Ga naar de inhoud

Komkommerhapje

Tijd voor een topper van een hapje! Dit eenvoudige, maar lekkere komkommerhapje doet het op ieder feestje goed. Zet jij deze op tafel tijdens een feestje?

15 minuten Bereidingstijd
Delen op

Komkommerhapje

Tijd voor een lekker hapje, een topper van een hapje! Dit komkommerhapje doet het op ieder feestje goed.

De boursin samen met het frisse van de komkommer, en beetje citroensap en een (liefst semi) zongedroogd tomaatje is een topper. Zet jij deze op tafel tijdens een feestje?

Ingrediënten

hapje (circa)
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze komkommerhapje

Bereiding: 15 minuten
Stap 1

Voorbereiding:

Was de komkommer.

2
Stap 2

Snijd hem in de lengte door midden.

3
Stap 3

Schaaf aan beide helften met een kaasschaaf of dunschiller een plakje eraf, zodat de komkommer stabiel blijft liggen.

4
Stap 4

Schraap met een lepeltje de zaadjes er uit, zodat een uitholling ontstaat.

5
Stap 5

Dep de komkommer goed droog met keukenpapier.

6
Stap 6

Meng de boursin met de citroensap en verse bieslook.

7
Stap 7

Vul de holte met het boursinmengsel en strijk glad met een mes.

8
Stap 8
Tot zover de voorbereiding. Doe er plasticfolie omheen en bewaar in de koelkast.
9
Stap 9

Voor het serveren:

Snijd de komkommer in stukjes van ongeveer 1½cm.

10
Stap 10

Leg op elk stukje een stukje zongedroogde tomaat en zet vast met een cocktailprikker.

11
Stap 11

Strooi als laatste een beetje peper over het komkommerhapje.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Sinterklaas loempia's
Speculaasmuffins met mandarijn-icing en strooigoed
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Pizza met pistachepesto en ricotta

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op