Ga naar de inhoud

Viskoekjes

Ik hou van vis al moet ik zeggen dat ik het vaak op dezelfde (simpele) manier eet. Namelijk uit de koekenpan of oven met een beetje citroensap, peper en zout. Dat is heerlijk, maar soms wil ik eens iets anders. Deze keer ging ik voor viskoekjes. Want viskoekjes (of visburgers als je ze groter maakt) zijn zooo
Delen op

Viskoekjes

Viskoekjes_txt

Ik hou van vis al moet ik zeggen dat ik het vaak op dezelfde (simpele) manier eet. Namelijk uit de koekenpan of oven met een beetje citroensap, peper en zout. Dat is heerlijk, maar soms wil ik eens iets anders. Deze keer ging ik voor viskoekjes. Want viskoekjes (of visburgers als je ze groter maakt) zijn zooo lekker. Vooral deze versie. De combinatie van deze smaken samen is precies goed. Lekker fris, dus zet deze lekkere viskoekjes ook snel bij jou op tafel.

Viskoekjes_01

Viskoekjes

Bereidingstijd 20 minuten

Ingrediƫnten voor 8 viskoekjes:

  • 2 grote (ontdooide) panga filets
  • 2 eetlepels vissaus
  • 2 bosuitjes in ringen
  • limoensap van een halve limoen
  • 1/2 eetlepel chilipoeder
  • 1/3 theelepel komijnpoeder
  • 1/4 theelepel koriander poeder
  • 1/2 theelepel bruine suiker
  • 0,5 cm gember
  • 1 teentje knoflook
  • ei
  • paneermeel

Bereiding:

Rasp de gember, snijd de knoflook in stukjes en de lente ui in ringen.

Meng in een keukenmachine de panga met gember, knoflook, limoensap, vissaus, chilipoeder, komijnpoeder, korianderpoeder en bruine suiker. Maal dit goed fijn zodat er een soort deeg ontstaat en kneed de lenteui erdoor. Maak 8 koekjes (of burgers) van het pangamengsel. Haal de viskoekjes door het ei en vervolgens door de paneermeel.

Verwarm een laagje olie in een wok en bak de viskoekjes hierin gaar en aan beide kanten mooi bruin (let op dit kan erg snel gaan, laat de viskoekjes niet aanbranden).

Serveer de viskoekjes met komkommer en zoetzure saus.

Tip: vind je het niet fijn om het pangamengsel te kneden? Plaats je hand dan in een plasticzakje.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip ā€“ met zalm, kip en pistache
Gevulde varkenshaas met truffeltapenade
Traybake met zalm en broccoli
Pizza met pistachepesto en ricotta

3 reacties

lia

ziet er smakelijk uit. Ga ik snel eens proberen

Laat een bericht achter

Hannelore

Wat klinkt en ziet dit er lekker uit! Dit ga ik eens proberen dit weekend.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat leuk Hannelore, ik hoop dat het gesmaakt heeft

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op