Viskoekjes

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier inViskoekjes
Bewaren
Ik hou van vis al moet ik zeggen dat ik het vaak op dezelfde (simpele) manier eet. Namelijk uit de koekenpan of oven met een beetje citroensap, peper en zout. Dat is heerlijk, maar soms wil ik eens iets anders. Deze keer ging ik voor viskoekjes. Want viskoekjes (of visburgers als je ze groter maakt) zijn zooo lekker. Vooral deze versie. De combinatie van deze smaken samen is precies goed. Lekker fris, dus zet deze lekkere viskoekjes ook snel bij jou op tafel.
Viskoekjes
Bereidingstijd 20 minuten
Ingrediënten voor 8 viskoekjes:
- 2 grote (ontdooide) panga filets
- 2 eetlepels vissaus
- 2 bosuitjes in ringen
- limoensap van een halve limoen
- 1/2 eetlepel chilipoeder
- 1/3 theelepel komijnpoeder
- 1/4 theelepel koriander poeder
- 1/2 theelepel bruine suiker
- 0,5 cm gember
- 1 teentje knoflook
- ei
- paneermeel
Bereiding:
Rasp de gember, snijd de knoflook in stukjes en de lente ui in ringen.
Meng in een keukenmachine de panga met gember, knoflook, limoensap, vissaus, chilipoeder, komijnpoeder, korianderpoeder en bruine suiker. Maal dit goed fijn zodat er een soort deeg ontstaat en kneed de lenteui erdoor. Maak 8 koekjes (of burgers) van het pangamengsel. Haal de viskoekjes door het ei en vervolgens door de paneermeel.
Verwarm een laagje olie in een wok en bak de viskoekjes hierin gaar en aan beide kanten mooi bruin (let op dit kan erg snel gaan, laat de viskoekjes niet aanbranden).
Serveer de viskoekjes met komkommer en zoetzure saus.
Tip: vind je het niet fijn om het pangamengsel te kneden? Plaats je hand dan in een plasticzakje.
Ben je opzoek naar recept inspiratie?
Meld je gratis aan voor mijn nieuwsbrief, en ontvang wekelijks de lekkerste recepten in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in3 reacties
lia
ziet er smakelijk uit. Ga ik snel eens proberen
Hannelore
Wat klinkt en ziet dit er lekker uit! Dit ga ik eens proberen dit weekend.
Brenda Kookt
Wat leuk Hannelore, ik hoop dat het gesmaakt heeft