Tomatenrisotto uit de oven
Een zomerse risotto, die super simpel is om te maken! Deze tomatenrisotto maak je namelijk klaar in de oven. Dus niet eindeloos roeren en wachten. Je schuift de pan in de oven en kunt ondertussen even wat anders gaan doen. Lees snel verder, dan vertel ik je er meer over!...Tomatenrisotto uit de oven
Bewaren
Een zomerse risotto, die super simpel is om te maken! Deze tomatenrisotto maak je namelijk klaar in de oven. Dus niet eindeloos roeren en wachten. Je schuift de pan in de oven en kunt ondertussen even wat anders gaan doen. Lees snel verder, dan vertel ik je er meer over!
Risotto uit de oven
Ik moet zeggen dat ik zelf niet zo vaak risotto eet. In de haast van alle dag, of de avondspits na het werk zeg maar, geef ik mezelf niet de tijd om te wachten tot de risottorijst gaar is. Constant roeren in een pan is dan niet zo handig. Ik heb daar dan geen geduld voor. Daarom is risotto uit de oven de oplossing.
De eerste keer dat ik hiermee experimenteerde is 7 jaar geleden, voor mijn eerste kookboek Snelle klassiekers met een twist. Sinds ik heb ontdekt dat risotto in de oven bereiden super simpel (en lekker) is ben ik om en doe ik het regelmatig.
Om risotto in de oven te bereiden gebruik ik de normale risottorijst. Dit gaat samen met de smaakmakers en andere ingrediënten in de pan. Het liefst een stoofpan bijvoorbeeld die zowel op het vuur als in de oven kan. Al kun je in de oven ook een ovenschaal (met deksel) gebruiken. De bouillon gaat in een keer bij de rijst en roer je even door elkaar. Daarna is het een kwestie van de oven aanzetten en wachten tot de rijst gaar is. Tussendoor hoef je het hierna maar 2x door te roeren.
Tomatenrisotto
Naast risotto is het hoofdingrediënt van deze risotto tomaat. Maar dat is niet alles want naast de cherrytomaten snijden we ook paprika en courgette in fijne blokjes om met de rijst mee te garen.
Smaakmakers van de tomatenrisotto zijn balsamicoazijn, passata en groentebouillon, en knoflook en Parmezaan mogen natuurlijk ook niet ontbreken. En het toevoegen van verse basilicum op het einde is ook een hele fijne toevoeging.
Kortom op deze manier maak je op een hele makkelijke manier risotto klaar. De tomatenrisotto uit de oven is een topper die bij ons thuis zeker vaker op tafel komt.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze tomatenrisotto uit de oven
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden, vet een grote ovenschaal in en bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 2
Verdeel de tomaatjes, blokjes paprika en courgette over de bakplaat. Besprenkel met 2 el olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Rooster de groenten 30 minuten in de oven.Stap 3
Verwarm olijfolie in een wok of hapjespan en verwarm de boter. Fruit de ui, en doe hierna de knoflook erbij. Laat dit op zacht vuur 3 minuutjes meegaren.Stap 4
Doe de balsamicoazijn, passata, groentebouillon en risottorijst erbij en breng aan de kook.Stap 5
Verdeel het mengsel hierna in de ovenschaal en roer de gegrilde groenten erdoor. Dek de ovenschotl af met aluminiumfolie en zet het nog 30 tot 40 minuten in de oven. Tot de risottorijst gaar is.Stap 6
Serveer de risotto direct, garneer met verse basilicum en Parmezaanse kaas naar smaak.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze tomatenrisotto uit de oven
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden, vet een grote ovenschaal in en bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 2
Verdeel de tomaatjes, blokjes paprika en courgette over de bakplaat. Besprenkel met 2 el olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Rooster de groenten 30 minuten in de oven.Stap 3
Verwarm olijfolie in een wok of hapjespan en verwarm de boter. Fruit de ui, en doe hierna de knoflook erbij. Laat dit op zacht vuur 3 minuutjes meegaren.Stap 4
Doe de balsamicoazijn, passata, groentebouillon en risottorijst erbij en breng aan de kook.Stap 5
Verdeel het mengsel hierna in de ovenschaal en roer de gegrilde groenten erdoor. Dek de ovenschotl af met aluminiumfolie en zet het nog 30 tot 40 minuten in de oven. Tot de risottorijst gaar is.Stap 6
Serveer de risotto direct, garneer met verse basilicum en Parmezaanse kaas naar smaak.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
3 reacties
Marie-Louise Tonnaer
Heerlijk recept, ga ik nu alweer maken voor mijn eters vandaag, lekker en makkelijk, een aanrader om snel iets aparts op tafel te zetten!
Inge Somhorst
Het was heerlijk. Dit recept gaan we vaker maken.
Inge Somhorst
Het was heerlijk!