Zoete aardappel taco met gehakt
Bewaren
Toevallig deelde ik vorige week het recept van de nachoschotel van courgette met tonijn. Vandaag gaan we weer voor een Mexicaans tintje Ć©n koolhydraatarm. Deze keer met een zoete aardappel taco met gehakt.
Het is een lekker kruidig gerecht dat super simpel is om te bereiden. De zoete aardappel pof je in de oven. Ondertussen bak je gehakt met groenten en Mexicaanse kruiden (ook wel Tex-Mex kruiden) in een koekenpan. Daarna snijd je de zoete aardappel open en vul je dit met het gehaktmengsel. Lekker met ringetjes lente-ui of eventuele avocado. En zure room met sweet chilisaus erbij. Smullen!
Ingrediƫnten
Extra benodigd
- aluminiumfolie
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze zoete aardappel taco met gehakt
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 2
Prik met een vork meerdere keren in de zoete aardappelen. Breng de zoete aardappelen op smaak met zout en peper en wrijf in met olijfolie. Verpak de zoete aardappelen per stuk in aluminiumfolie.Stap 3
Verwarm de zoete aardappelen 30 tot 40 minuten in de oven (afhankelijk van de grootte van de zoete aardappelen).Stap 4
Verwarm ondertussen olie in een koekenpan en bak het gehakt rul. Voeg hierna de rode ui, blokjes paprika en tomaat toe, samen met de kruiden.Stap 5
Roer de zure room los en meng dit met de sweet chilisaus.Stap 6
Haal de zoete aardappelen als ze gaar zijn uit de aluminium folie en snijd ze open. Trek ze een beetje uit elkaar en vul met het gehaktmengsel. Maak af met de ringetjes lente-ui en serveer met de zure room.Ingrediƫnten
Extra benodigd
- aluminiumfolie
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze zoete aardappel taco met gehakt
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 2
Prik met een vork meerdere keren in de zoete aardappelen. Breng de zoete aardappelen op smaak met zout en peper en wrijf in met olijfolie. Verpak de zoete aardappelen per stuk in aluminiumfolie.Stap 3
Verwarm de zoete aardappelen 30 tot 40 minuten in de oven (afhankelijk van de grootte van de zoete aardappelen).Stap 4
Verwarm ondertussen olie in een koekenpan en bak het gehakt rul. Voeg hierna de rode ui, blokjes paprika en tomaat toe, samen met de kruiden.Stap 5
Roer de zure room los en meng dit met de sweet chilisaus.Stap 6
Haal de zoete aardappelen als ze gaar zijn uit de aluminium folie en snijd ze open. Trek ze een beetje uit elkaar en vul met het gehaktmengsel. Maak af met de ringetjes lente-ui en serveer met de zure room.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
2 reacties
Anita
Wat was dit heerlijk zeg! Nadat ik de zoete aardappel gevuld heb, heb ik beetje cheddar kaas erover heen gestrooid en nog 5/10 minuutjes in de oven gezet. Het was smullen. :)
Fransien
Oohhhh 3 x raden wat wij vanavond gaan eten