Komkommerhapje
Bewaren
Tijd voor een lekker hapje, een topper van een hapje! Dit komkommerhapje doet het op ieder feestje goed.
De boursin samen met het frisse van de komkommer, en beetje citroensap en een (liefst semi) zongedroogd tomaatje is een topper. Zet jij deze op tafel tijdens een feestje?
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze komkommerhapje
Stap 1
Voorbereiding:
Was de komkommer.
Stap 2
Snijd hem in de lengte door midden.
Stap 3
Schaaf aan beide helften met een kaasschaaf of dunschiller een plakje eraf, zodat de komkommer stabiel blijft liggen.
Stap 4
Schraap met een lepeltje de zaadjes er uit, zodat een uitholling ontstaat.
Stap 5
Dep de komkommer goed droog met keukenpapier.
Stap 6
Meng de boursin met de citroensap en verse bieslook.
Stap 7
Vul de holte met het boursinmengsel en strijk glad met een mes.
Stap 8
Tot zover de voorbereiding. Doe er plasticfolie omheen en bewaar in de koelkast.Stap 9
Voor het serveren:
Snijd de komkommer in stukjes van ongeveer 1½cm.
Stap 10
Leg op elk stukje een stukje zongedroogde tomaat en zet vast met een cocktailprikker.
Stap 11
Strooi als laatste een beetje peper over het komkommerhapje.
Bron: Caroline’s blog
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze komkommerhapje
Stap 1
Voorbereiding:
Was de komkommer.
Stap 2
Snijd hem in de lengte door midden.
Stap 3
Schaaf aan beide helften met een kaasschaaf of dunschiller een plakje eraf, zodat de komkommer stabiel blijft liggen.
Stap 4
Schraap met een lepeltje de zaadjes er uit, zodat een uitholling ontstaat.
Stap 5
Dep de komkommer goed droog met keukenpapier.
Stap 6
Meng de boursin met de citroensap en verse bieslook.
Stap 7
Vul de holte met het boursinmengsel en strijk glad met een mes.
Stap 8
Tot zover de voorbereiding. Doe er plasticfolie omheen en bewaar in de koelkast.Stap 9
Voor het serveren:
Snijd de komkommer in stukjes van ongeveer 1½cm.
Stap 10
Leg op elk stukje een stukje zongedroogde tomaat en zet vast met een cocktailprikker.
Stap 11
Strooi als laatste een beetje peper over het komkommerhapje.
Bron: Caroline’s blog
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.