Ga naar de inhoud

Unicorn taart

Deze unicorn taart is niet perfect, maar wel te leuk en lekker om niet met jullie te delen. Een leuke tip voor als je een taart wilt maken voor bijvoorbeeld een kinderverjaardag! Twee verjaardagen en sinterklaas is wel een beetje veel in een week. Als je me volgt op Instagram...
1 uur 30 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Unicorn taart

Deze unicorn taart is niet perfect, maar wel te leuk en lekker om niet met jullie te delen. Een leuke tip voor als je een taart wilt maken voor bijvoorbeeld een kinderverjaardag!

Twee verjaardagen en sinterklaas is wel een beetje veel in een week. Als je me volgt op Instagram dan heb je gezien dat ik het vorige week best wel druk had. Toch wilde ik graag zelf een verjaardagstaart voor Fem haar tweede verjaardag maken. Vorig jaar maakte ik deze disco dip drip cake, en dat was zo’n succes dat ik deze keer graag weer zelf een taart wilde maken. Al maanden had ik in mijn hoofd dat het zo’n leuke unicorn taart moest worden. Dus dat werd het.

Ik weet dat ik niet de eerste ben die deze taart maakt, en dat die van mij ook niet de mooiste was. Maar ik was zo trots op het resultaat dat ik hem toch hier met jullie wilde delen. En ik hoop dat ik jullie zo kan laten zien dat je echt geen pro hoeft te zijn om een mooie taart te maken. En ook dat het niet erg is als je taart er niet helemaal perfect uit ziet. Dat was die van mij namelijk ook niet.

Unicorn taart simpel

Unicorn taart

Eigenlijk is dit een taart waarvoor je een kleine moeite hoeft te doen, die een groots resultaat geeft. Door gekleurde botercrème te spuiten krijg je een super mooi en indrukwekkend effect. En dit kun je ook meteen gebruiken om oneffenheden in de bekleding van fondant te verdoezelen. Ik moet bekennen dat ik hier dankbaar gebruik van heb gemaakt. Je ziet vast wel dat mijn unicorn een litteken boven zijn oog heeft? 😉

En weet je even niet hoe iets moet? Type unicorn op youtube en je krijgt genoeg filmpjes waarin staat uitgelegd hoe je bijvoorbeeld de oren of de hoorn kunt maken, of hoe je het fondant wel mooi glad en strak kunt aanbrengen.

Om het mezelf gemakkelijk te maken heb ik deze keer dankbaar gebruikt gemaakt van de mixen uit de supermarkt. Maar natuurlijk kun je dit ook zelf maken.

  • klik hier voor het recept van biscuitdeeg
  • klik hier voor het recept van banketbakkersroom

Unicorn taart recept

Ingrediënten

stukken

Extra benodigd: bakvorm met diameter van 20 cm, kartonnetje voor onderkant van de taart, plasticzakjes om als spuitzakken te gebruiken (4 stuks) en 4 satéprikkers. Spuitmondjes om de haren van de unicorn te spuiten. Poedersuiker om er voor te zorgen dat de fondant niet aan je werkblad blijft plakken.

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze unicorn taart

Voorbereiding: 1 uur 30 minuten

Voor het vullen van de taart:

Stap 1
Zorg er voor dat de biscuitbodem volledig is afgekoeld. Snijd de biscuitbodem 2 keer door zodat er drie plakken ontstaan. Tip: prik in iedere plak op dezelfde plek een satéprikker zodat je de bodems straks na het vullen weer precies hetzelfde op elkaar kunt liggen voor een zo egaal mogelijke taart)
2
Stap 2
Bereid de botercrème en de banketbakkersroom. Verdeel een beetje van de botercrème in een plasticzakje en knip hier aan de onderkant een stukje af zodat je een lijn van 0,5 cm kunt spuiten.
3
Stap 3
Spuit op de onderste twee bodems langs de buitenkant een rand botercrème. Besmeer een deel met de aardbeienjam en de andere met de banketbakkersroom. Leg de bodems weer op elkaar, met bovenop de plak biscuit die niet besmeerd is. Snijd de taart eventueel bij als hij niet mooi rond is.
4
Stap 4
Besmeer de zijkant van de taart rondom met een laagje botercrème zodat de taart zo egaal mogelijk wordt. Met een deegschraper of paletmes kun je de botercrème mooi gelijk smeren. Zet de taart even in de koelkast om op te stijven.

Zorg er voor dat je werkblad schoon is, hiermee voorkom je dat het fondant vies wordt.

Voor de oortjes van de unicorn:

1
Stap 1
Snijd een stukje van de witte fondant en kneed dit zodat het warm wordt. Bestuif je werkblad met een beetje poedersuiker en rol de fondant hier op uit. Snijd twee druppelvormen uit. Maak van een stukje van de gouden fondant twee kleinere druppels. Leg de druppels op elkaar en knijp het fondant aan de onderkant een beetje naar elkaar toe. Leg dit op een bordje bekleed met bakpapier in de koelkast weg.

Voor de hoorn van de unicorn:

1
Stap 1
Kneed het overige gouden fondant tot het warm wordt en makkelijker om te verwerken. Verdeel dit in twee delen en rol hier slierten van, die aan de onderkant dikker zijn. Rol ze in elkaar zodat een hoorn ontstaat. Leg dit bij de oortjes in de koelkast.

Voor de ogen van de unicorn:

1
Stap 1
Kneed een stukje van de zwarte fondant en rol dit uit op een schoon werkblad. Snijd hier met een mesje oogjes van. (tip: hier kun je bijvoorbeeld ook een rond kommetje of dopje voor gebruiken zodat je de oogjes kunt uitsteken)

Voor het bekleden van de taart:

1
Stap 1
Rol de witte fondant uit op een schone met poedersuiker bestuift werkblad. Pak het fondant telkens na een paar keer rollen op en verleg hem dan een kwart zodat je een mooie cirkel kunt uitrollen, en dit zorgt er ook voor dat de fondant niet aan je werkblad blijft plakken. Zorg er voor dat de lap zo groot is dat hij de taart volledig bedekt.
2
Stap 2
Pak de taart uit de koelkast en leg de uitgerolde fondant er op, bekleed de taart er mee. Met een deegschraper of je handen kun je zachtjes over het fondant wrijven dat de taart strak bedekt wordt. Snijd het fondant mooi af aan de onderkant
3
Stap 3
Prik satéprikkers in de oren en de hoorn en prik deze in de taart. Plak de oogjes met een beetje botercrème op de zijkant van de taart.
4
Stap 4
Verdeel de overige botercrème in drie schaaltjes en meng hier een paar druppeltjes kleurstof door. Verdeel dit in drie zakjes met daarin een spuitmondje. Spuit de botercrème in kleine toefjes op de taart. Wissel de verschillende kleurtjes af voor een extra mooi effect.
5
Stap 5
Laat de taart nog even opstijven in de koelkast voor je hem aansnijdt. Het is ook mogelijk de taart een dag van te voren te maken.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Amandeltaart met bramen en passievrucht
Soesjestaart
Witte chocolade koeken met karamel en pretzels
Eton mess met lemoncurd

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op