Tartaar van rode biet met geitenkaasmousse
Tartaar van rode biet met geitenkaasmousse. Simpel gerecht, groots resultaat. Rode biet met spek en honing/mosterddressing.

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier inTartaar van rode biet met geitenkaasmousse
Bewaren
Tartaar van rode biet met geitenkaasmousse, een lekker voorgerecht dat ik vorig jaar zelf met kerst serveerde. En aangezien we gisteravond Sinterklaas hebben uitgezwaaid, gaan we meteen door naar het volgende feest. Kerst! Ik start vandaag met de voorbereidingen voor de kerstdagen, of eigenlijk voor het kerstdiner. Ik trap af met een topper dus, een heerlijke vegetarisch tartaar gerecht van rode bieten en een mousse van geitenkaas.
Kerstrecepten
Ben je op zoek naar een feestelijk en smaakvol vegetarisch voorgerecht voor kerst? Deze tartaar van rode biet met geitenkaasmousse is een absolute aanrader! Dit gerecht is een plaatje om te zien, maar ook lekker in smaak. De combinatie van geroosterde rode biet, frisse appel, augurk en een luchtige geitenkaasmousse maakt het een topper voor elk kerstdiner.
Ben je op zoek naar meer kerstinspiratie? Op deze pagina staan alle kerstrecepten bij elkaar. Van voorgerechten en hoofdgerechten tot toetjes en taarten.

Tartaar van rode biet met geitenkaasmousse
De geroosterde rode biet past heel goed bij de frisse appel en augurk. De geitenkaasmousse schrikt misschien af, maar dat is nergens voor nodig. De geitenkaas overheerst niet. De combinatie met de biet, spek en honing-mosterddressing is mooi in balans. Een topper van een gerechtje, dat het goed doet in vele kerstmenu’s.
Het is helemaal niet moeilijk om dit vegetarische tartaar recept te maken. Eerst wikkel je de bieten elk in aluminiumfolie met een scheutje olijfolie, zout en peper. Rooster ze een uur in de oven, laat ze daarna afkoelen, verwijder de schil en rasp de bieten fijn.
Bak intussen het spek krokant in een droge koekenpan, houd zes grotere stukken apart en verkruimel de rest. Klop de slagroom stijf, roer de geitenkaas los en meng dit samen met de honing door de slagroom. Doe het mengsel in een afgesloten plastic zak en bewaar in de koelkast.
Snijd de augurk en de geschilde appel in kleine blokjes. Breng de geraspte rode biet op smaak met zout, peper en worcestershiresaus en meng er de augurk en appel door.

Heb je hier trek in gekregen en wil je niet wachten tot de kerstdagen? Stiekem staat er al een hele poos een recept online dat van dit voorgerecht is afgeleid. omdat ik het zo’n lekker gerecht vond maakte ik van de restjes deze bietensalade met geitenkaas. Bijna dezelfde ingrediĆ«nten. Alleen iets minder kerstig.
Ingrediƫnten
Extra benodigd: 3 stukken aluminiumfolie, plastic zakje, serveerring
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze tartaar van rode biet met geitenkaasmousse
Voorbereiding:
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden.Stap 2
Leg de bieten elk op een stuk aluminiumfolie, besprenkel met een beetje olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Vouw het folie hierna over de bieten zodat ze helemaal ingepakt zijn. Leg de bieten op een bakplaat en rooster ze 1 uur in de oven.Stap 3
Laat de bieten hierna afkoelen, verwijder de schil en rasp de rode bieten fijn.Stap 4
Bak het spek krokant in een koekenpan zonder boter of olie. Breek 6 grotere stukken af, verkruimel de overgebleven stukken spek.Stap 5
Klop de slagroom op. Roer de geitenkaas los en meng dit samen met de honing door de slagroom. Doe het mengsel in een plastic zak, sluit de zak af met een klem of een knoop en leg de zak tot je de inhoud gebruikt weg in de koelkast.Stap 6
Snijd de augurk fijn, schil de appel en snijd deze ook in kleine blokjes.Stap 7
Breng de rode biet op smaak met zout en peper en roer de worchestershiresaus erdoor. Roer de augurk en appel door de rode bieten.Het opmaken van de borden:
Stap 1
Verdeel het bietenmengsel over de borden, dit kun je met een serveerring doen zodat mooie, gelijke rondjes ontstaan.Stap 2
Verdeel een eetlepel honing-mosterdsaus naast de bieten. Verdeel de geitenkaasmousse over de bieten en leg hier een stukje spek op.Stap 3
Verdeel de slablaadjes, spek en pitten op en om de bieten.Ingrediƫnten
Extra benodigd: 3 stukken aluminiumfolie, plastic zakje, serveerring
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze tartaar van rode biet met geitenkaasmousse
Voorbereiding:
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden.Stap 2
Leg de bieten elk op een stuk aluminiumfolie, besprenkel met een beetje olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Vouw het folie hierna over de bieten zodat ze helemaal ingepakt zijn. Leg de bieten op een bakplaat en rooster ze 1 uur in de oven.Stap 3
Laat de bieten hierna afkoelen, verwijder de schil en rasp de rode bieten fijn.Stap 4
Bak het spek krokant in een koekenpan zonder boter of olie. Breek 6 grotere stukken af, verkruimel de overgebleven stukken spek.Stap 5
Klop de slagroom op. Roer de geitenkaas los en meng dit samen met de honing door de slagroom. Doe het mengsel in een plastic zak, sluit de zak af met een klem of een knoop en leg de zak tot je de inhoud gebruikt weg in de koelkast.Stap 6
Snijd de augurk fijn, schil de appel en snijd deze ook in kleine blokjes.Stap 7
Breng de rode biet op smaak met zout en peper en roer de worchestershiresaus erdoor. Roer de augurk en appel door de rode bieten.Het opmaken van de borden:
Stap 1
Verdeel het bietenmengsel over de borden, dit kun je met een serveerring doen zodat mooie, gelijke rondjes ontstaan.Stap 2
Verdeel een eetlepel honing-mosterdsaus naast de bieten. Verdeel de geitenkaasmousse over de bieten en leg hier een stukje spek op.Stap 3
Verdeel de slablaadjes, spek en pitten op en om de bieten.Bekijk ook andere recepten

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in10 reacties
Patricia
Klop ik de slagroom in het recept stijf of lobbig?
Brenda Hoff
Ik zou eigenlijk zeggen net er tussen in. Niet te lobbig, want dan loopt het uit.
Lotte
Hoi Brenda, Is het mogelijk om een deel de avond van te voren al te maken? En dan met name het bieten mengsel? Of wil je het liever warm eten?
Brenda Hoff
Hoi Lotte, dit eet je inderdaad koud. Dus kan heel goed om de rode bietenmengsel alvast een dag eerder te maken. De geietnkaasmousse heb ik ook weleens eerder gemaakt en in een spuitzak in de koelkast bewaard.
Ingeborg Hansen
Sorry, het is niet duidelijk of mijn vorige reactie is aangekomen want hij staat hier (nog) niet bij. Er staat een tag Vegetarisch bij het recept maar er zit spek in. Betekent dat dat ik de spek gewoon weg kan laten, of zou je het ergens door vervangen? B.v.d.!
Brenda Hoff
Hoi Ingeborg, voor een vegetarische versie van dit gerecht kun je de gebakken spek inderdaad weglaten. En ook dan is hij ontzettend lekker, het is een van mijn favoriete gerechtjes.
Suzanne
Ik wil ook graag weten of het met voorgekookte bieten kan :)
Brenda Hoff
Hoi Suzanne, dat kan ook. In dat geval hoe je de bieten minder lang in de oven te roosteren. Ik zou dan zonder aluminiumfolie doen, 20 minuutjes.
nien
Ziet er heerlijk uit! Een echte smaakexplosie, denk ik :) Gebruik je voorgekookte rode bieten of bieten in de schil?
Ann
Weer een superl ekker recept ! Heerlijk fris . Smaakvol, Pompoenenpitten vervangen door pijnboompitjes. Weer een Brenda succes op tafel !