Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Quesadilla for lunch

Wil je eens wat anders dan een broodje pindakaas tijdens je lunch? Een wrap is een optie en erg lekker, maar een Quesadilla is echt eens wat anders!

Quesadillas  had ik nog nooit gegeten.  Dit is een van de dingen die op mijn (groeiende)  to-cook-list staan. Een quesadilla  (vertaling kaasdingetje) is in de Mexicaanse keuken hetzelfde als wat voor ons een tosti is. Het is een tortilla in iedergeval gevuld met kaas, aanvuld met andere ingrediënten. Vaak wordt dit met salsa’s, chilisaus of guacamole gegeten. In dit geval ook, namelijk met creme fraiche en salsa.

Toen ik deze lunch- quesadillas tegenkwam op ohmyfoodness dacht ik: “Dit ga ik maken! Dit is lekkerrr, én gezond!” Ook niet onbelangrijk toch?

Ook kon ik concluderen ik dat ik alle benodigde ingrediënten in huis had! Daarom kon ik het niet laten deze te maken én met jullie te delen.

Ik heb de quesadillas net als ohmyfoodness gevuld met avocado, kipfilet, komkomer en tomaatjes.
Natuurlijk kun je hiermee variëren en andere ingrediënten toevoegen.

 Quesadillas for lunch!

Ingredienten voor 2 stuks:

  • 2 tortilla wraps
  • 4 plakjes kipfilet (broodbeleg)
  • geraspte kaas
  • 4 tomaten
  • ongeveer 1/3 van een komkommer
  •  ½ rijpe avocado
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • Italiaanse kruiden
  • peper
  • zout
  • olijfolie

Bereiding:

Pak een koekenpan waar de wrap helemaal in past. Giet hier een klein beetje olijfolie in en verwarm de wrap in de pan.
Bestrooi de wrap met geraspte kaas en leg op één helft twee plakjes kipfilet.
Houd het vuur laag zodat de kaas smelt en de wrap een beetje bruin wordt.

Terwijl de wrap in de pan ligt maak je de salsa. Snijd de avocado, komkommer en tomaten in kleine blokjes en meng dit met elkaar. Meng hier de dressing van olijfolie, Italiaanse kruiden, peper en zout door.

Zodra de kaas is gesmolten smeer je een helft in met creme fraiche, op de andere kant leg je de Salsa. Vouw de wrap dubbel. En eet smakeljik!

Tip: Volgens ohmyfoodness kun je de wraps ook even (maximaal een dag) in de koelkast bewaren om hem later op te eten.

Bron: ohmufoodness

 ———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

5 Comments

  1. Laura's Bakery 8 juli 2012 at 11:13

    Heerlijk! Ik maak zelf wel eens quesadillas tussen de grill, die hebben wij wel op het werk staan. Dat ga ik daar dus zeker eens maken :)

    Reply
    1. brendakookt 8 juli 2012 at 22:07

      Hoi Laura, goed idee om de quesadillas onder de grill te verwarmen! Helaas geen grill op het werk, maar voor thuiis kan het ook handig zijn om ze zo op te warmen! Groetjes Brenda

      Reply
  2. Pingback: Friday Five {Part 1} – My 5 favorites right now « Brenda Kookt!

  3. Diana Jong 5 maart 2013 at 13:19

    Gisteren onderb de moddag voor dochter en mijzelf gemaakt , erg lekker ook zonder de creme fraiche die ik dus niet in huis had !
    Lijkt mij ook idiaal als je eters met een verjaardag hebt.

    Reply
  4. Jolene 7 maart 2015 at 07:37

    Chantal & Rick komen morgen waarschijnlijk lunchen. Mag jij raden wat ik ga maken! Ziet er heel lekker uit.

    Reply

Geef een reactie

Misschien vindt je dit ook leuk: