Ga naar de inhoud

Warm kiphapje met spek

Eens iets anders bij de borrel? Ik raad je deze warme kiphapjes aan die ook nog eens sticky en lekker knapperig zijn.

15 minuten Voorbereidingstijd
15 minuten Bereidingstijd
Delen op

Warm kiphapje met spek

kip-baconhapjes

Het is de week van de snelle lekkere hapjes hier op brendakookt.nl! Dat komt goed uit zo vlak voor oudejaarsavond toch? Ik deel een warm kiphapje met spek.

Een vriendin stuurde me het recept van deze lekkere warme hapjes toe. Zij noemen het baconbites! Bij ieder feestje staan deze lekkertjes bij hen op tafel. Dat moest ik natuurlijk ook proberen!

De kip wordt in spek gerold wat opzich niet bijzonder is. Wat dit hapje extra lekker maakt is dat het voor het in de oven gaat door een mengsel van bruine basterdsuiker en chilipoeder wordt gehaald. Hierdoor wordt het warme kiphapje lekker sticky en een beetje knapperig.

Extra lekker door de zoute spek, hete chili én zoete basterdsuiker.

bacon-bites

Ingrediënten

hapjes
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze warm kiphapje met spek

Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 15 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 ºC en vet een ovenschaal in met olijfolie.
2
Stap 2

Snijd de kipfilet in 9 gelijke stukken en snijd de plakken spek in drieën. Meng de bruine suiker met de chilipoeder.

3
Stap 3
Rol de stukjes kip in de spek en haal dit door het suikermengsel en verdeel ze over de ovenschaal.
4
Stap 4
Bak de stukjes kip 15 minuten in de oven tot ze mooi gaar zijn. Prik cocktailprikkers in de kiphapjes en serveer ze direct.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Gevulde varkenshaas met truffeltapenade
Hachee schotel met gegratineerd stokbrood
Plaattaart met witlof, brie en spek

9 reacties

Diane

Wow, ik heb ze gisteren gemaakt en ze waren heerlijk! Ik maakte ze al zonder basterdsuiker en chilipoeder, maar deze variant is top. Iedereen vond ze lekker, bedankt voor het recept. Ik had ze paar uur van te voren gemaakt en pas vlak voor serveren gebakken, dat ging goed.

Laat een bericht achter

Jolanda

Kun je dit hapje een dag van te voren maken? Of moet je het dan direct in de oven bakken en de volgende dag in de oven opwarmen?

Laat een bericht achter

Lisa Rinkel

Hoi Brenda! Vraagje: 180 graden, is dat voor een heteluchtoven? Zo nee, wat adviseer je dan qua temperatuur? Groetjes!

Laat een bericht achter

Miranda

Wil deze graag maken, makkelijk en lijkt me erg lekker. Maar bruine basterd suiker heb je in donker en licht bruin, welke is het? Voordat ik de fout in ga ☺️ En complimenten voor je hele leuke site!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

In dit geval gebruik ik de donkerbruine basterdsuiker. Verwarrend is dat altijd he? Ik zal het meteen bij het recept vermelden

Roos

Ik ga iud en nieuw bij vrienden vieren en neem deze hapjes mee. Kunnen deze na voorbereiding in de magnetron opgewarmt worden?

Laat een bericht achter

Eddy

In de airfryer kan beter, 7 min op 165 graden en niet voorverwarmen.

Brenda Kookt

Met het opwarmen van kip in de magnetron heb ik geen ervaring, in de koekenpan of oven kan het ook.

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op