Ga naar de inhoud
1 beoordeling

Taquitos met zoete aardappel, mais en courgette

Knapperige gevulde wraps. Dat zijn taquito’s. Deze keer gaan we voor een hele lekkere vegetarische variant.
20 minuten Voorbereidingstijd
10 minuten Bereidingstijd
Delen op
Taquitos met zoete aardappel, mais en courgette

Taquitos met zoete aardappel, mais en courgette

Een super lekkere Mexicaanse maaltijd! Dat zijn deze taquitos met zoete aardappel, mais en courgette. Super simpel om te maken, super lekker, en ook nog eens boordevol groente! Win-win-win dus!

Taquitos met zoete aardappel, mais en courgette

Takkie-wat? Taquitos! Dat zijn deze dubbelgevouwen, in de oven gebakken tortilla’s met een heerlijk zachte vulling. Opgerold kun je ze ook vinden onder deze naam, maar ik koos er deze keer voor om ze op te vouwen. De vulling kan uit van alles en nog wat bestaan, dus je kunt steeds nieuwe variaties op dit gerecht bedenken. Sinds ik deze vorm van tortilla’s gebruiken gevonden heb, ben ik verslaafd. Dit is namelijk zó lekker!

Eerder deelde we deze taquito-rolletjes met gehakt, als borrelhapje. De taquitos met zoete aardappel, mais en courgette is een echte maaltijd. Al kun je ook kleinere porties maken die je als borrelhapje serveert.

Taquitos met zoete aardappel, mais en courgette

Taquitos met zoete aardappel, mais en courgette

Taquitos dus, met zoete aardappel, mais en courgette. Een vegetarische variant. Een zachte en romige vulling in dit geval.

De zachte vulling wordt een soort van omhelsd door een in de oven knapperig gebakken en licht chewy tortilla. En serveer je er een sausje bij dan is het feestje helemaal compleet. Een combinatie van yoghurt met mayonaise en sweet chilisaus. Super lekker!

Echt comfortfood, maar dan ook nog eens vol groenten! Wat wil je nog meer?

Taquitos met zoete aardappel, mais en courgette

Ingrediënten

stuks
Print dit gerecht
Delen op

Bereidingswijze taquitos met zoete aardappel, mais en courgette

Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 10 minuten
Stap 1
Schil de zoete aardappels en snijd ze vervolgens in blokjes. Kook ze in 5- 7 minuten gaar. Giet ze daarna af.
2
Stap 2
Snijd de courgette in blokjes van dezelfde grootte. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn.
3
Stap 3
Verwarm de oven op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
4
Stap 4
Verwarm een grote koekenpan met daarin olie op middelhoog vuur. Fruit hierin de uien en knoflook tot de ui glazig is. Voeg dan de kruiden toe en bak deze kort mee. Voeg dan de courgetteblokjes toe, net als de tomatenpuree. Roer goed door en bak nog enkele minuten.
5
Stap 5
Haal dan de pan van het vuur en voeg de zoeteaardappelblokjes, de mais en de geraspte kaas toe. Meng door elkaar. Leg de tortilla’s op je werkblad en beleg ze voor de helft met de vulling. Vouw de andere helft eroverheen. Doe dit met alle tortilla’s. Leg ze daarna op de bakplaat en bak ze 5 minuten op de ene kant en 5 minuten op de andere kant totdat de tortilla’s goudbruin zijn.
6
Stap 6
Maak in de tussentijd het sausje door de mayonaise, yoghurt en sweetchilisaus te mengen.
7
Stap 7

Serveer de taquitos met het sausje en garneer ze eventueel met de verse koriander of peterselie.

Bekijk ook andere recepten
Red velvet muffins met witte chocolade en roomkaas
Andijviestamppot met champignonhachee
Roerbakschotel van aardappel met spruitjes en rookworst
Naan met geroosterde groenten en pestosaus

3 reacties

Marijke de Jong

Ligt het aan mij of staat hier geen lijst met ingrediënten of instructies bij??

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Je hebt gelijk, door de overgang naar de nieuwe website is dit niet goed gegaan denk ik. We voegen hem toe.

Olivier
4/5 sterren

Erg lekker zomers recept! Helaas staan de ingrediënten er nu niet meer bij waardoor ik niet precies meer weet hoe dit recept gemaakt moet worden.

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

De beoordelingen van het recept
1 beoordeling
Wil je dit recept delen?
Delen op