Pittige tomaten/paprika soep
Bewaren
Een kom warme soep kan erg lekker zijn op zijn tijd. Maak de volgende keer dat je voor soep gaat eens deze pittige tomaten/paprika soep!
Je kunt soep (poeder) uit een pakje aanmaken met water of opwarmen uit zak of blik. Maar….. je kunt het natuurlijk ook lekker zelf maken! Dit is veel lekkerder, en hoeft helemaal niet moeilijk (of tijdrovend) te zijn.
Tomatensoep is altijd goed toch? Varieer hier eens mee en maak deze pittige tomaten/paprika soep, een heerlijke afwisseling.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze pittige tomaten/paprika soep
Stap 1
Halveer de paprika's, verwijder de zaden en leg ze onder de grill met het vel naar boven. (Ik heb de paprika's geroosterd in de oven. Leg ze in een ovenschaal en rooster ze in het midden van een voorverwarmde oven op 225ºC. Na ongeveer 25 minuten is het vel van de paprika's zwartgeblakerd.)Stap 2
Breng een liter water aan de kook (kan met waterkoker).
Stap 3
Kerf een "X" in de onderkant van de tomaten. Schenk het water in een kom, leg de tomaten hier ongeveer twee minuten in.
Stap 4
Haal de tomaten uit het water (bewaar het water wel). Ontvel de tomaten en verwijder de binnenkant.
Stap 5
Als de paprika's zijn zwartgeblakerd, laat ze dan even afkoelen. Verwijder vervolgens het vel.Stap 6
Snipper de uien en snij de knoflook fijn.Stap 7
Zet een grote (soep)pan op het vuur. Verwarm de olijfolie en bak vervolgens de uien en knoflook glazig.
Stap 8
Voeg het bewaarde tomatenwater en de bouillonblokjes toe. Roer dit goed door.
Stap 9
Voeg de tomaten en de paprika hierbij.
Stap 10
Pureer alles met een staafmixer.
Stap 11
Voeg als laatste de kruiden, laurierbladeren en gembersiroop toe. Roer dit geheel nogmaals door.
Stap 12
Voeg de kookroom bij de soep en roer het door de soep.
Stap 13
Laat de soep op laag vuur een halfuurtje pruttelen.
- Bovenstaande soep is de vegetarische variant. Uiteraard kun je er ook gehaktballetjes aan toevoegen. Deze kun je het laatste halfuur mee laten pruttelen op laag vuur.
- De soep is nog lekkerder als hij een nachtje heeft gestaan.
Bron: Smulweb magazine “Aan tafel” (uitgave 2011-2012)
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze pittige tomaten/paprika soep
Stap 1
Halveer de paprika's, verwijder de zaden en leg ze onder de grill met het vel naar boven. (Ik heb de paprika's geroosterd in de oven. Leg ze in een ovenschaal en rooster ze in het midden van een voorverwarmde oven op 225ºC. Na ongeveer 25 minuten is het vel van de paprika's zwartgeblakerd.)Stap 2
Breng een liter water aan de kook (kan met waterkoker).
Stap 3
Kerf een "X" in de onderkant van de tomaten. Schenk het water in een kom, leg de tomaten hier ongeveer twee minuten in.
Stap 4
Haal de tomaten uit het water (bewaar het water wel). Ontvel de tomaten en verwijder de binnenkant.
Stap 5
Als de paprika's zijn zwartgeblakerd, laat ze dan even afkoelen. Verwijder vervolgens het vel.Stap 6
Snipper de uien en snij de knoflook fijn.Stap 7
Zet een grote (soep)pan op het vuur. Verwarm de olijfolie en bak vervolgens de uien en knoflook glazig.
Stap 8
Voeg het bewaarde tomatenwater en de bouillonblokjes toe. Roer dit goed door.
Stap 9
Voeg de tomaten en de paprika hierbij.
Stap 10
Pureer alles met een staafmixer.
Stap 11
Voeg als laatste de kruiden, laurierbladeren en gembersiroop toe. Roer dit geheel nogmaals door.
Stap 12
Voeg de kookroom bij de soep en roer het door de soep.
Stap 13
Laat de soep op laag vuur een halfuurtje pruttelen.
- Bovenstaande soep is de vegetarische variant. Uiteraard kun je er ook gehaktballetjes aan toevoegen. Deze kun je het laatste halfuur mee laten pruttelen op laag vuur.
- De soep is nog lekkerder als hij een nachtje heeft gestaan.
Bron: Smulweb magazine “Aan tafel” (uitgave 2011-2012)
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
9 reacties
marianne
mmm, lekker romig en smaakvol, ik had pittige paprikapoeder ingedaan, sla je 2 vliegen in 1 klap...
Angelique J
Wat een heerlijke soep! Eerste keer voor mij soep maken zonder pakje. Wil nooit meer anders. Ontzettend bedankt voor al je recepten. Ik geniet weer vh koken
Brenda Kookt
Wat leuk om te horen Angelique. Er staan nog veel meer lekkere soepen op mijn blog. De wortelsoep en soep van geroosterde pompoen zijn ook erg lekker. En de broccoli- en courgettesoep ook!
Gitte
Hoi Brenda Ik heb de soep gemaakt, maar twijfelde of ik er nu 3 tot 4 theelepels cayennepeper in moest doen of 3 kwart. Kun je dat nog even toelichten? Ik denk zelf 3 tot 4 theelepels, wat ik ook gedaan heb, maar hij was wel erg pittig. Verder super lekker! Ik heb er nog 2 eetlepels suiker aan toegevoegd omdat hij voor mij dus te pittig was.
San
Ik ga het vandaag maken. Maar ik vroeg mij af of het nodig is om de tomaten te ontvellen en de paprika via de methode jij omschrijft te ontvellen. Kun je niet de soep zeven en zo de vellen na het koken eruit halen? Of is dat moeilijk na het pureren? Of heeft het ook met de smaak te maken?
Bertien
Heerlijke soep ! Lekker pittig en een volle smaak.
Jenny
Hoi Brenda, Heerlijke soep en zo fijn zoals je alles stap voor stap laat zien hoe je te werk moet gaan, dank je :-) Jenny
tammmmetje
ik heb hem geprobeerd echt heerlijk bedankt voor het recept
brendakookt
Niet te danken, en leuk :-)