Wat eten we vanavond?

Frisse kipcocktail

Een lekker fris voorgerechtje, dat komt wel van pas toch? Ga dan voor deze kipcocktail. 

Lekker in het voorjaar of de zomer, maar ook met kerst.  Met kerst (een half jaar geleden dus alweer) was dit voorgerecht zeker geslaagd! Een HIT! Eigenlijk was het beter dan het toetje. Dus dat zegt genoeg…

Genoeg reden om hem weer te maken. En met jullie te delen!
Daar gaan we…

Voor de kleur is het een idee om de volgende keer iets roodkleurigs bij te voegen. Voor de smaak is dit niet nodig. Het is zo lekker fris!

 

Frisse Kipcocktail

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 300 gram kipfilet
  • 1/2 liter water
  • 1 kippenbouillontablet
  • 1 zoetzure appel
  • citroensap
  • 2 ananasschijven
  • 1 eetlepels crème fraîche
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 2 tl kerrie
  • zout en peper
  • 1 theelepel  suiker
  • enkele blaadjes ijsbergsla

Bereiding:

Breng het water met het bouillontablet aan de kook. Leg de kipfilet erin, breng het opnieuw tegen de kook en laat de kip zachtjes gaar trekken in ±20 minuten. Laat de kip daarna afkoelen.

Snijd het kippenvlees en de appel in dobbelsteentjes en de ananas in stukjes. Besprenkel de stukjes appel met citroensap tegen verkleuren.
Scheur de blaadjes sla in stukjes. Doe het mengsel in een kom.

Roer kerrie, suiker en gembersiroop door de crème fraîche en mayonaise. Voeg hier naar smaak peper en zout bij. Giet dit over het kippenmengsel en laat het een kwartiertje staan.

Serveer de salade in ijscoupes of op schaaltjes.  
Lekker om er brood of toast met boter bij te eten.

Bron: Smulweb

Tip: Het is ook lekker om hier een pastasalade van te maken, lekker als frisse maaltijd. Voeg gekookte paste toe en serveer met extra sla. 

 ———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

24 Comments

  1. Ilse 14 november 2014 at 08:50

    Ik heb deze kipcocktail al een aantal keer voor mezelf en anderen gemaakt! Alleen maar positieve reacties!
    We vervangen de ananas ook wel eens door mango.
    Super lekker!

    Reply
  2. Puck 22 december 2014 at 15:16

    Zou je de kip van te voren kunnen bereiden? En zo ja, hoe lang zou ik t dan kunnen bewaren??

    Reply
    1. Brenda Kookt 22 december 2014 at 15:41

      Hi Puck, de kip kun je van te voren bereiden. Je kunt het in een afgesloten bakje 1-2 dagen in de koelkast bewaren.

      Reply
  3. Dave 24 december 2014 at 11:58

    Hoi! K moet voor kerstavond(vanavond)ook zo’n kipcocktail maken, hoe lang van te voren kan ik dit doen? Wordt de sla niet “slodderig” of net hoe je dit noemt, als ik dit 7 uur van te voren doe?

    Reply
    1. Brenda Kookt 24 december 2014 at 14:28

      De sla kun je het beste op het laatste moment toevoegen. De andere ingrediënten kunnen wel al van te voren gemengd worden

      Reply
  4. Evy 16 maart 2015 at 16:32

    Is echt lekker 1 x gemaakt en iedereen zij nog een keer maken met kerst gemaakt wil het vandaag weer gaan maken als verrassing voor m’n moedertje en zusje

    Reply
  5. Marijke 26 december 2015 at 01:31

    Wat een heerlijke kip gerecht. Heb de sla er uit gelaten, omdat het voor ons 2-tjes een beetje veel was. Nog wat over, ga hem overmorgen een beetje fijnmaken en dan proberen op brood, lijkt me heerlijk. En makkelijk te maken. Dank je wel.

    Reply
  6. Manon 26 december 2016 at 12:21

    Wat moet er precies met de blaadjes sla gebeuren?

    Reply

Geef een reactie

Misschien vindt je dit ook leuk: