Zoete aardappel met avocado en manchego
Bewaren
De zoete aardappel is heel geschikt voor verschillende bereidingen. En vandaag bewijst deze veelzijdige aardappel dat ‘ie ook heel geschikt is als tapa. Als je ‘m namelijk kort voorkookt en vervolgens grilt, krijgt de zoete aardappel een fijn rokerig smaakje. En die rokerige smaak doet het heel goed samen met romige avocado en pittige rode peper. Dat bewijst deze zoete aardappel met avocado en manchego absoluut!
Zoete aardappel met avocado en manchego
Ik ben fan van de zoete aardappel, daarom vond ik het ook een mooie uitdaging om er een hapje of tapa mee te bedenken. Het werd deze zoeteaardappeltapa met avocado en manchego!
Het mooie van deze tapa is ook nog eens dat ‘ie er meteen voor zorgt dat je groente op tafel zet. Op een tapasavond die bestaat uit gehaktballetjes, gefrituurde inktvis- of uienringen en patatas bravas is dat misschien wel een heel fijne afwisseling. Combineer de gegrilde zoete aardappel met wat frisse zure room en peterselie en je hebt echt een lekker hapje!
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze zoete aardappel met avocado en manchego
Stap 1
Kook de zoete aardappels zo’n 6 - 8 minuten voor in zout water. Schillen hoeft niet. Laat ze daarna afkoelen.Stap 2
Snijd de zoete aardappels in schijven van ongeveer ½ cm dik.Stap 3
Snijd de avocado’s in dunne schijfjes en rasp de kaas grof. Snijd de rode peper in ringetjes.Stap 4
Verwarm een grillpan op hoog vuur. Rooster de aardappelschijven om en om totdat ze mooie grillstrepen hebben.Stap 5
Haal ze uit de grillpan en verdeel er wat avocado en grof geraspte manchego overheen.Stap 6
Garneer met wat zure room, rode peper en koriander of peterselie. Strooi er ook nog wat zwarte peper en zout overheen.Stap 7
Serveer meteen.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze zoete aardappel met avocado en manchego
Stap 1
Kook de zoete aardappels zo’n 6 - 8 minuten voor in zout water. Schillen hoeft niet. Laat ze daarna afkoelen.Stap 2
Snijd de zoete aardappels in schijven van ongeveer ½ cm dik.Stap 3
Snijd de avocado’s in dunne schijfjes en rasp de kaas grof. Snijd de rode peper in ringetjes.Stap 4
Verwarm een grillpan op hoog vuur. Rooster de aardappelschijven om en om totdat ze mooie grillstrepen hebben.Stap 5
Haal ze uit de grillpan en verdeel er wat avocado en grof geraspte manchego overheen.Stap 6
Garneer met wat zure room, rode peper en koriander of peterselie. Strooi er ook nog wat zwarte peper en zout overheen.Stap 7
Serveer meteen.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.