Een lekker fris voorgerechtje, dat komt wel van pas toch? Ga dan voor deze kipcocktail.
Lekker in het voorjaar of de zomer, maar ook met kerst. Met kerst (een half jaar geleden dus alweer) was dit voorgerecht zeker geslaagd! Een HIT! Eigenlijk was het beter dan het toetje. Dus dat zegt genoeg…
Genoeg reden om hem weer te maken. En met jullie te delen!
Daar gaan we…
Voor de kleur is het een idee om de volgende keer iets roodkleurigs bij te voegen. Voor de smaak is dit niet nodig. Het is zo lekker fris!
Frisse Kipcocktail
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 300 gram kipfilet
- 1/2 liter water
- 1 kippenbouillontablet
- 1 zoetzure appel
- citroensap
- 2 ananasschijven
- 1 eetlepels crème fraîche
- 1 eetlepel mayonaise
- 1 eetlepel gembersiroop
- 2 tl kerrie
- zout en peper
- 1 theelepel suiker
- enkele blaadjes ijsbergsla
Bereiding:
Breng het water met het bouillontablet aan de kook. Leg de kipfilet erin, breng het opnieuw tegen de kook en laat de kip zachtjes gaar trekken in ±20 minuten. Laat de kip daarna afkoelen.
Snijd het kippenvlees en de appel in dobbelsteentjes en de ananas in stukjes. Besprenkel de stukjes appel met citroensap tegen verkleuren.
Scheur de blaadjes sla in stukjes. Doe het mengsel in een kom.
Roer kerrie, suiker en gembersiroop door de crème fraîche en mayonaise. Voeg hier naar smaak peper en zout bij. Giet dit over het kippenmengsel en laat het een kwartiertje staan.
Serveer de salade in ijscoupes of op schaaltjes.
Lekker om er brood of toast met boter bij te eten.
Bron: Smulweb
Tip: Het is ook lekker om hier een pastasalade van te maken, lekker als frisse maaltijd. Voeg gekookte paste toe en serveer met extra sla.
———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via Facebook, Twitter of Bloglovin.
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!