Ga naar de inhoud

Gevulde paprika met groenten

Deze paprika’s zijn gevuld met groenten en mozzarella. Een supersimpel en heerlijk vegetarisch recept.
10 minuten Voorbereidingstijd
25 minuten Bereidingstijd
Delen op

Gevulde paprika met groenten

TV kijken is voor mij pure ontspanning. Mooi zitten, dom kijken, lekker ontspannen! Ik volg graag series, o.a. Desperate Housewives en Greys Anatomy. De laatste tijd volg ik steeds minder. Als ik tegenwoordig tv kijk staat de tv (als het aan mij ligt) het liefst op 24Kitchen. Ik kan hier uren naar kijken.

De ene week kijk ik bijna niet naar 24Kitchen, de andere week staat de tv regelmatig op net 24 afgestemd. De programma’s van Rudolph en Donna Hay zijn favoriet. Al vind ik “De Makkelijke Maaltijd” ook een heerlijk programma. Maar eigenlijk vind ik bijna alles leuk. Op alle kookprogramma’s op tv blijf ik hangen. Zo ook bij 24Kitchen.

Een groot voordeel: voor mij is er bijna altijd wat leuks op tv, want op 24Kitchen draait 24 uur door!!!

Zo ook op een zondag in maart. Met vriendin I. heb ik de hele zondag 24Kitchen gekeken. Ondertussen waren we spelletjes aan het spelen, maar ons schuine oog bleef op Rudolph gericht.
Op deze druilerige zondag kwamen deze gevulde paprika voorbij in het programma Taste of Life Basics als ik het me goed herinner. Vriendin I. en ik zeiden nog tegen elkaar: “Deze gaan we zeker een keer maken”.

Vorige week is het er bij mij eindelijk van gekomen. Uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat ze bij I. nog op het “to-cook-lijstje” staan.

Deze paprika’s worden gevuld met groenten en mozzarella.
Het recept van Rudolf heb ik iets aangepast.

Omdat ik een half pepertje over had heb ik dit gebruikt i.p.v. peper uit de molen. Aubergine heb ik uit het recept gelaten.

Dit is geen ingewikkeld recept maar super simpel! De groenten snijd je fijn en bak je even aan. De tomaatjes voeg je als laatste toe. Het groente mengsel gaat in de paprika’s, mozzarella verspreid je er over en de paprika’s kunnen de oven in.

We hebben dit gegeten als bijgerecht bij een kleine BBQ (Jeej, het was onverwachts mooi weer!).
Als je twee halve paprika’s per persoon eet met rijst of aardappeltjes erbij heb je een complete (vegetarische) maaltijd.

Ingrediënten

halve paprika’s
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze gevulde paprika met groenten

Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 25 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 ºC.
2
Stap 2
Snipper de ui en pers de knoflook. Snijd de paprika en courgette in kleine blokjes. Bak de ui en knoflook aan in een koekenpan, voeg vervolgens de overige gesneden groenten toe.
3
Stap 3

Snijd de tomaatjes in vieren en voeg ook deze aan de pan toe.

4
Stap 4
Halveer de gele paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Vet de ovenschaal in en leg de gehalveerde paprika’s in de ovenschaal. Vul de paprika’s met de groentevulling. Pluk de mozzarella en verdeel dit over de gevulde paprika’s.
5
Stap 5
Bak de paprika’s ongeveer 25 minuten in de oven.

Bron: 24Kitchen

Bekijk ook andere recepten
Lente-plaattaart met courgette en pesto
Spanakopita ovenschotel
Geroosterde aardappeltjes met bloemkool en tahin
Broccolischotel met champignons

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op