Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Frisse kipcocktail

Een lekker fris voorgerechtje, dat komt wel van pas toch? Ga dan voor deze kipcocktail. 

Lekker in het voorjaar of de zomer, maar ook met kerst.  Met kerst (een half jaar geleden dus alweer) was dit voorgerecht zeker geslaagd! Een HIT! Eigenlijk was het beter dan het toetje. Dus dat zegt genoeg…

Genoeg reden om hem weer te maken. En met jullie te delen!
Daar gaan we…

Frisse Kipcocktail

+ 30 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 300 gram kipfilet
  • 1/2 liter water
  • 1 tablet kippenbouillon
  • 1 zoetzure appel
  • citroensap
  • 2 schijven ananas
  • 1 eetlepel crème fraîche
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 2 theelepeltjes kerrie
  • zout en peper
  • 1 theelepel suiker
  • enkele blaadjes ijsbergsla

Bereiding

  • Breng het water met het bouillontablet aan de kook. Leg de kipfilet erin, breng het opnieuw tegen de kook en laat de kip zachtjes gaar trekken in ±20 minuten. Laat de kip daarna afkoelen.
  • Snijd het kippenvlees en de appel in dobbelsteentjes en de ananas in stukjes. Besprenkel de stukjes appel met citroensap tegen verkleuren.
  • Scheur de blaadjes sla in stukjes. Doe het mengsel in een kom.
  • Roer kerrie, suiker en gembersiroop door de crème fraîche en mayonaise. Voeg hier naar smaak peper en zout bij. Giet dit over het kippenmengsel en laat het een kwartiertje staan.
  • Serveer de salade in ijscoupes of op schaaltjes.

Tip:

  • Lekker om er brood of toast met boter bij te eten.
  • Het is ook lekker om hier een pastasalade van te maken, lekker als frisse maaltijd. Voeg gekookte paste toe en serveer met extra sla. 
Bron: Smulweb

Bijgerecht, Lunch, Salade
Bijgerecht, Lunch, Salade, voorgerecht

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

27 Reacties

  1. Ilse 14 november 2014 om 08:50

    Ik heb deze kipcocktail al een aantal keer voor mezelf en anderen gemaakt! Alleen maar positieve reacties!
    We vervangen de ananas ook wel eens door mango.
    Super lekker!

  2. Puck 22 december 2014 om 15:16

    Zou je de kip van te voren kunnen bereiden? En zo ja, hoe lang zou ik t dan kunnen bewaren??

    1. Brenda Kookt 22 december 2014 om 15:41

      Hi Puck, de kip kun je van te voren bereiden. Je kunt het in een afgesloten bakje 1-2 dagen in de koelkast bewaren.

  3. Dave 24 december 2014 om 11:58

    Hoi! K moet voor kerstavond(vanavond)ook zo’n kipcocktail maken, hoe lang van te voren kan ik dit doen? Wordt de sla niet “slodderig” of net hoe je dit noemt, als ik dit 7 uur van te voren doe?

    1. Brenda Kookt 24 december 2014 om 14:28

      De sla kun je het beste op het laatste moment toevoegen. De andere ingrediënten kunnen wel al van te voren gemengd worden

  4. Evy 16 maart 2015 om 16:32

    Is echt lekker 1 x gemaakt en iedereen zij nog een keer maken met kerst gemaakt wil het vandaag weer gaan maken als verrassing voor m’n moedertje en zusje

  5. Marijke 26 december 2015 om 01:31

    Wat een heerlijke kip gerecht. Heb de sla er uit gelaten, omdat het voor ons 2-tjes een beetje veel was. Nog wat over, ga hem overmorgen een beetje fijnmaken en dan proberen op brood, lijkt me heerlijk. En makkelijk te maken. Dank je wel.

  6. Manon 26 december 2016 om 12:21

    Wat moet er precies met de blaadjes sla gebeuren?

  7. Marianne 10 december 2020 om 15:53

    Omdat ik niet van sla hou wil ik de sla vervangen door rucola . Kan dat?

    1. Brenda Hoff 16 december 2020 om 13:56

      Hoi Marianne, dat is geen probleem. Rucola is wat minder neutraal qua smaak, maar kan prima.

  8. Fienie Kuiperij 14 december 2020 om 12:07

    Heerlijke salade, ga hem dit jaar weer maken met kerst! De familie zal blij zijn!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept