Tomatensoep van geroosterde tomaten
In de zomer zet ik met regelmaat soep op tafel. Dat is dan geen dikke erwten- of pompoensoep, maar eerder een licht soepje met meer zomerse smaken. Zoals deze tomatensoep van geroosterde tomaten. Tomatensoep van geroosterde tomaten Deze soep van in de oven geroosterde tomaten is daar een mooi voorbeeld...Tomatensoep van geroosterde tomaten
Bewaren
In de zomer zet ik met regelmaat soep op tafel. Dat is dan geen dikke erwten- of pompoensoep, maar eerder een licht soepje met meer zomerse smaken. Zoals deze tomatensoep van geroosterde tomaten.
Tomatensoep van geroosterde tomaten
Deze soep van in de oven geroosterde tomaten is daar een mooi voorbeeld van: de smaak is licht pittig dankzij het paprikapoeder, maar toch is het een licht soepje.
Deze tomatensoep is gemaakt van tomaten die je met wat olijfolie karamelliseert en roostert in de oven. De soep is extra lekker en als je ām serveert met wat pijnboompitjes en basilicum, dan doet dit soepje je ook meteen aan ItaliĆ« denken!
–> Wil je liever een ander soepje maken? Neem dan een kijkje op deze pagina, hier staan alle soepen bij elkaar.
Ingrediƫnten
Extra nodig: staafmixer
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze tomatensoep van geroosterde tomaten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 2
Snijd grote tomaten in partjes. Snijd ook de ui in kleine partjes. Leg de tomatenstukjes, de uipartjes en de gepelde knoflooktenen op de bakplaat.Stap 3
Meng in een kommetje de olijfolie met het gerookt paprikapoeder en flink wat peper en zout. Giet daarna het oliemengsel over het tomatenmengsel. Meng door elkaar.Stap 4
Rooster de tomaten 15 minuten in de oven. Schep ze daarna in een kookpan en zorg dat je alle vloeistof op de bakplaat mee de pan inschept. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.Stap 5
Gebruik als de soep kookt een staafmixer om de soep te blenderen of kook de soep nog zo'n 5 minuten door als nog niet alle groente gaar is. Breng op smaak met peper en zout. Haal dan van het vuur en laat kort afkoelen. Roer de kookroom erdoorheen (breng niet meer aan de kook als de kookroom erin zit anders schift de soep).Stap 6
Schep de soep in kommen en serveer met basilicum, pijnboompitjes en eventueel wat ricotta.Ingrediƫnten
Extra nodig: staafmixer
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze tomatensoep van geroosterde tomaten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 2
Snijd grote tomaten in partjes. Snijd ook de ui in kleine partjes. Leg de tomatenstukjes, de uipartjes en de gepelde knoflooktenen op de bakplaat.Stap 3
Meng in een kommetje de olijfolie met het gerookt paprikapoeder en flink wat peper en zout. Giet daarna het oliemengsel over het tomatenmengsel. Meng door elkaar.Stap 4
Rooster de tomaten 15 minuten in de oven. Schep ze daarna in een kookpan en zorg dat je alle vloeistof op de bakplaat mee de pan inschept. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.Stap 5
Gebruik als de soep kookt een staafmixer om de soep te blenderen of kook de soep nog zo'n 5 minuten door als nog niet alle groente gaar is. Breng op smaak met peper en zout. Haal dan van het vuur en laat kort afkoelen. Roer de kookroom erdoorheen (breng niet meer aan de kook als de kookroom erin zit anders schift de soep).Stap 6
Schep de soep in kommen en serveer met basilicum, pijnboompitjes en eventueel wat ricotta.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
7 reacties
Daphne Maneschijn
ĆĆ©n van de meest lekkere soepen die ik ooit hebt gegeten HEERLIJK
A.Groot Wesseldijk
Hoe komt het dat mijn tomatensoep zo zuur is,zelfs met tomaten uit de airfryer?
Natasja
Als tomaten nog niet gaar zijn, dan zijn ze zuurder. Tomaten worden zoeter als ze goed rijp zijn of als ze langer gekookt of gebakken worden. Als de soep nog te zuur is, dan zou ik 'm nog 15 min laten koken.
An
Zalig receptje ā¤
Rachel
Wat een heerlijk recept, ik heb 'm opgeslagen!
Elleke
Heerlijk recept, alleen niet voor 4 personen. Ik haalde er 2 gevulde soepkommen uit. De soep wel nog door de zeef gehaald ivm velletjes/pitjes.
W H
lekker. wat gebeurd er met de velletjes van de tomaten? niet eerst door zeef? thanks. WH