Tuna melt pita’s
Bewaren
Tijd voor een lekker snel lunchrecept. Eentje die bij velen in de smaak gaat vallen: tuna melt pita’s! Tosti tonijn, tuna melt, maar dan anders. En er is geen excuus om dit niet dit wekend nog op tafel te zetten, want d ingrediënten heb je waarschijnlijk allemaal al in huis!
Je kunt me voor weinig dingen wakker maken, maar voor een heerlijk zachte tuna melt-tosti met gesmolten kaas zou je me heel misschien wel ’s nachts mogen wekken, zo lekker! Dus ik vond het tijd om een eigen variant te maken. Op pitabroodjes in dit geval, deze tuna melt pita’s zijn super lekker. Lichtpittig, door de sriracha saus.
Tonijn met gesmolten kaas, dat is als ham met kaas en een gouden combinatie. Bij dit recept verwerk ik het in een pitabroodje. Ideaal om af te happen.
Tuna melt pita’s
Tuna melt tosti met een twist, dat werden deze tuna melt pita’s. Gemaakt van mijn eigen mix van tonijn, kaas, rode ui, kappertjes en, jawel, sriracha. Juist die laatste geeft een andere dimensie aan mijn variant op de tuna melt en maakt ‘m lichtpittig.
Deze tuna melt-pita’s zijn heerlijk voor de lunch, je maakt ze in een handomdraai. En nog mooier, ik heb bijna altijd pitabroodjes, rode ui en tonijn in mijn voorraadkast liggen en geraspte kaas, kappertjes en mayonaise in mijn koelkast.
Kortom, ik denk dat je de meeste ingrediënten voor deze heerlijke pita’s vaak al in huis hebt.
En als je dan weet dat het minder dan een kwartier duurt om deze heerlijke tuna melt pita’s op tafel te zetten, heb je eigenlijk geen excuus meer om ze niet te maken 😉
Zet jij ze ook meteen vandaag op tafel? Lekker als lunch of mega snelle avondmaaltijd.
Tip: vind je sriracha te pittig? Gebruik dan ketchup of curry.
Broodje tonijn
Heb je trek gekregen maar wil je iets anders? Ga voor deze tuna melt mini quiches, dit gevulde Turkse brood met tonijn of een panini
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze tuna melt pita’s
Stap 1
Bereid de pita’s volgens de aanwijzingen op de verpakking in de oven. Laat de oven daarna aanstaan.Stap 2
Snipper de rode ui. Laat de tonijn uitlekken. Snijd de peterselie grof.Stap 3
Meng de rode ui, tonijn, peterselie, mayonaise, yoghurt, sriracha en kappertjes plus het kappertjesvocht in een kom. Meng ook de helft van de kaas door de tonijnmix. Breng de mix op smaak met peper en zout.Stap 4
Snijd de warme pitabroodjes open en vul ze met de tonijnmix. Zet ze in een ovenschaal en verdeel de rest van de kaas eroverheen. Zet de schaal in de oven totdat de kaas gesmolten is.Stap 5
Serveer de tuna melt pita’s meteen. Garneer eventueel nog met wat extra sriracha of ketchup.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze tuna melt pita’s
Stap 1
Bereid de pita’s volgens de aanwijzingen op de verpakking in de oven. Laat de oven daarna aanstaan.Stap 2
Snipper de rode ui. Laat de tonijn uitlekken. Snijd de peterselie grof.Stap 3
Meng de rode ui, tonijn, peterselie, mayonaise, yoghurt, sriracha en kappertjes plus het kappertjesvocht in een kom. Meng ook de helft van de kaas door de tonijnmix. Breng de mix op smaak met peper en zout.Stap 4
Snijd de warme pitabroodjes open en vul ze met de tonijnmix. Zet ze in een ovenschaal en verdeel de rest van de kaas eroverheen. Zet de schaal in de oven totdat de kaas gesmolten is.Stap 5
Serveer de tuna melt pita’s meteen. Garneer eventueel nog met wat extra sriracha of ketchup.
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
1 reacties
lievelyne
Deze zien er goed uit! Ik ga het zeker eens proberen.