Tiramisu met advocaat
Gister gaf ik jullie een lekkere tip voor de paasbrunch, bij mij komen deze hapjes zeker op tafel met Pasen. Vandaag geef ik je nog een paastip. Deze keer een paastoetje: Tiramisu met advocaat. Tiramisu is altijd goed. Zelfs met Pasen. Ik weet dat het bij Pasen meestal draait om...Tiramisu met advocaat
Bewaren
Gister gaf ik jullie een lekkere tip voor de paasbrunch, bij mij komen deze hapjes zeker op tafel met Pasen. Vandaag geef ik je nog een paastip. Deze keer een paastoetje: Tiramisu met advocaat.
Tiramisu is altijd goed. Zelfs met Pasen. Ik weet dat het bij Pasen meestal draait om een paastonbijt of paasbrunch maar als je met Pasen een toetje moet (of wilt) verzorgen dan MOET je voor dit receptje gaan. Een tiramisu met advocaat. Dat kan niet fout gaan én moet wel lekker zijn. En dat is het!
Dit receptje komt uit Mijn favoriete desserts van Janneke Philippi. Je maakt het binnen een handomdraai, en het is ook binnen een handomdraai op.
Zelfs als het (nog) geen Pasen is.. 😉
Tiramisu met advocaat
Klik hier voor een overzicht van de paasrecepten.
Ingrediënten
Extra benodigd: mixer of keukenmachine en een (oven)schaal
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze tiramisu met advocaat
Stap 1
Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan zodat het goudbruin wordt.Stap 2
Mix de mascarpone, slagroom en poedersuiker met een mixer of keukenmachine zodat het een mooie crème wordt.Stap 3
Meng de koffie met de tia maria en giet dit in een schaaltje of bakje. Doop de helft van de lange vingers in het koffiemengsel en verdeel dit over de bodem van de schaal. Verdeel hierover de helft van de mascarpone crème en lepel daar de helft van de advocaat op.Stap 4
Doop de overige lange vingers ook in de koffie en verdeel dit over de laag advocaat. Smeer de overige mascarpone crème over de lange vingers en lepel hier de advocaat over.Stap 5
Besprenkel de tiramisu met het amandelschaafsel en strooi er eventueel nog een beetje poedersuiker over.Stap 6
De tiramisu kun je direct serveren. Ook kun je hem afgedekt een paar uur in de koelkast bewaren. Laat het in dit laatste geval voor serveren een half uurtje op kamertemperatuur komen.Ingrediënten
Extra benodigd: mixer of keukenmachine en een (oven)schaal
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze tiramisu met advocaat
Stap 1
Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan zodat het goudbruin wordt.Stap 2
Mix de mascarpone, slagroom en poedersuiker met een mixer of keukenmachine zodat het een mooie crème wordt.Stap 3
Meng de koffie met de tia maria en giet dit in een schaaltje of bakje. Doop de helft van de lange vingers in het koffiemengsel en verdeel dit over de bodem van de schaal. Verdeel hierover de helft van de mascarpone crème en lepel daar de helft van de advocaat op.Stap 4
Doop de overige lange vingers ook in de koffie en verdeel dit over de laag advocaat. Smeer de overige mascarpone crème over de lange vingers en lepel hier de advocaat over.Stap 5
Besprenkel de tiramisu met het amandelschaafsel en strooi er eventueel nog een beetje poedersuiker over.Stap 6
De tiramisu kun je direct serveren. Ook kun je hem afgedekt een paar uur in de koelkast bewaren. Laat het in dit laatste geval voor serveren een half uurtje op kamertemperatuur komen.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
19 reacties
Marleen
Kan je dit zalige toetje dag eerder bereiden en in koelkast bewaren??
Brenda Hoff
Ja dat kan heel goed met deze tiramisu Marleen
Margreet Sietses
Heerlijk nagerecht en heel simpel te maken!
Klazina
Hoi Brenda. Als je dit voor 4 personen maakt. Kan dan alles door de helft? Groetjes, Klazina
Nicoline
Je kunt het aantal personen wat op 8 staat veranderen. Dan veranderen de hoeveelheden automatisch mee :-)
Harmke
Kan ik de koffie ook door iets anders vervangen?
Fran
Lekker
Fiet Stolk
Hallo Brenda, Dit toetje heb ik inmiddels diverse keren gemaakt. Iedereen is er altijd enthousiast over. Het ziet er super uit en is snel gemaakt. Het vecht samen met de snelle pavlova om de eerste plaats in onze toetjes top 10. Morgen weer, voor 10 personen. Hartelijk bedankt, Fiet
Priscilla
Dit klinkt goeeeeeed! Jammer dat ik nu ziek ben anders had ik meteen boodschappen gedaan voor dit dessert. Maar ik sla hem wel op. Dan kan ik hem later nog een keer maken.
Carla | Sugar&Pies
Wat leuk om op deze manier advocaat te gebruiken! Op zich vind ik advocaat altijd wel lekker, maar niet 'puur' zeg maar. Door hem te combineren met de smaken van de tiramisu krijg je natuurlijk een betere balans met de alcohol. Ik ga het zeker een keer proberen.
Brenda Kookt
Puur moet ik er ook altijd een beetje aan wennen, gecombineerd vind ik het super lekker. Tegen de tijd dat ik een oma'tje ben lust ik het vast ook puur ;)
stephanie
ik zeg wel vaker dat ik kwijl als ik een foto zie, maar dit keer was het ook echt waar!!
Foodalicious
Wat een superleuk idee voor de Paasbrunch :)
Eefke
Wat een plaatje! En een super idee om de altijd lekkere tiramisu een paastintje te geven!
Nicole
Dit likt me echt heerlijk!
Andrea- 4pure
Lekker! Volgens mij is tiramisu altijd lekker en kun je het aan elk feest aanpassen. Met advocaat past het prima bij het paasthema!
Brenda Kookt
Ja, zo is het. Met rode spikkels en een beetje speculaas erbij is het ineens een sinterklaas gerechtje ;)
Brenda Kookt
Wat goed om te horen, ben benieuwd wat er allemaal nog meer in jullie toetjes top 10 staat
Brenda Kookt
Beterschap! En dan zou ik hem zeker bewaren voor een andere keer :)