Tostada met geitenkaas, spinazie en kip
Bewaren
Oh yeah, ik ben gek op geitenkaas! Als vaste bezoeker van Brenda Kookt ben je daar vast al van op de hoogte. Maar gek genoeg had ik tot voor kort alleen de zachte verse geitenkaas gegeten en in recepten verwerkt. De geitenkaas uit het ‘echte’ kaasschap had ik nog nooit gekocht!
Toen Maaslander me vroeg om dit eens te proberen was ik ontzettend benieuwd. Ik ben gek op zachte geitenkaas en ik ben ook zeker niet vies van een plakje normale ‘koeienkaas’ (jong, belegen en oud ik lust het allemaal). Zal ik de plakken jong belegen geitenkaas dan ook lekker vinden?
Het antwoord op de vorige vraag is: ‘JA!’. Ik moest een beetje aan de jong belegen geitenkaas wennen maar nog voordat mijn eerste broodje op was, was ik fan. Ik vind het een lekkere afwisseling tussen het andere broodbeleg. Het is weer eens wat anders op je boterham. De smaak is zacht, bijna romig. En geitenkaas is heel goed te combineren met andere smaakmakers.
De combinatie geitenkaas met honing blijft mijn favoriet. Met deze twee producten op mijn brood ben ik al blij. Met een paar geroosterde pijnboompitjes erbij is het extra lekker, en met een beetje verse spinazie compleet. En als ik mezelf echt wil verwennen dan maak ik dit verwenbroodje. Een Tostada met geitenkaas, spinazie en kip. Een beetje homemade honing/mosterdsaus er bij en het feest is compleet. Een heerlijk verwenbroodje, ideaal voor in het weekend of als je jezelf even wilt verwennen.
Ik ben benieuwd: beleg je de boterham ook wel eens met jong belegen geitenkaas? En wanneer trakteer jij jezelf op dit heerlijke broodje?
Tostada met geitenkaas, spinazie en kip
Bereidingstijd 15 minuten
Ingrediënten voor 2 personen:
- 2 dikke sneden donker oerbrood (of boerenbrood)
- 3 plakken Maaslander geitenkaas 50+ Jong Belegen
- 1 grote kipfilet
- halve theelepel cajunkruiden
- hand verse spinazie
- 1,5 eetlepel extra vierge olijfolie plus extra om het brood in de smeren
- 1,5 theelepel Franse mosterd
- 1 theelepel honing
- peper
- zout
- 1 eetlepel geroosterde pijnboompitjes
Bereiding:
Snijd de kipfilet in blokjes en kruid het met de cajunkruiden. Bak de blokjes kipfilet in een koekenpan met olie op medium vuur gaar.
Snijd twee dikke sneden van het boerenbrood af. Besmeer de plakken brood met olijfolie en besprenkel met zout. Grill dit even in de oven (180ºC), grillpan of koekenpan zodat het licht krokant wordt.
Meng voor de dressing de olijfolie met mosterd en honing en breng dit op smaak met peper. Proef of de dressing goed is, voeg eventueel een beetje extra olijfolie of mosterd toe.
Beleg het gegrilde brood met verse spinazie. Breek de geitenkaas in stukken, strooi de helft over de spinazie. Verdeel de blokjes gebakken kipfilet over de sneden brood en strooi hier de overgebleven kaas over. Besprenkel de dressing over de broodjes en bestrooi tot slot met pijnboompitjes.
Dit is een gesponsord artikel, lees mijn disclaimer
———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via Facebook, Twitter of Bloglovin.
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
4 reacties
Jorien
Ook deze ziet er heerlijk uit! Binnenkort maar eens maken! Jong belegen geitenkaas ligt standaard in me koelkast ;-) lekker op me crackers, broodje, tosti of gewoon stiekem een plak :-D
Brenda Kookt
Serieus Jo? Ik wist dat je een geitenkaasfan was, maar nu helemaal! Sinds ik de jong belegen geitenkaas mocht proberen koop ik het ook iedere week. Die stiekeme plakken zijn de lekkerste hé? ;)
kelly
Lekker hapje!! Laatst ook de Maaslander versie op, en ik vond hem ook heel zacht!!!Geitenkaas met honing is de bom!! Ik ben de laatste tijd gek op pompoenpitten, dus gaan die er nu overheen!!
Brenda Kookt
Jaa wel he? Ik ben tegenwoordig juist van de pijnboompitten ;)