Ga naar de inhoud

Cranberry Courgettes

Met courgette kun je veel meer dan alleen wokken of gebruiken in een ovenschotel. Bijvoorbeeld vullen, check deze cranberry courgette!

15 minuten Voorbereidingstijd
45 minuten Bereidingstijd
Delen op

Cranberry Courgettes

Met courgette kun je veel meer dan alleen wokken of gebruiken in een ovenschotel. Bijvoorbeeld vullen! Gevulde paprika’s kennen we nu wel… tijd voor een gevulde courgette. Een cranberry courgette! Twee jaar geleden heb ik dit recept voor het eerst gemaakt. Destijds kon ik geen cranberrycompote vinden, daarom heb ik iets van een mangocompote of dergelijks gebruikt. Laatst kwam ik in de supermarkt een potje cranberrycompote tegen toen dacht ik direct weer aan dit recept. Potje in de kar, en het recept nogmaals gemaakt..!

 

Ingrediënten

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze cranberry courgettes

Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 45 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 °C.
2
Stap 2

Was de courgettes en halveer ze door de lengte. Bepaal van te voren hoe je dit het beste kunt doen. Het is de bedoeling dat de courgette nadat deze gehalveerd is plat op een bord kan liggen.

3
Stap 3

Schep het vruchtvlees uit de courgettehelften (dit gaat heel goed met een meloenuitsteker). Zorg ervoor dat je een rand van ongeveer 1 cm dikte overhoudt.

4
Stap 4

Strooi een beetje zout over de courgette helften en laat ze 10 minuutjes liggen op keukenpapier.

5
Stap 5

Dep de courgettes hierna droog met keukenpapier.

6
Stap 6

Snij het uitgeschepte vruchtvlees fijn.

7
Stap 7

Snipper de ui en snij de paprika in blokjes.

8
Stap 8
Meng het gehakt met de ui, paprika, kerriepoeder, courgettevruchtvlees, cranberrycompote en paneermeel.
9
Stap 9
Verdeel het gehakt over de courgettes en druk dit stevig aan. Het gehakt mag bol uitsteken.
10
Stap 10
Plaats de gevulde courgettes in een ovenschaal, bak deze in het midden van de oven in 45 minuten gaar.

Serveer de gevulde courgettes met rijst, aardappelpuree of aardappelschijfjes.

Bron: ah.nl

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Gevulde varkenshaas met truffeltapenade
Traybake met zalm en broccoli
Pizza met pistachepesto en ricotta

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op