Ga naar de inhoud

Vitello tonnato salade

Heerlijk borrelhapje of onderdeel van de avondmaaltijd. Vitello tonnato plank. Lekker met getoast brood.

15 minuten Bereidingstijd
Delen op
Vitello tonnato plank

Vitello tonnato salade

Yum: een vitello tonnato salade. Een heerlijk borrelhapje, voorgerecht of onderdeel van de avondmaaltijd. En deze vitello tonnato plank is extra lekker met een stokbroodje.

Vitello tonnato plank

Vitello tonnato plank

Als ik deze vitello tonnato plank op tafel zet, is het een feestje thuis. Deze Italiaanse klassieker valt bij iedereen in de smaak. Dungesneden fricandeau met een lekkere tonijnmayonaise. Daar loopt het water van in je mond. En extra fijn: je kunt met dit makkelijke recept voor vitello tonnato salade echt alle kanten op! 

Wat is vitello tonnato?

Vitello tonnato is een typisch Italiaans gerecht – een antipasto. Dit voorgerecht wordt gemaakt van dunne plakken gesneden kalfsvlees (in dit geval fricandeau) met een romige tonijnmayonaise en wat kappertjes. Superlekker en echt een klassieker.

Vitello tonnato plank

Zo maak je de salade

Het is helemaal niet lastig om dit lekkere recept op tafel te zetten. Om deze heerlijke plank in elkaar te flansen starten we eerst met de saus.

Tonijnsaus voor vitello tonnato

Om de klassieke tonijnsaus te maken pureer je het blikje tonijn samen met de kwark en citroensap. Dat mengsel breng je goed op smaak met zout en peper. Zo simpel is het: en het kost je nog geen vijf minuten. Lekker, simpel én snel dus.

Borrelplank

Dan is het tijd om de borrelplank op te maken. Verdeel rucola over een schaal, groot bord of plank. Net wat je in huis hebt. Daarover verdeel je de plakken fricandeau én de tonijnsaus. Als laatste top je de vitello tonnato salade af met stukjes zongedroogde tomaat en kappertjes. Serveer met een lekker stokbroodje en een glaasje wijn om het gerecht compleet te maken.

Vitello tonnato plank

Kan je vitello tonnato salade bewaren?

Dit vitello tonnato recept is ideaal om vooraf klaar te maken. Goed afgedekt kun je zowel de tonnato-saus als de fricandeau zo’n 2-3 dagen bewaren in de koelkast. Heel handig wanneer je bijvoorbeeld een feestje hebt en vast vooruit wil plannen! Minder moeite voor een groots resultaat.

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze vitello tonnato salade

Bereiding: 15 minuten
Stap 1
Maak eerst de tonijnsaus door het blikje tonijn samen met de kwark en citroensap te pureren. Breng op smaak met zout en peper.
2
Stap 2
Verdeel de rucola over een schaal, groot bord of plank. Verdeel hierover de plakken fricandeau en verdeel de tonijnsaus erover.
3
Stap 3
Verdeel hierover de stukjes zongedroogde tomaat en kappertjes.
4
Stap 4
Serveer met gebakken stokbrood.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Vissalade met trio van vis
Rucola stamppotje met gerookte kip
Wrap met Caesar salade
Ceviche van zeebaars met passiefruit en wasabimayonaise

1 reacties

Marjon

Lekker op een blaadje witlof of baby romaine sla ipv met brood

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op