Zalm met mosterdsaus en dille
Een pareltje, dat is dit receptje. Het is super simpel om te maken en zo lekker…! Gebakken zalm met mosterdsaus en dille. We eten thuis regelmatig vis. Meestal gaan we voor gebakken zalm, kabeljauw of vissticks (die laatste zijn voor mij echt een guilty pleasure, liefst met mayonaise en ketchup,...Zalm met mosterdsaus en dille
Bewaren
Een pareltje, dat is dit receptje. Het is super simpel om te maken en zo lekker…! Gebakken zalm met mosterdsaus en dille.
We eten thuis regelmatig vis. Meestal gaan we voor gebakken zalm, kabeljauw of vissticks (die laatste zijn voor mij echt een guilty pleasure, liefst met mayonaise en ketchup, door elkaar geroerd). Deze keer wilde ik zalm eten, maar niet weer saai met zout, peper en citroensap. Ik ging aan de slag met een mosterdsausje. En dat was een schot in de roos. Een heel lekker, snel receptje met zalm.
Zalm met mosterdsaus en dille
De saus van mosterd met slagroom, kippenbouillon en knoflook is simpel. Nadat dit verwarmd is en licht begint te binden, roer je de gehakte dille erdoor. Verwarm de zalm nog even mee en je kunt aan tafel.
Lekker met aardappeltjes en groente naar keuze. Dit recept was bedoeld als makkelijke doordeweekse maaltijd. Maar de saus is zo lekker op smaak, dat hij zeker niet misstaat bij een uitgebreid etentje.
Ben je op zoek naar meer recepten met vis? Neem eens een kijkje op deze pagina met visrecepten.
Extra benodigd:
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze zalm met mosterdsaus en dille
Stap 1
Verwarm olie in een koekenpan. Dep de zalmfilets droog met keukenpapier en breng ze op smaak met zout en peper. Bak de zalm 4-5 minuten op de huid op medium vuur. Draai ze hierna om en bak ze nog 3 minuten.Stap 2
Haal de zalm uit de pan en leg de filets even apart.Stap 3
Doe de knoflook in de koekenpan en bak dit even mee. Doe hierna de kippenbouillon erbij en verwarm even mee.Stap 4
Roer de maïzena door de slagroom. Roer hierna de mosterd en honing erdoor. Doe het slagroommengsel bij de kippenbouillon en verwarm 2 minuten mee. Roer hierna de dille door de saus.Stap 5
Doe de gebakken zalm weer bij de pan en verwarm deze nog even mee. Lepel de saus erover en bestrooi met een beetje extra dille. Serveer de zalm met mosterdsaus en dille hierna meteen.Stap 6
Lekker met (gebakken)aardappeltjes en broccoli of groenten naar keuze.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze zalm met mosterdsaus en dille
Stap 1
Verwarm olie in een koekenpan. Dep de zalmfilets droog met keukenpapier en breng ze op smaak met zout en peper. Bak de zalm 4-5 minuten op de huid op medium vuur. Draai ze hierna om en bak ze nog 3 minuten.Stap 2
Haal de zalm uit de pan en leg de filets even apart.Stap 3
Doe de knoflook in de koekenpan en bak dit even mee. Doe hierna de kippenbouillon erbij en verwarm even mee.Stap 4
Roer de maïzena door de slagroom. Roer hierna de mosterd en honing erdoor. Doe het slagroommengsel bij de kippenbouillon en verwarm 2 minuten mee. Roer hierna de dille door de saus.Stap 5
Doe de gebakken zalm weer bij de pan en verwarm deze nog even mee. Lepel de saus erover en bestrooi met een beetje extra dille. Serveer de zalm met mosterdsaus en dille hierna meteen.Stap 6
Lekker met (gebakken)aardappeltjes en broccoli of groenten naar keuze.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
19 reacties
Nancy
Heerlijk recept. We hebben gesmuld.
Nancy
Heerlijk recept. We hebben ervan gesmuld.
Magda
Heel lekker en poepsimpel bedankt,gaan we nog dikwijls maken,
nicole
Super recept, elke keer dat ik het maak smullen we er met volle teugen van. Het is een echt restaurantwaardig recept! Gewoonweg TOP
Brenda Hoff
Wat super om te horen Nicole
Rita
Zal ik vanavond eens proberen ziet er heel lekker uit ben heel benieuwd .
Teun
Een super lekker recept, die gaat bij de favorieten.
Vicky
Klinkt goed ik ga ga t recept dadelijk maken...heel benieuwd!!
Will
Moet de slagroom eerst lobbig geklopt worden of zo helemaal vloeibaar uit het pak bij de maizena?
Brenda Hoff
Hoi Will, de slagroom hoef je niet te kloppen. Deze gaat er vloeibaar bij.
Bep
Het was heerlijk. Ik heb de saus idd al van te voren gemaakt en voor 4 personen wat meer room toegevoegd en ook wat meer maizena. Moet nu het recept door sturen naar mijn vriendin, ze vond het ook erg lekker. Bedankt
rijksen50
Kan ik de saus ‘ s ochtends maken en de vis er vlak voor het eten bakken en er bij doen. Dan is de saus vast klaar nl .
Brenda Hoff
Hoi, dit kan. Het kan wel zo zijn dat je in de middag nog iets extra vocht moet toevoegen omdat de saus dan wat dikker is geworden. Voeg dan bij een beetje water toe bijvoorbeeld.
Eugenie
Brenda wat hebben wij gesmuld! Wat een smaak!
Hoylaerts magda
Was zeer lekker,gemakkelijk, en wat een smaak
Brenda Kookt
Wat super om te horen!