Ham/kip loempia’s

Een heerlijke snack, dat zijn deze ham/kip loempia’s! Een snack neem je meestal als je gemakkelijk wilt doen, en niet in de keuken wilt staan. Maar het is nog veel lekkerder als je de snack zelf maakt!

Met het maken van deze loempia’s ben je 20 tot 30 minuten bezig, valt mee toch? Loempia’s die over zijn kunnen de vriezer in zodat je de volgende keer niet in de keuken hoeft te staan.

Voor deze ham/kip loempia’s heb ik de ingrediënten gekozen die ik zelf lekker vind. Het is goed uitgepakt, thuis werd al gezegd dat ik voortaan geen diepvriesloempia’s meer hoef te kopen ;)

 Ham/kip loempia’s

Ingrediënten voor 8 loempia’s

 • Pakje filodeeg 2 x 8 vellen (Verkrijgbaar bij de supermarkt, in het vriesvak)
 • 1 flinke kipfilet
 • 200 gram hamblokjes
 • 2 winterwortels
 • 1 flinke ui
 • halve prei
 • 125 gram taugé
 • 2 eieren
 • ketjap
 • kippenbouillon
 • 2 teentjes knoflook
 • peper en zout
 • bloem
 • water

Bereiding van de vulling

Haal het pak filodeeg uit de vriezer en laat deze ontdooien.

Verwarm de bouillon in een pan en kook hierin de kip gaar. Snij de winterwortel en prei fijn, snipper de ui.
Bak in een hete wok met een scheutje olijfolie de wortel, prei en ui. Voeg hier de geperste teentjes knoflook en peper en zout bij.

Kluts de twee eieren in een kommetje en bak deze in een koekenpan. Snij de kip en het gebakken ei in stukjes (niet te fijn) en voeg deze samen met de hamblokjes bij het groentemengsel. Voeg als laatste de taugé en ketjap toe. Roer het mengsel door elkaar, bak de taugé nog even kort mee.

Het vullen van de loempia’s

Maak van een beetje water en bloem een papje. Met dit papje kun je de randen van het filodeeg dichtplakken.
Voor een loempia kun je het beste twee (of drie) velletjes filodeeg gebruiken. Omdat 1 vel erg dun is kan deze snel scheuren en het gebruik van twee vellen maakt je loempia krokanter.
Leg de vellen filodeeg in een ruit voor je zoals op bovenstaande foto. In het midden van het vel schep je de vulling. Zorg ervoor dat je de loempia niet te vol vult, dan kan hij openknappen in de frituurpan.
Maak de randen van het filodeeg goed vochtig met water. Vouw eerst de onderste punt naar boven, vervolgens de zijkanten naar binnen. Smeer de randen van de bovenste punt in met het bloemmengsel. Rol de loempia dicht door hem naar de bovenste punt te rollen. Zorg ervoor dat deze goed dichtgeplakt zit.

Bak de loempia’s 5-8 minuten in de frituurpan (net hoe krokant je het korstje wilt hebben)
Ook kun je de loempia’s in de oven verwarmen. 20 minuten op 220°C tot 240°C.

Serveer de loempia’s met zoetzure saus, satésaus en/of ketjap

Tip:  Loempia’s kunnen ook gevuld worden met mie of rijst


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
13 comments
 1. Leuk recept, Lijkt me heerlijk om zelf te maken en
  er dan een loempia speciaal. van te maken. Eventueel
  het vlees uit de vulling laten en er dan saté (zelfgemaakte
  kipsate) bij doen. Lekker met komkommersalade en zelf
  gemaakte patat.

  Groetjes Lya

 2. Brenda aub geen filodeeg van Easy bakery. Dat is gewoon troep. Alle vellen beschadigd, gebruik 3 velletjes voor 1 kleine loempi en de vulling komt er gewoon door heen.

 3. Hoeveel ketjap gebruik je? Bij mij wordt de frituurolie bruin van denk ik de ketjap wat door de vellen deeg trekt. Moet elke keer olie verversen na bakken van deze loempia’s. Dat kan toch niet de bedoeling zijn.

  1. Wat vreemd jeannet, toevallig hebben wij gister nog 2 van deze loempia’s gegeten. Ik doe er een klein scheutje ketjap bij. Niet te veel. Eventueel kun je op de bord ook nog extra ketjap over de loempia gieten

 4. Ik heb 12 Ham-Kip Loempia`s gemaakt met 2 vellen filodeeg en direct ingevroren,nu mijn vraag hoelang en op welke temperatuur in de oven of frituurpan,moet ik ze eerst ontdooien??

  1. Ik zou ze bevroren in de frituurpan doen op 180 graden en na 5 minuten kijken hoe ze er uitzien. Op basis daarvan nog een aantal minuten en nauwlettend in de gaten houden. Het ligt er natuurlijk ook aan of je grote of kleine loempia’s hebt en hoe krokant je de korst wilt hebben

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk