Ga naar de inhoud

Taco saus

Na de molesaus is het tijd voor een andere lekkere Mexicaanse saus, wat mij betreft de lekkerste saus ever: taco saus! Ik vind het altijd zonde om een potje saus te kopen en daarom besloot ik laats weer eens een voorraadje te maken. Het recept dat ik eerder maakte heb...
20 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Taco saus

Mexicaanse sausNa de molesaus is het tijd voor een andere lekkere Mexicaanse saus, wat mij betreft de lekkerste saus ever: taco saus!

Ik vind het altijd zonde om een potje saus te kopen en daarom besloot ik laats weer eens een voorraadje te maken. Het recept dat ik eerder maakte heb ik iets aangepast en het bleek echt een topper te zijn.Ā De taco saus kun je voor verschillende gerechten gebruiken. Het is niet alleen lekker in een taco, ook als basis voor burrito’s of wraps of gebruik het zoals ik om de nacho’s in te dippen. De saus kan zowel warm worden gegeten als wanneer het is afgekoeld.

Taco saus

Deze saus is bij mij thuis mega goedgekeurd, het was een hit!Ā Wij zijn niet bepaald pittige eters, dit is een milde tacosaus. Houd je wel van pittig? Voeg dan samen met de ui Ć©Ć©n (of een half) fijngesneden pepertje toe.Ā Tip: maak twee porties en bewaar een deel in de vriezer. Zo heb je altijd een lekkere portie taco saus achter de hand.

Taco saus

Ingrediƫnten

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze taco saus

Voorbereiding: 20 minuten
Stap 1
Verwarm olijfolie in een pannetje. Snipper de ui en pers de knoflook. Fruit dit in het pannetje aan.
2
Stap 2
Snijd de paprika in blokjes en verwarm dit 10 minuutjes mee op medium vuur. Voeg de gezeefde tomaten, komijnpoeder, paprikapoeder, oregano, zout en peper en suiker toe. Verwarm dit 15 minuten mee op medium vuur.
3
Stap 3
Je kunt de taco saus grof laten, maar ik vind het fijn om het te pureren zodat een gladdere saus ontstaat.
4
Stap 4
Verwerk de taco saus in een recept of bewaar het in een gesteriliseerde weckpot (eventueel in de koelkast), of vries de saus in.

Tips:

ā€¢ Hou je van pittig? Voeg dan samen met de ui Ć©Ć©n (of een half) fijngesneden pepertje toe.

ā€¢ Bereid meerdere porties en bewaar een deel in de vriezer. Zo heb je altijd een lekkere portie taco saus achter de hand.Ā 

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Driekazen-pestodip met crostini
Cake met witte chocolade en champagne-crĆØme
Kerst gehaktbrood met cranberry en salie
Bruschetta met ui, champignons en truffel

2 reacties

C

Ik heb de saus net gemaakt maar doe je hem dan worm of koud er bij eten? En kruid je het gehakt dan nog?

Laat een bericht achter

Gerda Kiekebosch

Wat een lekkere saus, ik ga hem zeker vaker maken!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op