Ga naar de inhoud

Thaise kip met mihoen

Laat ik er deze maandag een makkelijke maaltijd in gooien. Want na een drukke werkdag hebben we niet allemaal tijd en zin om lang in de keuken te staan toch? Dit recept voor Thaise kip met mihoen zet je binnen 20 minuten op tafel. Tegenwoordig werk ik vanuit huis. Gedurende...
20 minuten Voorbereidingstijd

Ingrediënten

personen

*Voor de saus*

Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Snijd de peper fijn en pers de knoflook. Bak de kip in blokjes en bak dit aan in een koekenpan met olijfolie.
2
Stap 2
Roerbak de Chinese groenten in een wok met olie op medium tot hoog vuur, roer dit regelmatig om. Bereid de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet dit af.
3
Stap 3
Rasp de limoen en pers deze uit. Meng het limoenrasp en de –sap met de pindakaas, soyasaus, sweet chilisaus en water. (dit kun je ook heel goed met de staafmixer doen)
4
Stap 4
Meng de kip en de roerbakte groenten met de mihoen. Verdeel de Thaise kip met mihoen over de borden en serveer dit met een lik van de pindasaus.
5
Stap 5
Top het gerecht af met taugé en gehakte pinda’s. Als je het lekker vindt kun je een beetje extra limoensap over het gerecht sprenkelen.

Thaise kip met mihoen

Laat ik er deze maandag een makkelijke maaltijd in gooien. Want na een drukke werkdag hebben we niet allemaal tijd en zin om lang in de keuken te staan toch? Dit recept voor Thaise kip met mihoen zet je binnen 20 minuten op tafel.

Tegenwoordig werk ik vanuit huis. Gedurende mijn werkdag heb ik meestal genoeg tijd om te koken. Maar toen ik nog in dienst werkte was ik vaak later thuis en had ik niet altijd zin om nog uitgebreid te koken. Op sommige dagen zorgde ik ervoor dat er iets voorbereid was, zoals bijvoorbeeld een lekkere ovenschotel. En soms bereidde ik een snel gerecht dat dus zo snel mogelijk op tafel moest staan. Dit gerecht had ik dan zeker op tafel gezet.

Thaise kip met mihoen recept

De Thaise kip met mihoen is een lekker snel gerecht met weinig ingrediënten. Het is geen traditioneel recept voor Thaise kip, maar wel een heel fijn snel alternatief met de lekkere smaakmakers limoen en pindasaus. Voor de snelheid neem ik als groente een zak Chinese roerbakgroente, daar zit meteen alles in wat ik nodig heb. De ingrediëntenlijst voor de pindasaus is wat langer, maar dit hoef je alleen maar te mengen en is dus zo gepiept!

Thaise kip recept mihoen

Thaise kip met mihoen

Bekijk ook andere recepten
Gevulde courgette met kip pesto
Rijstbowl met zoete aardappel en pindadressing
curry met kip en spinazie
Gevulde kippensoep met groenten en champignons

2 reacties

Miranda Blok

Hoi. Is de soja saus de kikkoman of ketjap manis.

Laat een bericht achter

B. Bos

Hoi Brenda, Misschien stomme vraag ;), maar verwarm je de ingrediënten voor de pindasaus gewoon in een pannetje?

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op