Gevulde paprika met groenten

TV kijken is voor mij pure ontspanning. Mooi zitten, dom kijken, lekker ontspannen! Ik volg graag series, o.a. Desperate Housewives en Greys Anatomy. De laatste tijd volg ik steeds minder. Als ik tegenwoordig tv kijk staat de tv (als het aan mij ligt) het liefst op 24Kitchen. Ik kan hier uren naar kijken.

De ene week kijk ik bijna niet naar 24Kitchen, de andere week staat de tv regelmatig op net 24 afgestemd. De programma’s van Rudolph en Donna Hay zijn favoriet. Al vind ik “De Makkelijke Maaltijd” ook een heerlijk programma. Maar eigenlijk vind ik bijna alles leuk. Op alle kookprogramma’s op tv blijf ik hangen. Zo ook bij 24Kitchen.

Een groot voordeel: voor mij is er bijna altijd wat leuks op tv, want op 24Kitchen draait 24 uur door!!!

Zo ook op een zondag in maart. Met vriendin I. heb ik de hele zondag 24Kitchen gekeken. Ondertussen waren we spelletjes aan het spelen, maar ons schuine oog bleef op Rudolph gericht.
Op deze druilerige zondag kwamen deze gevulde paprika voorbij in het programma Taste of Life Basics als ik het me goed herinner. Vriendin I. en ik zeiden nog tegen elkaar: “Deze gaan we zeker een keer maken”.

Vorige week is het er bij mij eindelijk van gekomen. Uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat ze bij I. nog op het “to-cook-lijstje” staan.

Deze paprika’s worden gevuld met groenten en mozzarella.
Het recept van Rudolf heb ik iets aangepast.

Omdat ik een half pepertje over had heb ik dit gebruikt i.p.v. peper uit de molen. Aubergine heb ik uit het recept gelaten.

Dit is geen ingewikkeld recept maar super simpel! De groenten snijd je fijn en bak je even aan. De tomaatjes voeg je als laatste toe. Het groente mengsel gaat in de paprika’s, mozzarella verspreid je er over en de paprika’s kunnen de oven in.

We hebben dit gegeten als bijgerecht bij een kleine BBQ (Jeej, het was onverwachts mooi weer!).
Als je twee halve paprika’s per persoon eet met rijst of aardappeltjes erbij heb je een complete (vegetarische) maaltijd.

 

Gevulde paprika met groenten

Ingrediënten voor 4 halve paprika’s:

  • 2 gele paprika’s
  • 1 rode paprika
  • halve courgette
  • cherry tomaatjes
  • 1 ui
  • tijm
  • rozemarijn
  • 1 teen knoflook
  • 2 el olijfolie
  • zout
  • peper
  • 100 gram mozzarella

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 ºC.

Snipper de ui en pers de knoflook. Snijd de paprika en courgette in kleine blokjes. Bak de ui en knoflook aan in een koekenpan, voeg vervolgens de overige gesneden groenten toe.
Snijd de kerstomaten in vieren en voeg ook deze aan de pan toe.

Halveer de gele paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Vet de ovenschaal in en leg de gehalveerde paprika’s in de ovenschaal. Vul de paprika’s met de groentevulling. Pluk de mozzarella en verdeel dit over de gevulde paprika’s.

Bak de paprika’s ongeveer 25 minuten in de oven.

Bron: 24Kitchen

 

 ———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
8 comments
    1. Hoi Simone, jammer dat je het niet kunt ontvangen. Op de website van 24 kitchen staan ook bijna alle recepten vermeld.
      Maar natuurlijk mag je ook op brendakookt lekkere ideetjes op doen :-) Ik ga zo ook even op jouw website kijken

  1. Hoi Brenda,

    Jij zegt dat je ze op de bbq hebt klaargemaakt. Hoe lang heb je zo ongeveer laten grillen? En had je ze rechtstreeks op de bbq of in een alu-folie? Hoor graag spoedig van je, want ik wil dit gerecht vrijdag gaan maken op de bbq.

    Dank je wel!!

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk