Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Spaghetti aglio e olio

Spaghetti aglio e olio is een van de dingen die ik nog nooit gegeten had. Ik kwam het tegen op de blog van Nina en besloot het eens te proberen.

Omdat ik tot nu toe warme pasta altijd at met (teveel?) rode saus was het nog een aardige uitdaging.
Ik moest even wennen aan de smaak, ik ben ook niet zo van het hete eten. Maar uiteindelijk vond ik het heerlijk.

Dit komt hier zeker vaker op tafel! Als het aan mij ligt. Ik geloof dat J. dit niet zo’n succes vond.. (die is meer van de rode sausjes..)

Je hebt voor dit pasta-bijgerecht niet veel ingrediënten nodig. Spaghetti, peper, peterselie, knoflook. olie, zout en Parmezaanse kaas!


Je kunt spaghetti aglio e olio eten met salade of andere groenten die je apart serveert. Wij hebben dit gegeten met een salade en de panga met mozzarella (ook van Nina ;-))


Spaghetti aglio e olio

15 minuten
2 personen

Ingrediënten

  • 200 gram spaghetti
  • 1 rode peper
  • 1 teen knoflook
  • een flinke bos peterselie
  • Parmezaanse kaas
  • zout
  • olijfolie

Bereiding

  • Kook de spaghetti volgens de verpakking.
  • Snijd de peterselie en het pepertje fijn (ik heb zonder zaadjes gedaan omdat ik niet zo pittig ben). Pers de knoflook.
  • Bak de peper, knoflook, peterselie met een beetje zout even in olijfolie. Laat de knoflook niet bruin worden.
  • Giet de spaghetti af en roer het peterselie-knoflookmengsel hierdoor.
  • Serveer de spaghetti aglio e folio met extra Parmezaanse kaas en eventueel een snufje zout en een scheutje olijfolie.

Bijgerecht, Hoofdgerecht
Bijgerecht, Hoofdgerecht, Pasta, Vegetarisch

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

12 Reacties

  1. Marlyssa 15 juli 2012 om 12:01

    Klinkt wel heel lekker. Ik at eerst ook altijd pasta met rode saus, maar ben nu steeds vaker andere recepten/sauzen aan het testen. En het bevalt me goed:)

    1. Isabell 4 april 2021 om 18:29

      Misschien met het kookvocht van de spagetthi? Wordt aangeraden om het romig te krijgen, maar hoeft niet. De basis is olijfolie met knoflook (persoonlijk neem ik veel meer knoflook) spagetthi er beetvast bij, liefst verse en niet die keiharde stengels, kruiden met peterselie, peper, zout en chilivlokken of verse chili, alles op eigen smaak. Op zich kan alles met dit recept. B.v. tomaten in een schaaltje, scheut olijfolie en iets kleiner scheutje balsamica, peper zout, (naar smaak) petetselie, basilicum, dille, groene kruiden alléén geen mint. Is apart lekker, maar alles door elkaar hutselen is ook lekker. Kan met vis, ei, olijven, kip, champignions, er moet officieel geen kaas bij de aglio e olio, maar ook lekker. Je kunt er alle kanten mee op. Zelfs koud is het lekker :)

  2. Sabrina 17 juli 2012 om 22:55

    Om het nog lekkerder te maken. Verkruimel een bouillonblokje en roer dit met de spaghetti mee door de knoflook

    1. brendakookt 18 juli 2012 om 10:56

      Bedankt voor de tip Sabrina, ga ik de volgende keer doen!

  3. Nina 20 juli 2012 om 18:21

    Leuk om te lezen! Dit is nog altijd één van mijn favo pasta’s, simpel maar heerlijk!

  4. Pingback: Friday Five: 5 keer pasta!! « Brenda Kookt!

  5. marion 11 augustus 2013 om 19:51

    als pasta klaar is, voor het opdienen nog een paar handen rucola ( met handen stukscheuren i.v.m. meer smaak) even doorroeren en meteen op voorverwarmede borden doen, en smullen maar! Ziet leuk uit en smaakt heel lekker.
    (Ik serveer deze pasta altijd bij kalfsvlees gestoofd in o.a. witte wijn, tomaten enz….)

  6. Cindy 4 september 2013 om 09:29

    Ergens mis je de kern van het recept: knoflook en olie! Ik zou er minstens drie tenen knoflook in doen. En kookvocht van de pasta toevoegen, daar wordt het lekker zompig van en slurp je het echt naar binnen

  7. Jan m. 2 juli 2014 om 12:31

    Vraagje, ik heb dit gerecht eens in een Italiaans restaurant gegeten er zat toen een soort van roomsaus door. Kan iemand mij daar duidelijkheid overgeven?

  8. Ineke 25 augustus 2014 om 19:31

    dit recept wordt nog lekkerder als je vers geraspte citroenschil door het kruiden/knoflookmengsel doet.

  9. Joshua 30 augustus 2016 om 18:10

    Een heerlijk gerecht, leuk dat je dit ook gemaakt hebt. Ik ben er dol op. Ik vind dat je wel wat weinig knoflook gebruikt, dit gaat om knoflook en olie dus ook de olijfolie mag goed aanwezig zijn. Glimmen moet het, druipen van de knoflookolie, heerlijk! :)

    Het hete van de pepers zit hem vaak juist in de zaadlijsten trouwens en niet zozeer in de pitjes.

    Wat ook lekker is is om ipv peterselie eens basilicum te gebruiken en een peccorinokaas erover te doen en wat geroosterde pijnboompitjes voor een bite. Wat druppels limoensap voor een frisse touch en om de smaken nog iets op te halen is ook een goede. Maakt het af.

    Ik ga het nu maken trouwens, heb er zo’n zin in gekregen. :)

  10. judith 21 december 2016 om 21:10

    lekker en simpel recept, smaakte erg lekker!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept