Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Pasta met broccoli!


Er staan (tot vandaag) nog geen recepten met broccoli op mijn blog. Terwijl ik regelmatig broccoli eet. Maar meestal “gewoon”gekookt met piepers (aardappelen) en een vleesje. Ik geloof dat ik dat “recept” ik hier niet hoef te plaatsen ;-)

Maar nu dus tijd voor broccoli. Met pasta en ook met worst.

Én pasta zonder rode saus!


Op de blog van Ann kwam ik deze pasta tegen. Ann maakte deze pasta omdat ze 40 dagen zonder geld kookte, of in ieder geval met zo min mogelijk geld.

Voor mij was dit ook geen dure maaltijd. Broccoli vers van het land van mijn vader en de worstjes lagen al in de vriezer. (eerder gekocht in de aanbieding)
Knoflook, kaas, pasta en eieren waren ook al in huis. Geen extra boodschappen dus.

Omdat ik ook nog een beetje courgette en paprika had liggen heb ik dit ook aan de pasta toegevoegd.
Een lekkere aanvulling. Deze pasta viel bij ons sowieso erg goed in de smaak. Gaan we zeker vaker eten.
Worst is ook weer een wat anders dan gehakt of kip in de pasta!


In plaats van rode tomatensaus meng je ei met kaas, door dit over de warme pasta te gieten gaat dit stollen. Zo ontstaat er een soort sausje.

Pasta Broccoli & Worstjes

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 200 gram pasta
  • 200 gram worstjes
  • 4 teentjes knoflook
  • broccoli
  • 3 eieren
  • ongeveer 50 gram Parmezaanse kaas
  • peper en zout

Bereiding:

Kook de pasta volgens instructies op het pak.
Snijd de broccoli in kleine roosjes en voeg dit 4 minuten voor het einde van de kooktijd bij de kokende pasta.

Snijd de worstjes in stukjes en bak ze in een beetje olie in een koekenpan. Zet het vuur laag en voeg de geperste knoflook hierbij. Pasop dat de knoflook niet bruin wordt.
Breek de eieren in een kommetje, voeg de geraspte kaas erbij en klop dit met een vork los. Kruid dit met peper en zout.

Giet de pasta af en vang een kopje van het vocht op. Doe de pasta terug in de pan (niet op het vuur), doe de worstjes erbij en roer de eieren erdoor. Door de warmte van de pasta gaat de eiersaus binden.
Als de saus te dik wordt kun je er een beetje kookvocht door mengen. (bij mij was dit niet nodig)

Strooi er op je bord nog een beetje extra Parmezaanse kaas over.

Bron: Photo-copy Ann  

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

5 Comments

  1. Ann Vertriest 21 september 2012 at 10:19

    Maar vond je het ook lekker? :)

    Reply
    1. Brenda Kookt! 21 september 2012 at 11:02

      Hoi Ann, ik vond het zeker lekker.
      Deze pasta met broccoli komt vaker bij ons op tafel!
      (dat stond inderdaad niet in de blogpost ;-))

      Reply
  2. Jennifer 16 mei 2015 at 19:14

    Heerlijk!! Net gemaakt!

    Reply
  3. Meike 8 januari 2018 at 16:25

    Kun je dit ook maken zonder kaas?

    Reply
    1. Brenda Kookt 9 januari 2018 at 09:32

      Ja, dat kan prima. Het is geen probleem om de kaas weg te laten.

      Reply

Geef een reactie

Misschien vindt je dit ook leuk: