Ga naar de inhoud

Smoothie met perzik

Heb je nog fruit dat bijna overrijp is, zoals bijvoorbeeld perziken, liggen? Maak een overheerlijke smoothie met perzik!
5 minuten Voorbereidingstijd

Ingrediënten

flinke glazen
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Snij de perziken, aardbeien, banaan en kiwi in stukjes.
2
Stap 2
Giet de sinaasappelsap in de blender, zet hem aan en voeg geleidelijk het fruit toe.
3
Stap 3

Als het fruit goed vermalen is en de smoothie geen klonten meer heeft, is hij klaar.

4
Stap 4
Giet de smoothie in een glas en geniet er van!
5
Stap 5

(als het fruit nog niet koud was koel je smoothie dan in de koelkast, koud is de smoothie het aller lekkerste!)

  • Als je een smoothie maakt kun je het beste eerst het vloeistof in de blender plaatsen. Als je eerst het (bevroren) fruit in de blender stopt kan hij vastlopen.
  • Smoothies zijn koud het lekkerste. Wil je de smoothie meteen eten/drinken? Vries het gesneden fruit dan 30-60 minuten in. Ook kun je een paar ijsblokjes toevoegen.
  • Een smoothie kun je ook invriezen! (let op: het volume neemt in de vriezer toe, dus gebruik een iets groter bakje).
  • Als je een smoothie van te voren maakt kan het zijn dat hij gaat schiften. Roer of schud (als er een deksel op zit) de smoothie even door voor je hem opdrinkt.
  • Wil je liever een andere smoothie maken? Misschien is deze kiwi/peer smoothie iets voor je?

Smoothie met perzik

Gelukkig ben ik nooit ziek (afkloppen), behalve vorige week. Ineens had ik het flink te pakken.
Misschien had het ermee te maken dat ik vrij had. Vaak “komt het er dan net uit”.  Vorige week dus.

Omdat ik me niet lekker voelde had ik geen energie, zelfs niet om een tv-programma te volgen. Dus ook niet om fruit te schillen en te snijden. Moeilijk gedoe.

Terwijl ik de vitaminen dan juist heel erg goed gebruiken kan!

Ik had drie perziken liggen die eigenlijk op moesten. Ze lagen al te lang. Daarom besloot ik van de bank te komen en deze overheerlijke smoothie te maken!

 


Bekijk ook andere recepten
Pasta pesto salade
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet
Fruitpizza met koekbodem
Huzarensalade

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op