Ga naar de inhoud

Frisse kipcocktail

Een heerlijk frisse cocktail, ideaal als voorgerecht in het voorjaar, de zomer, maar ook met Kerst.
30 minuten Bereidingstijd
Delen op

Frisse kipcocktail

Een lekker fris voorgerechtje, dat komt wel van pas toch? Ga dan voor deze kipcocktail. 

Lekker in het voorjaar of de zomer, maar ook met kerst.  Met kerst (een half jaar geleden dus alweer) was dit voorgerecht zeker geslaagd! Een HIT! Eigenlijk was het beter dan het toetje. Dus dat zegt genoeg…

Genoeg reden om hem weer te maken. En met jullie te delen!
Daar gaan we…

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze frisse kipcocktail

Bereiding: 30 minuten
Stap 1
Breng het water met het bouillontablet aan de kook. Leg de kipfilet erin, breng het opnieuw tegen de kook en laat de kip zachtjes gaar trekken in ±20 minuten. Laat de kip daarna afkoelen.
2
Stap 2
Snijd het kippenvlees en de appel in dobbelsteentjes en de ananas in stukjes. Besprenkel de stukjes appel met citroensap tegen verkleuren.
3
Stap 3
Scheur de blaadjes sla in stukjes. Doe het mengsel in een kom.
4
Stap 4
Roer kerrie, suiker en gembersiroop door de crème fraîche en mayonaise. Voeg hier naar smaak peper en zout bij. Giet dit over het kippenmengsel en laat het een kwartiertje staan.
5
Stap 5
Serveer de salade in ijscoupes of op schaaltjes.
  • Lekker om er brood of toast met boter bij te eten.
  • Het is ook lekker om hier een pastasalade van te maken, lekker als frisse maaltijd. Voeg gekookte paste toe en serveer met extra sla. 

Bron: Smulweb

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Cajun kip met rijst en spinazie
Bloemkoolschotel met gehakt en kaassaus
Naan met kofte en tzatziki
Eton mess met lemoncurd

28 reacties

Fienie Kuiperij

Heerlijke salade, ga hem dit jaar weer maken met kerst! De familie zal blij zijn!!

Laat een bericht achter

Marianne

Omdat ik niet van sla hou wil ik de sla vervangen door rucola . Kan dat?

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Hoi Marianne, dat is geen probleem. Rucola is wat minder neutraal qua smaak, maar kan prima.

Manon

Wat moet er precies met de blaadjes sla gebeuren?

Laat een bericht achter

Marijke

Wat een heerlijke kip gerecht. Heb de sla er uit gelaten, omdat het voor ons 2-tjes een beetje veel was. Nog wat over, ga hem overmorgen een beetje fijnmaken en dan proberen op brood, lijkt me heerlijk. En makkelijk te maken. Dank je wel.

Laat een bericht achter

Evy

Is echt lekker 1 x gemaakt en iedereen zij nog een keer maken met kerst gemaakt wil het vandaag weer gaan maken als verrassing voor m'n moedertje en zusje

Laat een bericht achter

Dave

Hoi! K moet voor kerstavond(vanavond)ook zo'n kipcocktail maken, hoe lang van te voren kan ik dit doen? Wordt de sla niet "slodderig" of net hoe je dit noemt, als ik dit 7 uur van te voren doe?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

De sla kun je het beste op het laatste moment toevoegen. De andere ingrediënten kunnen wel al van te voren gemengd worden

Puck

Zou je de kip van te voren kunnen bereiden? En zo ja, hoe lang zou ik t dan kunnen bewaren??

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Hi Puck, de kip kun je van te voren bereiden. Je kunt het in een afgesloten bakje 1-2 dagen in de koelkast bewaren.

Ilse

Ik heb deze kipcocktail al een aantal keer voor mezelf en anderen gemaakt! Alleen maar positieve reacties! We vervangen de ananas ook wel eens door mango. Super lekker!

Laat een bericht achter

Bren

Heerlijk! Ik heb als bakjes kleine maistortilla's gebruikt. In een rond ovenschaaltje 10 minuten in de oven op 180 graden.

Laat een bericht achter

Erica

Het kan nog sneller en makkelijker: ik heb kant en klare gerookte kipblokjes/reepjes genomen. Heerlijk! Gehakte cashewnoten zijn er trouwens ook heel lekker bij.

Laat een bericht achter

klasiena

vandaag gemaakt om het te testen voor 2e kerstdag, nou ben blij dat ik dit voorgerecht heb gekozen, erg lekker en mijn man vindt het ook leker

Laat een bericht achter

nellie

hoe versier ik de kipcoktail 'n beetje leuk ??

Laat een bericht achter

Emma

Hallo De coctail was erg lekker ik heb de appel vervangen voor manderijntjes.

Laat een bericht achter

Brenda

Leuk om te horen Emma :-) Goed idee om de appel te vervangen door mandarijntjes, is ook lekker fris.

Ingrid

Kun je de gembersiroop ook vervangen door iets anders?

Laat een bericht achter

Joyce

Hallo, Ik ga dit recept maken voor kerstmis (ben aan de beurt voor het koude voorgerecht) , ik ga het maken voor 16 personen ds alle ingredienten maal 4? (Ben een beginnend kok haha) Maar wat moet ik met de suiker doen, dit staat er niet bij?! Groetjes Joyce

Laat een bericht achter

Brenda

Voor 16 personen moet je de ingrediënten inderdaad x 4 doen. Handig om dit recept voor een grote groep mensen te maken, je kunt veel voorbereiden. Bij de dressing gaat een beetje suiker.

lisette

Voor hoeveel persoon is dit recept?

Laat een bericht achter

Brenda

Dit recept is voor 4 personen. Heb het meteen even toegevoegd aan het recept.

Keukenprinsesje

Kun je de appel evt ook vervangen voor ander (zachter) fruit? Ik heb nml. iemand in huis die geen hard fruit kaneten. Of zou ik het evt. ook eruit kunnen laten? Lijkt me wederom ook weer heerlijk, ik ben dol op kip en zocht nog wat variaties, dus vandaar mijn vraag, want ik zou dit recept ook graag een keertje maken, maar dan dus zonder de appel en met (of zonder) een andere fruitvariant. Heb je een ideetje voor me?! :-)

Laat een bericht achter

Nina

Lijkt me super lekker!

Laat een bericht achter

Brenda

Je zou bijvoorbeeld laagjes kunnen maken van de ingredienten. Of de ananas uitsteken met vormpjes.

Laat een bericht achter

Brenda

Hi, de appel kun je ook weglaten of vervangen door partjes mandarijn. Vooral het 'sausje' van deze kipcocktail vinden wij ontzettend lekker. Succes, en eet smakelijk!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op