Ga naar de inhoud

Bietensalade met geitenkaas – lunchsalade

Deze bietensalade met geitenkaas is wat mij betreft een ideale lunchsalade voor deze tijd van het jaar. En houd je niet van geitenkaas? Vervang het dat door een andere zachte witte kaas, zoals feta. De bietensalade met geitenkaas is een variant op de tartaar van rode biet dat ik serveerde...
15 minuten Voorbereidingstijd
1 uur Bereidingstijd
Delen op

Bietensalade met geitenkaas – lunchsalade

Deze bietensalade met geitenkaas is wat mij betreft een ideale lunchsalade voor deze tijd van het jaar. En houd je niet van geitenkaas? Vervang het dat door een andere zachte witte kaas, zoals feta.

De bietensalade met geitenkaas is een variant op de tartaar van rode biet dat ik serveerde met het kerstdiner. In de foodfoto’s die ik gister deelde kwam hij zelfs 2x voorbij. Ik maakte het gerechtje als tussengerecht voor ons kerstdiner met vrienden, en omdat het een succes wat besloot ik het ook te maken voor het kerstdiner met de schoonfamilie bij ons thuis. En dat smaakte naar meer!

Daarom bouwde ik het ook om tot een lekkere lunchsalade, ideaal omdat ik (net als bijna iedereen) deze maand weer wat gezonder wil eten, en dus ook lunchen šŸ™‚

bietensalade met geitenkaas

Bietensalade met geitenkaas

Vroeger (of eigenlijk tot een maand geleden) dacht ik dat het lastig was om verse rode bieten te bereiden. Ik kocht altijd voorgegaarde bieten. Ik weet nog dat mijn oma de bieten uit de moestuin van opa bereidde in een grote pan, en dat mijn moeder dat dan in zakjes meekreeg. Ik dacht dat het lastig was en veel werk. Maar nu weet ik beter. Het is namelijk super simpel (en lekker) om zelf bieten te roosteren. Dus dat heb ik voor deze bietensalade ook gedaan.

Daarnaast zijn geitenkaas en biet een hele fijne combinatie. Doe daar lekkere hartige spekjes bij, frisse augurk, appel en zilveruitjes. En je hebt binnen no time een super lekkere winterse salade voor je neus.

bietensalade met geitenkaas

Ingrediƫnten

porties

Extra benodigd: aluminiumfolie

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze bietensalade met geitenkaas – lunchsalade

Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 1 uur
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden.
2
Stap 2
Leg de bieten elk op een stuk aluminiumfolie, besprenkel met een beetje olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Vouw het folie hierna over de bieten zodat ze helemaal ingepakt zijn. Leg de bieten op een bakplaat en rooster ze 1 uur in de oven.
3
Stap 3
Laat de bieten hierna afkoelen, verwijder de schil en snijd de bieten in blokjes.
4
Stap 4
Bak de spekjes in een koekenpan zonder boter of olie krokant.
5
Stap 5
Schil de appel en snijd dit in blokjes, snijd de augurk ook in blokjes. Halveer de zilveruitjes.
6
Stap 6
Roer de worcestershiresaus door de blokjes rode biet.
7
Stap 7
Verdeel de sla over de borden en verdeel hierover de blokjes rode biet met de appel en augurk. Bestrooi met zilveruitjes en blokjes gebakken spek. Maar de salade af met verkruimelde geitenkaas en pompoenpitten.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Gegrilde groenten met chimichurri en burrata
Venkelsalade met spinazie en grapefruit
Mediterrane couscous met zalm
Caprese pastasalade

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op