Witte chocolade koeken met karamel en pretzels
Bewaren
Witte chocolate chip cookies met witte chocolade, pretzels en karamel. Hemelse koeken, mag ik ze zo noemen? Wat dat zijn ze! Deze lekkere grote koeken zijn zacht van binnen en zijn gevuld met witte chocolade, karamel en zoute pretzels. Zo lekker! Ik garandeer je: hier kun je niet vanaf blijven.
Koeken met witte chocolade, karamel en pretzels
Er is niks lekkerders dan zelfgebakken koekjes. En al helemaal niet als je ze vult met smeuïge witte chocolade, zoete karamel en knapperige pretzels. Even in de oven, en dan zijn ze knapperig aan de randen en toch zacht van binnen. Zo lekker!
Dit recept is dus eigenlijk heel gevaarlijk. Hier wil je van blijven eten.
Witte chocolade koeken met karamel en pretzels
Om deze lekkere white chocolate chip cookies te maken meng je eerst de boter en basterdsuiker in een kom tot een romig geheel. Voeg vervolgens het ei, de eidooier en de vanille toe, en mix alles goed door elkaar. Voeg ook de maïzena, bakpoeder, zout en bloem toe aan het mengsel en blijf mixen tot alle ingrediënten goed zijn gecombineerd. Zodra het deeg glad is gemixt, is het tijd om het lekkers toe te voegen. Roer voorzichtig stukjes pretzel, de witte chocolate chips en karamel door het deeg, zodat ze gelijkmatig verdeeld zijn.
Koekjes laten rusten
Vorm het deeg vervolgens tot een bal en dek af met huishoudfolie. Laat het deeg dan minstens een uur rusten in de koelkast, of als je wat minder tijd hebt, twintig minuten in de vriezer. Dat doe je zodat de ingrediënten goed door elkaar gemengd worden en het vocht gelijkmatig opneemt. Hierdoor krijgen de koekjes een fijne structuur en een betere smaak. Door het deeg even te laten rusten, krijg je lekkere koekjes met de perfecte textuur.
Terwijl het deeg rust, verwarm je de oven voor op 180 graden en bekleed je twee bakplaten met bakpapier. Wanneer het deeg voldoende heeft gerust, rol je het in balletjes en verdeel je ze gelijkmatig over de bakplaten. Ik gebruik hier vaak een ijsschep voor, zodat elk deegballetje even groot is. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte tussen de balletjes is, want de koeken zullen nog wat uitlopen tijdens het bakken.
Hoe lang bak je de witte chocolade koeken?
Plaats de bakplaten in de voorverwarmde oven en bak de koeken gedurende ongeveer 10 minuten, of tot ze goudbruin en knapperig aan de randen zijn. Haal de koeken uit de oven en laat ze vervolgens 10 minuten afkoelen op de bakplaat voordat je ze voorzichtig overbrengt naar een rooster om volledig af te koelen.
Deze koeken zijn zo onwijs lekker. Bak ze op eigen risico, want voor je het weet ben je net zo verslaafd aan deze heerlijke chocolate chip cookies als ik.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze witte chocolade koeken met karamel en pretzels
Stap 1
Meng in een komt de boter met basterdsuiker romig. Doe het ei en de eidooier erbij samen met de vanille. Voeg ook de maizena, bakpoeder, zout en bloem toe. Mix dit door elkaar.Stap 2
Roer hierna de stukken pretzel, chocolate chips en karamel door het deeg.Stap 3
Kneed het deeg tot een bal en dek het af met huishoudfolie. Laat het deeg hierna 1 uur opstijven in de koelkast, of 20 minuten in de vriezer.Stap 4
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed 2 bakplaten met bakpapier.Stap 5
Rol het deeg in balletjes en verdeel deze over de bakplaat. Omdat het deeg met meerdere grove ingredienten gevuld is, is het lekker om grotere koeken te maken. Leg de balletjes op de bakplaat, zorg voor voldoende ruimte rondom want de koeken lopen nog uit.Stap 6
Bak de chocolate chip cookies met witte chocolade, pretzels en karamel 10 minuten in de oven. Laat ze hierna 10 minuten afkoelen voor je ze op een rooster volledig laat afkoelen.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze witte chocolade koeken met karamel en pretzels
Stap 1
Meng in een komt de boter met basterdsuiker romig. Doe het ei en de eidooier erbij samen met de vanille. Voeg ook de maizena, bakpoeder, zout en bloem toe. Mix dit door elkaar.Stap 2
Roer hierna de stukken pretzel, chocolate chips en karamel door het deeg.Stap 3
Kneed het deeg tot een bal en dek het af met huishoudfolie. Laat het deeg hierna 1 uur opstijven in de koelkast, of 20 minuten in de vriezer.Stap 4
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed 2 bakplaten met bakpapier.Stap 5
Rol het deeg in balletjes en verdeel deze over de bakplaat. Omdat het deeg met meerdere grove ingredienten gevuld is, is het lekker om grotere koeken te maken. Leg de balletjes op de bakplaat, zorg voor voldoende ruimte rondom want de koeken lopen nog uit.Stap 6
Bak de chocolate chip cookies met witte chocolade, pretzels en karamel 10 minuten in de oven. Laat ze hierna 10 minuten afkoelen voor je ze op een rooster volledig laat afkoelen.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
2 reacties
jantine
Kun je dit deeg met karamel, chocola en pretzel erin ook invriezen?
Brenda Hoff
Ja dat kan heel goed Jantine. Zo heb je heerlijk koekjesdeeg bij de hand.