoekentaart ‘Tango’

Bereidingstijd 35 minuten  (dit is zonder het bakken van de pannenkoeken)

Ingrediënten voor 3 personen

  • 5 pannenkoeken (liefst zelf gebakken natuurlijk ;))
  • 2 tomaten
  • 1 ui
  • 125 gram champignons
  • plakjes salami
  • plakken ham
  • Parmezaanse kaas
  • Oregano
  • peper en zout

Bereiding:

Snijd de champignons in plakjes en snijd de ui fijn. Bak dit aan in een koekenpan met olijfolie. Breng de champignons en ui op smaak met peper, zout en oregano en houdt warm.

Snijd de tomaten in plakken en bak deze ook in een koekenpan aan. Keer ze om zodat ze aan beide kanten gebakken zijn.
Rasp de Parmezaanse kaas.

Verwarm de oven voor op 180ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Leg een pannenkoek op een bakplaat en verdeel de plakken ham en een beetje Parmezaanse kaas erover. Leg hier een pannenkoek op en verdeel daarover het ui/champignonmengsel. Leg de volgende pannenkoek erop en beleg deze met plakjes salami. Beleg deze met een pannenkoek en verdeel daar de gebakken plakjes tomaat over. Leg de laatste pannenkoek over de tomaten en bestrooi deze met de overige Parmezaanse kaas en een beetje oregano.

Verwarm de taart 10 minuutjes in de oven, tot de taart warm is en de kaas gesmolten.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Quesadilla's met gehakt en paprika
Geroosterde paprikasoep met zongedroogde tomaatjes
Romige orzo met kastanjechampignons, spinazie en kaas
Italiaans gehaktbrood in bladerdeeg

6 reacties

Yvonne

Wat een zalig recept! We hebben ervan gesmuld Bedankt!

Laat een bericht achter

Kees

Dag Brenda, Heerlijk recept en met 5 pannenkoeken van je basis recept (de helft van je recept) gaat dat precies goed. Maar voor 3 personen is dit veel te lekker, 2 personen eten dit goed op. tenzij je met 3 nog een dessert neemt.

Laat een bericht achter

Marja

Hoi Brenda, weer zo'n lekker recept! Ik ben gek op italiaans, heerlijk vind ik dat. Maar ik wil je even ergens op attent maken en het is ab-so-luut geen kritiek, maar bij de ingredienten ben je de champignons vergeten op te schrijven. Je noemt ze wel in de bereidingswijze, maar niet bij ingredienten. Maar ik koop toch altijd veel champignons want ik lust ze bij heel veel gerechten, dus ik doe gewoon nasr eigen smask en inzicht. Maar sommigen misschien wat minder ervaren kokkinnen, willen misschien wel weten hoeveel ze moeten gebruiken. Het is gewoon een heerlijk gerecht voor in 't weekend inderdaad. Lekker hoor! Liefs en tot de volgende keer, Marja. :-)

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

De champignons was ik inderdaad vergeten, ik heb ze er nu bij gezet :)

Marlissa

Dit ziet er echt zo lekker uit! Super goed idee

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op